Αθλητισμός

Ελπιδοφόρα μηνύματα από τον Ολυμπιακό Β.

Ελπιδοφόρα μηνύματα έστειλαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι με τον Οδυσσέα Κορδελιού, ο οποίος φέτος θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League 2. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν με 1-0, χάρη στο γκολ που σημείωσε στο δεύτερο ημίχρονο ο Χάρης Παππάς στο 71’.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα είχαν πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα όπου δημιούργησαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος, χωρίς να μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις το τέρμα του Κραβαρίτη. Ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα στο β’ μέρος ήταν εντυπωσιακός και δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να σημειώσουν και άλλα τέρματα.

Μέτριος στο α’ μέρος

Όπως στο προηγούμενο φιλικό με τον Ηρακλή, έτσι και χθες απέναντι στον Οδυσσέα Κορδελιού ο Γιώργος Βαζάκας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σταυράκης, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Στουρνάρας, Γόγολος, Γκότοβος και Καρράς. Οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Τσιάτσιος και Πινδώνης. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Ντεβάλις (δεξιά), Ογιαρμπίντε (αριστερά), με τον Ανιέτε να παίζει ως κεντρικός χαφ, πίσω από τον προωθημένο Μπακαγιόκο, ο οποίος έπαιξε χθες για πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν μέτριο, με τις δύο ομάδες να μη μπορούν να βρουν ρυθμό, τουλάχιστον μέχρι το 25’, καθώς στη συνέχεια είδαμε σαφώς πιο γρήγορο ποδόσφαιρο, τόσο από πλευράς Ολυμπιακού, όσο και από πλευράς Οδυσσέα. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται ακόμη χρόνο για να «δέσουν» ως ομάδα, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Βαζάκας «χτίζει» μια ομάδα στην κυριολεξία από το μηδέν.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν δραστήριοι επιθετικά, έχοντας δύο καλές προσπάθειες για γκολ. Συγκεκριμένα στο 3’ ο Παπαργυρίου σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Σταυράκη να αποκρούει σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, στο 5’, νέο σουτ του Μπολώση μπλόκαρε ο Σταυράκης.

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια που δημιούργησε στο παιχνίδι λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Ήταν το 7’ όταν ο Μπακαγιόκο ελίχθηκε από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα για τον Τσιάτσιο, με τον τελευταίο να επιχειρεί σέντρα σουτ. Στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Ντεβάλις, ο οποίος πλάσαρε για να χτυπήσει η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κραβαρίτη.

Για ένα 15λεπτο (10’-25’) οι δύο ομάδες αρκέστηκαν σε παιχνίδι κέντρου, χωρίς φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες. Στη συνέχεια το ματς απέκτησε καλύτερο ρυθμό και στο 27’ δυνατό σουτ του Βαγγέλη Στουρνάρα έξω από την μεγάλη περιοχή έφυγε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κραβαρίτη.

Δύο λεπτά αργότερα υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ Θυμιόπουλου-Κραβαρίτη και ο πρώτος στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα λίγο έλειψε να τη στείλει στα δίχτυα (κατέληξε κόρνερ).

Ο Οδυσσέας στο 30’ έχασε την καλύτερή του ευκαιρία στο πρώτο μέρος για να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Ιβανίδης έπιασε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή ο Σταυράκης πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση, μπλοκάροντας τη μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι στο 37’ απείλησαν εκ νέου την εστία του Ολυμπιακού. Μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών του Αλέξη Αλεξίου, ο Αχαλινόπουλος έκανε κίνηση μέσα στην περιοχή, πριν όμως γίνει κάτοχος της μπάλας και βρεθεί απέναντι από τον Σταυράκη, βγήκε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και μπλόκαρε τη μπάλα.

Εξαιρετικός

στην επανάληψη

ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός, παρουσιάζοντας διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Η τεχνική ηγεσία διαφοροποίησε το σύστημα της ομάδας (4-3-3, με τον Γαλάνη να παίζει στην κορυφή (αντικατέστησε τον Μπακαγιόκο), τους Ντεβάλις (δεξιά στην επίθεση), Ογιαρμπίντε (αριστερά), ενώ ο Ανιέτε έπαιξε πίσω από τον φορ σε πιο ελεύθερο ρόλο, έχοντας σ’ αυτή τη θέση πολύ καλή παρουσία. Οι άλλοι δύο χαφ ήταν οι Τσιάτσιος και Πινδώνης, ενώ διατηρήθηκε η ίδια τετράδα στην άμυνα. Σταδιακά βέβαια, ο Γιώργος Βαζάκας έκανε αρκετές αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους Παππά, Μπολάτι, Γενγκά, οι οποίοι έδειξα πολύ καλά στοιχεία.

Πέρα από το γκολ που σημείωσε ο Χάρης Παππάς στο 71’ ο Ολυμπιακός έχασε κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Ήταν διαρκώς στην επίθεση, έπαιξε τόσο από τα πλάγια, όσο και από τον άξονα και έκλεισε στα καρέ του τον Οδυσσέα.

Στο 48’ ύστερα από ωραίο συνδυασμό Γαλάνη-Ογιαρμπίντε, ο τελευταίος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Ντεβάλις, με τον Αργεντινό να επιχειρεί τη σέντρα και τον Κραβαρίτη να μπλοκάρει.

Στο 55’ ο Πιδνώνης βρήκε τον Ανιέτε μέσα στην περιοχή, ο Ισπανός από καλή θέση δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Ανιέτε συνέχισε να βρίσκει χώρους και να απειλεί την εστία του Οδυσσέα και στο 63’ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μετά από προσωπική ενέργεια απέφυγε τον Παπαργυρίου, βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κραβαρίτη, σούταρε δυνατά για να αποκρούσει σωτήρια ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα, κρατώντας το μηδέν.

Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 67’, με τον Μπολάτι να πιάνει την κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ογιαρμπίντε, με τη μπάλα να περνά άουτ.

Η πίεση του Ολυμπιακού απέφερε καρπούς στο 71’. Ογιαρμπίντε και Ανιέτε συνεργάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Καρρά, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Παππάς με σουτ πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμη σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ. Στο 73’ ο Γαλάνης με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας ο ίδιος παίκτης σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια ο Κραβαρίτης.

Έξι λεπτά αργότερα, ο νεοεισελθών Γενγκά έβγαλε τη σέντρα, με τον Γαλάνη να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Διαιτητής: Κυρ. Δημητριάδης

Βοηθοί: Ζήσιος, Σακκάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Σταυράκης (46’ Ρόκα), Στουρνάρας (59’ Παππάς), Καρράς (88’ Μπόρας), Γόγολος (89’ Ναουμίδης), Γκότοβος (89’ Ανδρίκος), Πινδώνης, Τσιάτσιος (81’ Κοτζαθανάσης), Ντεβάλις (59’ Μπολάτι), Μπακαγιόκο (46’ Γαλάνης), Ογιαρμπίντε (78’ Γενγκά), Ανιέτε.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ: Κραβαρίτης, Θυμιόπουλος (70’ Νικολαΐδης), Παπαργυρίου, Παπαδόπουλος, Λαμπάκης, Λαζαρίδης, Αχαλινόπουλος, Σάρρος, Μπολώσης (83’ Σάλιβαν), Ευθυμιάδης (62’ Πεχλιβάνης), Ιβανίδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το