Τοπικά

Ελπίζουν στις Απόκριες οι ξενοδόχοι του Αν. Πηλίου

Από σήμερα Τσικνοπέμπτη ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου που έχουν ως κεντρικό τίτλο «Πηλιορείτικο Καρναβάλι»
Από σήμερα Τσικνοπέμπτη ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου που έχουν ως κεντρικό τίτλο «Πηλιορείτικο Καρναβάλι»

Στο 30%-40% ανέρχονται αυτή την περίοδο οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στο Ανατολικό Πήλιο ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου ξεκινούν από σήμερα Τσικνοπέμπτη από τη Μακρυράχη και ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα.
Οι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες και όλοι όσοι εμπλέκονται με τον τουρισμό, ελπίζουν στη διατήρηση των καλών καιρικών συνθηκών των τελευταίων ημερών, προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα από τον εσωτερικό τουρισμό.
Μάλιστα λόγω των εκδηλώσεων με τα κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα αυτή τη φορά υπάρχει η προσδοκία για κινητικότητα και στα καταστήματα των παραλιών, όπως στον Αη-Γιάννη, το Χορευτό.
Εξάλλου υπάρχει και το προηγούμενο των Χριστουγέννων, όπου η τουριστική κίνηση κυμάνθηκε σε καλά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα φέτος για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, διοργανώνονται και καρναβαλικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα λειτουργήσει και το τρενάκι με κεντρική θεματική το μήλο.
Μέσα σε όλο αυτό το χαρμόσυνο κλίμα οι ιθύνοντες του Δήμου ελπίζουν στην προσέλευση των τουριστών από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου για τον τουρισμό κ. Απόστολος Σουλδάτος τόνισε πως μέχρι στιγμής υπάρχει μια κινητικότητα με τις κρατήσεις από επισκέπτες για το τριήμερο της Αποκριάς που ανέρχεται στο 30%-40%. Ελπίζουμε αυτό το ποσοστό να αυξηθεί, καθώς υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος, ενώ μακάρι να συνεχιστούν οι καλές καιρικές συνθήκες που θα βοηθήσουν τον κόσμο να έρθει στην περιοχή και να ξεκουραστεί συμμετέχοντας και στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, ενόψει του τριημέρου ήδη οι ελεύθεροι επαγγελματίες στα παραλιακά τουριστικά θέρετρα οργανώνονται, ανοίγουν τα καταστήματά τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.
Από σήμερα Τσικνοπέμπτη ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου που έχουν ως κεντρικό τίτλο «Πηλιορείτικο Καρναβάλι». Η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην κατασκευή του κεντρικού άρματος που θα είναι ένα τρενάκι ντυμένο με μήλα («ΜΗΛΕΝ ROUGE»), το οποίο θα συνοδεύει την παρέλαση των καρναβαλιστών καθ’ όλη τη διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου.
Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:
Τσικνοπέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, έναρξη του Πηλιορείτικου Καρναβαλιού στην πλατεία της Μακρυράχης στις 17.00, το οποίο διοργανώνει ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυράχης».
Γλέντι όμως θα γίνει και στον Αγ. Ιωάννη με διοργανωτή το «Σύλλογο Αγ. Δημητρίου για τον Πολιτισμό».
Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου: Έναρξη του «Καρναβαλιού του Κισσού» στις 15.00, με διοργανωτή τον «Αθλητικό Σύλλογο Κισσού», ενώ το «Καρναβάλι Μουρεσίου» να ακολουθεί στις 17.00, με διοργανωτή τον «Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουρεσιωτών».
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου: Πάρτι μασκέ στο Πουρί στις 21.00. Συμμετέχει ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Πουρίου».
Σάββατο 1 Μαρτίου: Έναρξη του καρναβαλικού δρώμενου στο Ξουρίχτι στις 10.00 το πρωί με συνέχεια την Τσαγκαράδα στις 11.00 και τις συνοικίες Αγ. Ταξιάρχη, Αγ. Παρασκευή και Αγ. Στέφανο. Με διοργανωτή τον «Αναπτυξιακό, Τουριστικό Σύλλογο Τσαγκαράδας».
Κυριακή 2 Μαρτίου: Καρναβάλι στη Ζαγορά, ώρα έναρξης 14.00, με διοργανωτή τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαγοράς Γιάννη Κορδάτο».
Από τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στην Περαχώρα θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού με κεντρικό θέμα το τρενάκι ΜΗΛΕΝ ROUGE ντυμένο με μήλα, θέματα ανά βαγόνι και πλήθος καρναβαλιστών, ενώ οι «Αφροδίτες του Μήλου» θα παρουσιάσουν το δικό τους άρμα στις συνοικίες της Ζαγοράς, με κατάληξη την πλατεία Αγ. Γεωργίου Ζαγοράς όπου θα καεί ο καρνάβαλος και θα γίνει απονομή βραβείων στις ομάδες και τα άρματα.
Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι και τρελό ξεφάντωμα ώς το πρωί στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στην Περαχώρα Ζαγοράς, την οργάνωση του οποίου αναλαμβάνει ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος».
Παράλληλα την Κυριακή της Αποκριάς έναρξη καρναβαλικής τελετής του Ανηλίου στις 15.00, απονομή βραβείων στις ομάδες και τα άρματα και κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, την οποία διοργανώνει «Εκπολιτιστικός Τουριστικός Αγροτικός Σύλλογος Ανηλίου».
Καθαρή Δευτέρα 3 Μαρτίου: Κούλουμα με αερόστατα και χαρταετούς στο Χορευτό, στους Άγιους Σαράντα και τον Άγιο Ιωάννη με σαρακοστιανά και χορό. Με διοργανωτές για την Καθαρή Δευτέρα: Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος», Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυράχης, «Σύλλογος Αγ. Δημητρίου για τον Πολιτισμό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το