Τοπικά

ΕΛΜΕ: κλήσεις διευθυντών σχολείων για καταλήψεις

katalipsi-sxoleia-mathites

Κατά των μαθητών τους καλούνται να καταθέσουν οι διευθυντές των σχολείων όλης της χώρας. Στην Μαγνησία, ως τώρα, έχουν αναφερθεί τρεις περιπτώσεις. Οι κλήσεις των διευθυντών από την Αστυνομία γίνονται προκειμένου αυτοί να καταθέσουν στοιχεία για καταλήψεις μαθητών, που έγιναν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας τρεις περιπτώσεις διευθυντών που κλήθηκαν να καταθέσουν: του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, του 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας και του 1ου ΕΠΑΛ.

Η ΕΛΜΕ, πάντως, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει κάθε προσπάθεια να επιλυθούν τα όποια προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, με την συνδρομή αστυνομικών και εισαγγελέων». Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση, δίνονται και οδηγίες προς τους διευθυντές για το πώς να απαντούν σε ερωτήσεις που αφορούν σε φρονήματα, υποκινητές των καταλήψεων κλπ.

«Το θέμα των καταλήψεων είναι θέμα της σχολικής Κοινότητας η οποία έχει τους τρόπους να το χειριστεί, πράγμα το οποίο κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Το πρόβλημα στο Δημόσιο Σχολείο δεν είναι οι καταλήψεις αλλά οι πολιτικές οι οποίες το οδηγούν στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το