Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Ελεύθεροι οι δέκα συλληφθέντες μετά την αναβολή της δίκης τους

Ελεύθεροι οι δέκα συλληφθέντες που οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων

 

Η απουσία ουσιωδών μαρτύρων, δεν επέτρεψε τη συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας

 

Την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των δέκα κατηγορουμένων για τα επεισόδια στο Βόλου αποφάσισε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ορίζοντας δικάσιμο στις 5 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. και διατάσσοντας την άρση της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

 

 

 

Το δικαστήριο έκρινε πως απουσίαζαν σημαντικοί μάρτυρες κατηγορίας για βαριές κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι συλληφθέντες και καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να διακόψει για την επόμενη ημέρα (σήμερα) καθώς είχε δηλωθεί αδυναμία των τριών μαρτύρων να παραστούν, αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορίες που βαραίνουν και τους δέκα κατηγορούμενους είναι: Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, συμμορία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από περισσότερους, απρόκλητη σωματική βλάβη από περισσότερους εναντίον αστυνομικού, στάση με σωματική βία και απειλές σωματικής βίας.

Επιπλέον ένας κατηγορούμενος επιβαρύνεται και με την κατηγορία της ελευθέρωσης κρατουμένου την οποία προανακριτικά βεβαίωσε μόνο ένας αστυνομικός ο οποίος χθες απουσίαζε και δήλωσε στο Δικαστήριο μέσω άλλου αστυνομικού πως δεν μπορεί να παραστεί ούτε αύριο (σήμερα).

Επίσης σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, έχει αποδοθεί επιπλέον των κατηγοριών του γενικού κατηγορητηρίου και το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικής ουσίας (τσιγαρλίκι) αποκλειστικά για ιδία χρήση.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου κ. Αναστασία Κουτσογιαννούλη που βρισκόταν σε άδεια και κλήθηκε να δικάσει στο Αυτόφωτο, είχε διακόψει τη διαδικασία μια ώρα περίπου πριν την αναβολή κι ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας που είχαν πραγματοποιήσει τις συλλήψεις των κατηγορουμένων. Στη διακοπή το Δικαστήριο αποφάσισε πως η στοιχειοθέτηση των κατηγοριών για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, απαιτούσαν την παρουσία των παθόντων όπως και στην περίπτωση της κατηγορίας ελευθέρωσης κρατουμένου την παρουσία και κατάθεση του αστυνομικού Κ.Μ. που φέρεται να γνωρίζει μόνο εκείνος για το αδίκημα που βαραίνει έναν μόνο εκ των δέκα κατηγορουμένων.

Επισημάνθηκε από την πρόεδρο πως στην εκδίκαση της υπόθεσης στις 5 Σεπτεμβρίου με νέα σύνθεση δικαστηρίου, θα πρέπει να παραβρίσκονται στη δίκη και οι τρεις σημαντικοί μάρτυρες, όλοι τους αστυνομικοί, δηλαδή ο αστυνομικός που προανακριτικά κατέθεσε για την ελευθέρωση αλλοδαπού κρατουμένου από έναν εκ των κατηγορουμένων στη συμβολή των οδών Αγ. Νικολάου και 28ης Οκτωβρίου και οι δύο αστυνομικοί που φέρονται τραυματίες από πέτρες, σύμφωνα με έγγραφα του Νοσοκομείου Βόλου που βρίσκονται στη δικογραφία.

Επίσης από τη χθεσινή διαδικασία απουσίαζαν παθόντες καταστηματάρχες και εκπρόσωποι τραπεζών όπως και εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου για να βεβαιώσει το ύψος των ζημιών που υπέστη ο Δήμος Βόλου (146.000 ευρώ) και αναφέρεται αναλυτικά σε έγγραφο του Δήμου που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

 

Πατέρας και γιος

κατηγορούμενοι

Μεταξύ των δέκα κατηγορουμένων, είναι κι ένας πατέρας με το γιο του που συνελήφθησαν την Τρίτη στις 21.45 στη συμβολή των οδών Αγ. Νικολάου και Ερμού από αστυνομικούς με πολιτικά. Άλλωστε όπως προέκυψε από τη σύντομη ακροαματική διαδικασία, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα στους συνηγόρους που προσπαθούσαν να μάθουν πως οι κατηγορούμενοι βαρύνονται για παράδειγμα με τους βανδαλισμούς του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας (Ιάσονος- Τοπάλη) όταν στο σημείο βρισκόταν μόνο δυνάμεις των ΜΑΤ.

