Τοπικά

Ελ. Λαΐτσου: «Ήρθε η ώρα των έργων»

Ορκίστηκαν  τα νέα Δημοτικά Συμβούλια Ρήγα Φεραίου και

Σκιάθου

Ελένη Λαΐτσου

Η ορκωμοσία των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου καθώς και των δημοτικών

και τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο του Βελεστίνου, όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και αρκετοί εκπρόσωποι τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Το κλίμα στην εκδήλωση ήταν πανηγυρικό με τους εκατοντάδες δημότες να παρακολουθούν με ενδιαφέρον την τελετή ορκωμοσίας.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος απηύθυνε και ένα σύντομο χαιρετισμό ευχόμενος μεταξύ άλλων καλό και δημιουργικό έργο στη νέα δημοτική αρχή.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος και ο απερχόμενος Δήμαρχος Φερών κ. Κώστας Κανάρης, ενώ αναγνώστηκε και ο χαιρετισμός του υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η νέα δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου και η οποία είναι η πρώτη και μοναδική γυναίκα δήμαρχος στη Θεσσαλία.

Στην ομιλία της η κ. Λαΐτσου τόνισε πως η χθεσινή ημέρα ήταν ξεχωριστή αλλά και ιστορική για την ευρύτερη περιοχή Φερών Κάρλας Κεραμιδίου, καθώς ορκίστηκε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του νέου δήμου Ρήγα Φεραίου που δημιουργήθηκε μέσα από τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Η νέα δήμαρχος έδωσε το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει λέγοντας: «Δεσμεύομαι απέναντι σε όλους τους δημότες ότι θα σταθώ στο πλευρό τους και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, για να δημιουργήσομε το δήμο που μας αξίζει. Χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, αλλά με ήθος, με διαφάνεια, με επιμονή και με αποφασιστικότητα θα υπηρετήσουμε το λαό του νέου μας δήμου.

Η πόρτα τόσο του δικού μου γραφείου, όσο και των συνεργατών μου και των υπηρεσιών του δήμου  θα είναι ανοικτή σε όλους, όχι μόνο για να ακούμε τα προβλήματα αλλά και να τα λύνουμε».

Η κ. Λαΐτσου εμφανίστηκε αποφασιστική λέγοντας πως «η οικονομική κρίση

δεν θα πρέπει να δημιουργήσει σημάδια παραίτησης και απογοήτευσης.

Με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και επιμονή θέτουμε στόχους και θα τους υλοποιήσουμε. Μέσα από τη γενικότερη κρίση, θα προσπαθήσουμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά».

Συγχρόνως έθεσε τους δύο θεμελιώδεις στόχους της νέας δημοτικής αρχής που είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη σε όλα τα επίπεδα και η οικονομική ανάπτυξη του δήμου.

Στο κλείσιμο της ομιλίας της η κ. Λαΐτσου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα τονίζοντας πως «η εποχή των πολλών και ανέξοδων υποσχέσεων πέρασε. Ήρθε η ώρα των πράξεων. Και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η νέα δημοτική αρχή, να μείνει στην ιστορία ως η δημοτική αρχή των έργων».

Το Δ.Σ. Σκιάθου

Στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μπούρτζι έλαβε χώρα  χθες το πρωί η τελετή της ορκωμοσίας του δημάρχου Σκιάθου κ. Νικόλαου Πλωμαρίτη και των μελών του νέου δημοτικού αυμβουλίου.

Ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του κάλεσε όλους τους δημότες να είναι ενωμένοι και με ομοψυχία να εργαστούν για την πρόοδο του νησιού.

Ο Πανοσιολογιότατος π. Ιωσήφ ευλόγησε την τελετή ορκωμοσίας και ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Ορκίζεται

το νέο

Δ.Σ. Αλμυρού

Την ερχόμενη Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου (6μ.μ.) πρόκειται να γίνει η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού στη θέση «Πλατάνια».

Στο μεταξύ σήμερα  στις  5 μ.μ. είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού. Προς συζήτηση και έγκριση θα τεθεί η έκδοση ψηφίσματος για την επικείμενη κατάργηση της ΔΟΥ Αλμυρού και το α’ στάδιο της πολεοδομικής μελέτης του δημοτικού διαμερίσματος Κοκκωτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το