Photo Gallery, Αθλητισμός

Ελεύθερος ο Αχ. Μπέος

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος αποφυλακίζεται, κάτι που ικανοποίησε το σύνολο των φιλάθλων του συλλόγου, που δε ξεχνούν ότι είναι ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας που τους έκανε υπερήφανους. Επί των ημερών του ο Ολυμπιακός έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του, αφού κατάφερε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ευρώπη πριν διακοπεί απότομα η πορεία του από την Πολιτεία και το «εργαλείο» της, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ Γιώργο Μποροβήλο είχε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης Μποτσιβάλης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Μετά από ένα χρόνο, που ήταν κρατούμενος στις φυλακές Ναυπλίου, ως κατηγορούμενος για συμμετοχή στο σκάνδαλο των φερόμενων ως στημένων αγώνων, ο πρώην «ισχυρός άνδρας» του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος μένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Την απόφαση πήρε το Συμβούλιο Εφετών και μάλιστα ομόφωνα

Οι περιοριστικοί όροι έχουν να κάνουν με την απαγόρευση ενασχόλησης με τον αθλητισμό, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα. Επίσης την καταβολή εγγύησης αποφυλάκισης ύψους 300.000 ευρώ. Ο κ. Μπέος αποφυλακίζεται σήμερα και πλέον αναμένει τον ορισμό της δίκης του που προβλέπεται να οριστεί για το 2013.

Η είδηση αυτή έφερε μεγάλη χαρά στον κόσμο του Ολυμπιακού. Εξάλλου, κανείς δεν παραγνωρίζει την προσφορά του Αχιλλέα Μπέου στην ομάδα. Την ανέλαβε στη Β’ Εθνική και μέσα σε τρία χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο σημείο να κατακτούν την 5η θέση στη Σούπερ Λιγκ (την καλύτερη στην ιστορία τους) και να εξασφαλίζουν την έξοδό τους στο Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα ο Ολυμπιακός προσέφερε και 10 βαθμούς στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι μια και κόντρα στις Ραντ και Ντιφερντάνζ σημείωσε τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Όμως η πορεία του κόπηκε απότομα. Βρέθηκε εκτός Ευρώπης, αλλά και γενικότερα εκτός επαγγελματικού ποδοσφαίρου λίγες ημέρες προτού αντιμετωπίσει την Παρί Σεντ Ζερμέν διότι η Ε.Ε.Α. δεν του χορήγησε το πιστοποιητικό συμμετοχής εκτελώντας άνωθεν εντολές. Εξάλλου, ο τότε υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, είχε δυσαρεστηθεί σφόδρα από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να διατηρήσει τον Ολυμπιακό (όπως και την Καβάλα) στη Σούπερ Λιγκ και δεν το είχε κρύψει. Μάλιστα δήλωνε χαρακτηριστικά ότι η Πολιτεία έχει το «εργαλείο» να επιβάλει τη θέλησή της και όπως αποδείχθηκε αυτό ήταν η τύποις «ανεξάρτητη» Ε.Ε.Α.

Έτσι, μία ομάδα μοντέλο, όπως ήταν ο Ολυμπιακός διαλύθηκε και μάλιστα με την ανοχή της ΕΠΟ που δεν αντέδρασε στην κατάφορη παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου από την Πολιτεία, καθώς και της Σούπερ Λιγκ. Οι ΠΑΕ του συνεταιρισμού προτίμησαν να «ξεφορτωθούν» Ολυμπιακό και Καβάλα, δηλαδή δύο δυνατές ομάδες της περιφέρειας, σπεύδοντας παράλληλα να διαμοιράσουν τους παίκτες τους που έμειναν ελεύθεροι.

Από τότε ο Ολυμπιακός δίνει έναν τιτάνιο αγώνα να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ. Τα εμπόδια που συνάντησε ήταν μεγάλα και μόλις πριν λίγες ημέρες εξασφαλίστηκε το ότι τη νέα χρονιά θα μετέχει σε επαγγελματική κατηγορία, καθώς η Ε.Ε.Α. ενέκρινε το μετοχολόγιό του.

Όμως ο αγώνας για την τελική δικαίωση συνεχίζεται. Η ΕΠΟ καλείται να τον κατατάξει σε επαγγελματική κατηγορία και φυσικά το δίκαιο είναι να τον επαναφέρει εκεί που ανήκε αγωνιστικά, δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, θα συναινέσουν και τα μέλη του συνεταιρισμού, ώστε οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας να γίνουν 18, κάτι που φαντάζει δύσκολο.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης έχει συνεχείς επαφές με ανθρώπους του ποδοσφαίρου προκειμένου να τους πείσει για το δίκαιο αίτημα του Ολυμπιακού. Το χθεσινό ραντεβού του ήταν με το πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ κ. Γιώργο Μποροβήλο. Ήταν μία συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα με τον κ. Μποτσιβάλη να επιχειρηματολογεί υπέρ της τοποθέτησης του Ολυμπιακού στην Σούπερ Λιγκ, θέμα που αναμένεται να συζητηθεί στη γενική συνέλευση της Λίγκας. 

 

Ο Α.Σ. «Βόλος 2004»

απορροφήθηκε

από τον Ερασιτέχνη

Στο συνεδριακό κέντρο Forum του ξενοδοχείου Park πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου. Το κύριο θέμα ήταν η απορρόφηση της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Α.Σ. «Βόλος 2004», που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Η πρόταση έγινε δεκτή από το σύνολο των μελών και έτσι από τη νέα αγωνιστική περίοδο η ομάδα θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα με την ονομασία «Ολυμπιακός Βόλου».

Επίσης εγκρίθηκαν και τα άλλα θέματα που ήταν ο διοικητικός απολογισμός, ο οικονομικός απολογισμός από 1/12/2011 έως 30/5/2012, η τροποποίηση κάποιων άρθρων του καταστατικού του συλλόγου και ο προϋπολογισμός για την αγωνιστική περίοδο 2012-13.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το