Γενικά το θέμα της αντιστοίχισης κατηγοριών – κατηγορουμένων, απασχόλησε μεγάλο μέρος της διαδικασίας καθώς, όπως τονίστηκε και από την έδρα, για να στηριχτεί η κατηγορία θα πρέπει να αποδειχτεί πως η πέτρα που έριξε συγκεκριμένος κατηγορούμενος, προκάλεσε συγκεκριμένη φθορά ή τραυματισμό.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθονται κι ένας πατέρας με το γιο του. Οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν στην πλατεία Αγ. Νικολάου, υποστήριξαν πως ο γιος κρατούσε ξύλο με καρφί στην άκρη. «Αυτό το ξύλο, χωρίς το καρφί, έπρεπε να το έχετε εσείς, ο πατέρας, στο χέρι σας για το γιο σας και όχι να το κρατάει μπροστά σας ο γιος», είπε η Πρόεδρος, στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα στους κατηγορούμενους.

Αστυνομικός που κατέθεσε χθες, ανέφερε επίσης πως «στο πλήθος των 1.500 περίπου διαδηλωτών, υπήρχε μια ομάδα μερικών ατόμων, πέντε – δέκα, οι οποίοι έβγαιναν μπροστά από το πλήθος, πετούσαν βόμβες μολότωφ, επέστρεφαν πίσω για να προμηθευτούν νέες βόμβες και πάλι μετά μπροστά για να τις ρίξουν. Αυτοί λειτουργούσαν προσχεδιασμένα καθώς δεν είναι δυνατόν να βρήκαν τις μολότωφ στο δρόμο…».

 

Στην Ανακρίτρια σήμερα ο 32χρονος

Στην Ανακρίτρια κ. Μαρία Τσάνα θα απολογηθεί στις 12 μ. σήμερα ο 32χρονος, μοναδικός εκ των συλληφθέντων για τα επεισόδια που βαρύνεται με κακουργηματικές πράξεις και συγκεκριμένα για κατοχή μολότωφ και ρίψης βόμβας στη συμβολή των οδών Δημητριάδος – Τοπάλη. Τον ίδιο κατηγορούν οι αστυνομικοί ότι τραυμάτισε με πέτρες έναν πολίτη στο μάτι και έναν αστυνομικό στο πόδι. Ο 32χρονος που ήταν γνωστός στον αστυνομικό της Δίωξης που τον συνέλαβε από παλιές υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς όπως αναφέρεται από τη συνήγορό του κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη πλέον έχει απεξαρτηθεί, δεν αποδέχεται τις κατηγορίες.

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

CineDoc Volos – Προβολή Ντοκιμαντέρ ”Οι Αζήτητοι” στο ”Αχίλλειον”

Για την Πρεμιέρα της κινηματογραφικής περιόδου 2024-2025 το CineDoc Βόλου παρουσιάζει το καινούριο και βραβευμένο…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Εντεταλμένοι Κληρικοί στα σχολεία της επαρχίας μας – Ευχέλαιο για τους Εκπαιδευτικούς στον Μητροπολιτικό μας Ναό

Δεκάδες Κληρικοί ορίστηκαν από την Ιερά μας Μητρόπολη, ως εντεταλμένοι στα σχολεία της περιοχής μας,…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Φρεάτια

  Σπασμένα είναι δύο φρεάτια στο πεζοδρόμιο της οδού Ιωλκού κάτω από τα δικαστήρια από…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Βόλος: Είχε καταδικαστεί για παρεμπόριο

Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 74χρονος ,…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σκιάθος: Συνελήφθη για ηχορύπανση

Συνελήφθη, χθες  το απόγευμα στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, ένας 52χρονος, διότι…

20 Σεπτεμβρίου 2024