Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ελεύθεροι με όρους για τις κλοπές στο Πήλιο

Γέμισε ROMA το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου
Γέμισε ROMA το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες το απόγευμα μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Βόλου οι πέντε αθίγγανοι από τους Σοφάδες Καρδίτσας, οι οποίοι συνελήφθησαν για κλοπές σε σπίτια και καταστήματα στο Ανατολικό Πήλιο. Οι αθίγγανοι έπεσαν σε αστυνομικό μπλόκο κοντά στο Μούρεσι κινούμενοι με δύο αγροτικά αυτοκίνητα, όπου είχαν φορτώσει με τα κλοπιμαία.

Τις τελευταίες ημέρες είχαν επιδοθεί σε μπαράζ διαρρήξεων στο Πήλιο και έκλεβαν ό,τι έβρισκαν και ό,τι ήταν πιο εύκολα προσβάσιμο. Από εξωλέμβιες μηχανές σκαφών μέχρι κατσαρολικά.

Οι κλέφτες του Πηλίου συνελήφθησαν προχθές από αστυνομικούς του τμήματος Μηλεών σε συνεργασία με Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε). Είναι ROMA, ηλικίας 24, 34, 33, 26 και 20 ετών.

Οι αστυνομικοί κατέλαβαν τους πέντε συλληφθέντες να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα και να μεταφέρουν μ’ αυτά μεγάλες ποσότητες διαφόρων μεταλλικών αντικειμένων και τους συνέλαβαν.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στα δύο οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Μία εξωλέμβια μηχανή, μία μεταλλική δεξαμενή νερού,

τρεις αντλίες νερού (η μία βενζινοκίνητη κι οι άλλες δύο χειροκίνητες), είκοσι σιδερογωνίες (πάσσαλοι), δύο μεταλλικοί κώνοι, ένα παλιό υνί (αλέτρι), διάφορα παλαιά σίδερα (μπετόβεργες και σύρματα), ένα ψαλίδι οικοδομικό για μπετοσίδερα,

ένας μεταλλικός κόφτης (σκύλα), ένα καπό αυτοκινήτου, μία ρόδα με μπροστινή ζάντα μοτοσικλέτας, δύο καρότσια, μία λάμπα πετρελαίου και διάφορα μαγειρικά σκεύη (τέσσερις κατσαρόλες, δύο καζάνια χάλκινα και μία συσκευή υγραερίου για μαγείρεμα).

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και τα δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της τέλεσης των κλοπών.

Όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει τα κλοπιμαία από δύο εξοχικές κατοικίες, ιδιοκτησίας 83χρονης ημεδαπής και 65χρονου ημεδαπού αντίστοιχα, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλεών. Επιπλέον, εξακριβώθηκε περαιτέρω ότι οι πέντε συλληφθέντες, μετέβησαν από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας στην ευρύτερη περιοχή των Μηλεών Μαγνησίας, προκειμένου να διαπράξουν κλοπές μεταλλικών αντικειμένων και στη συνέχεια να τα διαθέσουν προς πώληση σε εταιρεία ανακύκλωσης παλαιών σιδήρων και μετάλλων (σκραπ).

Διερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη κι άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.

Χθες το μεσημέρι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα υπηρεσίας. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή. Απολογήθηκαν και τελικά αποφασίστηκε να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου χθες γέμισε από αθίγγανους, οι οποίοι και βρέθηκαν εκεί για να τους συμπαρασταθούν. Άλλωστε αποτελεί συχνό φαινόμενο η συγκέντρωση ROMA για συμπαράσταση κάθε φορά που κάποιος ομοϊδεάτης τους κατηγορείται και προσάγεται στα δικαστήρια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το