Photo Gallery, Αθλητισμός

Ελπίζει να πάρει το πιστοποιητικό ο Ολυμπιακός

 

Τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 29 Μαΐου περιμένουν στον Ολυμπιακό Βόλου, αφού τότε θα εξεταστεί ο φάκελος που κατέθεσαν οι «ερυθρόλευκοι», μαζί με αυτόν της Καβάλας. Θα είναι πολύ σημαντικό για την ΠΑΕ του Βόλου να πάρει το πιστοποιητικό, αφού μετά θα εναπόκειται στην ΕΠΟ να τον αποκαταστήσει και να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, δηλαδή να τον επαναφέρει στη Σούπερ Λιγκ, έστω και με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών. 

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Στον Ολυμπιακό έχουν την προφορική επιβεβαίωση από την ΕΕΑ ότι στην επόμενη συνεδρίασή της θα εξεταστεί ο φάκελός του, αλλά περιμένουν αυτό να γίνει και γραπτά μια και δεν υπάρχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στη συγκεκριμένη επιτροπή. Εξάλλου και το περασμένο καλοκαίρι η ΕΕΑ διαβεβαίωνε προφορικά τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι ο φάκελός τους είναι πλήρης και τελικά τον απέρριψε, υπακούοντας σε άνωθεν εντολές από την τότε ηγεσία του υπουργείου πολιτισμού. 

Βέβαια από τότε «έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι». Κατ’ αρχάς είναι εκτός κυβέρνησης ο Παύλος Γερουλάνος που θεωρείται από όλους στον Ολυμπιακό ως ο άνθρωπος που στο βωμό της δήθεν κάθαρσης του ποδοσφαίρου θυσίασε τις δύο καλύτερες ομάδες της περιφέρειας, έχοντας ως «όπλο» την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Όμως από την άλλη πλευρά τα μέλη της εν λόγω επιτροπής παραμένουν τα ίδια, ενώ και η αντικαταστάτρια του κ. Γερουλάνου στο υπουργείο πολιτισμού, δηλαδή η κ. Τατιάνα Καραπαναγιώτη, προέρχεται και αυτή από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Από κει και πέρα, το γεγονός ότι στις 17 Ιουνίου θα έχουμε ξανά εκλογές θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Από τη στιγμή που εξαφανίστηκε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με πολιτική απόφαση, θα πρέπει με αντίστοιχο τρόπο να επανέλθει σε αυτό. Εξάλλου, δεν αρκεί να αποκτηθεί μόνο το πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα από την ΕΕΑ, αφού για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός εκεί που ανήκε αγωνιστικά θα πρέπει να συναινέσει κατά κύριο λόγο η ΕΠΟ και δευτερευόντως και η Σούπερ Λιγκ. Και αυτό διότι σε αυτή την περίπτωση οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας πρέπει να αυξηθούν στις 18.

Η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ υπό τον κ. Πιλάβιο έχει αποδείξει ότι επηρεάζεται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, υπό το φόβο να κοπεί η κρατική επιχορήγηση και γι’ αυτό οι πολιτικοί της Μαγνησίας πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα η Ομοσπονδία έχει αποφύγει ως τώρα να πάρει θέση στο θέμα του Ολυμπιακού. Ούτε καν γνωμοδότηση στην ΕΕΑ για την κατηγορία στην οποία θα πρέπει να τοποθετηθούν οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχει στείλει.

Πάντως, σύμφωνα με τον άρθρο 19, παράγραφος 4 του νέου αθλητικού νόμου, δεν χρειάζεται η συγκατάθεση της ΕΠΟ για να εξεταστούν οι φάκελοι από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η επιτροπή θα κρίνει αποκλειστικά, αν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας, για την έκδοση πιστοποιητικού. Στη συνέχεια και εφόσον η ΕΕΑ χορηγήσει πιστοποιητικό στον Ολυμπιακό Βόλου, η ΕΠΟ έχει την ευθύνη για να αποφασίσει σε ποια επαγγελματική κατηγορία θα αγωνιστεί η βολιώτικη ΠΑΕ.

Στην ΕΠΟ δείχνουν να μη ξέρουν πώς να κινηθούν, αφού δεν θέλουν να βρεθούν απέναντι στην Πολιτεία, αλλά και στη Σούπερ Λιγκ, που είναι λογικό να μην επιθυμεί την αύξηση των ομάδων διότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα μοιράζονται σε 18 μέρη και όχι σε 16.

Παραμένει, επίσης, άγνωστο, αν η Ομοσπονδία ασχοληθεί με το ζήτημα του Ολυμπιακού Βόλου στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της που είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Τρίτη 22 Μαΐου. Αν δεν το κάνει τότε μάλλον δεν θα ασχοληθεί καθόλου, αφού στη συνέχεια ο κ. Πιλάβιος και οι συνεργάτες του θα έχουν προτεραιότητα την πορεία της Εθνικής ομάδας στο Euro.

Στον Ολυμπιακό έχουν επιλέξει να μην έλθουν σε σύγκρουση με την ΕΠΟ, τουλάχιστον όσον αφορά την παρούσα φάση. Όμως αν τα μέλη της συνεχίζουν να «σφυρίζουν αδιάφορα» τότε οι «ερυθρόλευκοι» είναι πιθανό να κινηθούν νομικά εναντίον τους, καταθέτοντας αγωγές κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το