Photo Gallery, Τοπικά

Ελλιπής αστυνόμευση στη Δ.Ε. Μουρεσίου

Συνεχή είναι τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου, με τους κάτοικους και τους επισκέπτες να αισθάνονται ανασφαλείς και να ζητούν την καθημερινή παρουσία της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή

 

Την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος, με έδρα τη Ζαγορά ή την Τσαγκαράδα, ζητεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου. Ο Αστυνομικός Σταθμός Τσαγκαράδας παραμένει για έναν περίπου χρόνο κλειστός, ενώ ο αντίστοιχος στη Ζαγορά λειτουργεί κανονικά, με την ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου να ανήκει στην αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών. Συνεχή είναι τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου, με τους κάτοικους και τους επισκέπτες να αισθάνονται ανασφαλείς και να ζητούν την καθημερινή παρουσία της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή.

Κλειστός εδώ και ένα χρόνο περίπου παραμένει ο Αστυνομικός Σταθμός Τσαγκαράδας, με συνέπεια η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου να είναι από ελλιπής έως και μηδαμινή.

Η ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας ανήκει στην αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών, με τη Δημοτική Αρχή, τους κάτοικους και τους επισκέπτες να υποστηρίζουν ότι αισθάνονται ανασφαλείς και να ζητούν την καθημερινή παρουσία της Αστυνομίας στα χωριά τους.

Να σημειωθεί ότι στην αρμοδιότητα της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών ανήκει ολόκληρη η περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, από το Μαλάκι μέχρι και το Τρίκερι, καθώς και η αντίστοιχη της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου στο Ανατολικό Πήλιο.

«Ο Αστυνομικός Σταθμός Τσαγκαράδας» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Θ. Μπρίζης «εδώ και ένα χρόνο περίπου παραμένει κλειστός, με συνέπεια να αισθανόμαστε ανασφαλείς στα χωριά μας. Η ευρύτερη περιοχή μας ανήκει στη δικαιοδοσία του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών, ωστόσο, λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, η αστυνόμευση δεν είναι εύκολη, ούτε φυσικά και η καθημερινή παρουσία των αστυνομικών στα χωριά μας. Επιπλέον, η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών έχει στην αρμοδιότητά της μια εκτεταμένη περιοχή κάλυψης σε ολόκληρο το Νότιο Πήλιο, από το Μαλάκι μέχρι και το Τρίκερι. Δεν εξυπηρετούνται κάτοικοι και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής μας. Δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη Δημοτική Ενότητα να μην αστυνομεύεται. Βεβαίως, στη Ζαγορά λειτουργεί κανονικά ο Αστυνομικός Σταθμός, ωστόσο, η δύναμή του είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να αστυνομεύει και τη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου» τονίζει ο κ. Μπρίζης.

Συνέπεια της ελλιπούς ή μηδαμινής αστυνόμευσης είναι η έξαρση των κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή.

«Είναι συνεχή τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή μας» σημειώνει ο κ. Μπρίζης «από αυτοκίνητα, υπηρεσιακά του Δήμου και ιδιωτικά, μέχρι πετρέλαιο και κατοικίες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, είμαστε στο έλεος των κακοποιών, απροστάτευτοι» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Στο μεταξύ, αίτημα της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στην ευρύτερη περιοχή, με έδρα είτε τη Ζαγορά είτε την Τσαγκαράδα, το οποίο θα στελεχώνεται με περισσότερα από δέκα άτομα προσωπικό, προκειμένου η ευρύτερη περιοχή να αστυνομεύεται κατά τον πλέον ενδεδειγμένο και κατάλληλο τρόπο.

«Αίτημά μας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη» υπογραμμίζει ο κ. Μπρίζης «είναι η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, με έδρα είτε τη Ζαγορά είτε την Τσαγκαράδα, το οποίο θα στελεχώνεται με περισσότερα από δέκα άτομα προσωπικό. Άλλωστε, την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος σε κάθε Δήμο την προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης». Ζητούμε, λοιπόν, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να εφαρμοστεί η διάταξη του σχεδίου «Καλλικράτης» και να ιδρυθεί και στο Δήμο μας Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να αισθάνονται επιτέλους ασφαλείς. Να γίνει και σε εμάς ό,τι ακριβώς ισχύει στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, ο οποίος έχει το δικό του Αστυνομικό Τμήμα, αυτό των Μηλεών. Ο μοναδικός Δήμος που δεν διαθέτει Αστυνομικό Τμήμα είναι ο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν η ευρύτερη περιοχή μας να αστυνομεύεται από το Τμήμα Μηλεών, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου, ενώ η δύναμη του Αστυνομικού Σταθμού Τσαγκαράδας δεν επαρκεί και για τη δική μας περιοχή. Τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων είναι συνεχή, ζούμε με το φόβο και την αγωνία καθημερινά και επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το