Τοπικά

Ελάχιστη η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην απεργία

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 00nosokom

Τραγική ήταν η συμμετοχή των γιατρών του «Αχιλλοπούλειου» που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε για σήμερα η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών, εν όψει της συνάντησης του Υπουργού Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Οι συνάδελφοί τους στο Νοσοκομείο Βόλου δεν τους ακολούθησαν, με τον πρόεδρο του Συλλόγου τους, Νίκο Χαυτούρα, να κάνει λόγο για «πειράματα» και να τονίζει πως τέτοια ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται σοβαρά και οργανωμένα.
Η συμμετοχή στην σημερινή απεργία ήταν μηδαμινή, θέτοντας έτσι εν αμφιβόλω τη δύναμη που έχει η Ομοσπονδία να οργανώνει συντονισμένες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους 251 γιατρούς απήργησε μόνο ένας! Από τους 333 νοσηλευτές απήργησαν δύο, ενώ ένας ήταν και ο απεργός από τα 331 άτομα του λοιπού διοικητικού προσωπικού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών του «Αχιλλοπούλειου», Νίκος Χαυτούρας, είπε πως η σημερινή αποχή των γιατρών από την απεργία πρέπει να λειτουργήσει ως μήνυμα τόσο προς την Ομοσπονδία όσο και προς άλλα συλλογικά Όργανα πως τέτοιες δράσεις πρέπει να οργανώνονται σωστά, ώστε να στέλνουν ξεκάθαρα και δυνατά μηνύματα προς την πολιτική ηγεσία.
«Πρέπει σε κάθε απεργία να έχουμε μεγάλη συμμετοχή, να κάνουμε κινητοποιήσεις. Δε γίνεται διαφορετικά γιατί πλέον τα πράγματα είναι τραγικά. Η τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου συνεχίζεται. Τα ανακατέματα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έχουν ένα στόχο: τη μείωση της δημόσιας υγείας, τη μείωση της πρωτοβάθμιας υγείας. Μέσα από αυτό το ανακάτεμα θα εκλείψει το ΙΚΑ, άρα θα μειωθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όποια άλλη μορφή και αν πάρει», είπε ο κ. Χαυτούρας, υποστηρίζοντας πως έτσι προωθείται η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, σε όφελος των λίγων τυχερών που θα μπορούν να την πληρώσουν.

Ο κ. Ν. Χαυτούρας είπε πως είναι λάθος να γίνονται πειράματα με τις απεργίες και πως πρέπει να υπάρχει συλλογική δράση. «Τα πράγματα είναι χειρότερα γιατί ενώ από τη μία καταδικάζουμε τα ρουσφέτια και μιλάμε δήθεν στο όνομα της κάθαρσης, συνεχίζει η πολιτική ηγεσία με διάφορους τρόπους να κάνει ρουσφέτια», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το