Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Εκτός τελικού ο Ολυμπιακός Β.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0 με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδος

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της ιστορίας του ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ατρόμητο και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «ερυθρόλευκοι» παραχώρησαν ισοπαλία 0-0 στην ομάδα του Περιστερίου, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, απογοητεύοντας τους 15.000 φιλάθλους της Μαγνησίας που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Θυμίζουμε πως στον πρώτο ημιτελικό ο Ολυμπιακός είχε χάσει με 2-1 από τον Ατρόμητο.

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος και στα δύο παιχνίδια και δίκαια πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό της 30ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ, όπου θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν έδειξε τις αρετές που τον χαρακτηρίζουν, ως ομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νευρικοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και εγκλωβίστηκαν στον τρόπο παιχνιδιού των παικτών του Ατρομήτου.

Πως έπαιξαν

οι δύο ομάδες

Ο Μάκης Κατσαβάκης παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού κάθισε ο Γιακούποβιτς, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Σέλεζι (δεξιά), Ζαραδούκας (αριστερά), Σανκαρέ και Ντολεζάι (κεντρικοί αμυντικοί). Στη μεσαία γραμμή οι Άλβαρεζ και Ρόκας ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Μπρέσκα και Μόνχε να αγωνίζονται στις δύο πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και τον Ουμπίντες στον άξονα. Ο Σολάκης αποτέλεσε την επιθετική αιχμή των «ερυθρολεύκων».

Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Ατρόμητο με σύστημα 4-3-3. Την εστία της ομάδας του Περιστερίου υπερασπίστηκε ο Ιτάντζ, απόντος του τραυματία Μιχαηλίδη, ενώ ο Σκόνδρας δεξιά και ο Νάστος αριστερά ήταν οι δύο πλάγιοι μπακ. Οι Ολιβέιρα και Μελισσάς αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ την τριάδα στη μεσαία γραμμή ήταν οι Νεμπεγλέρας (αμυντικός χαφ), Σαρμιέντο (δεξιά) και Σφακιανάκης (αριστερά). Οι Μπρίτο, Σαγκανόφσκι και Καμαρά ήταν οι τρεις παίκτες που έπαιξαν στη γραμμή κρούσης, με τον τελευταίο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Άτεχνο και κακό ποιοτικά ήταν το πρώτο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως να μην αφήνουν κενά στην άμυνα, με αποτέλεσμα η μάχη να μεταφέρεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα τη φετινή χρονιά, με την ομάδα να είναι κομμένη στα δύο και με κακές επιλογές στον τρόπο οργάνωσης του παιχνιδιού. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν ούτε από τα άκρα, αλλά ούτε και από τον άξονα, με τους Νάστο και Σκόνδρα να περιορίζουν στο ελάχιστο την επιθετική δραστηριότητα των Μπρέσκα και Μόνχε αντίστοιχα. Από τον Ολυμπιακό έλειπε ο ρυθμός και οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη προσπαθούσαν κυρίως από στημένες φάσεις να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα του Ιτάνζ.

Το κέντρο του Ατρομήτου με τους Νεμπεγλέρα, Σφακιανάκη και Σαρμιέντο δούλευε πολύ καλά, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να φανεί ούτε ο Ουμπίντες, ο οποίος ανέλαβε λίγες επιθετικές πρωτοβουλίες. Η ομάδα δεν είχε φαντασία και τους γνωστούς αυτοματισμούς στο παιχνίδι της, αλλά ούτε και ταχύτητα σκέψης. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός ήταν προβλέψιμος, με τους παίκτες του Ατρομήτου να φέρνουν το ματς στα μέτρα τους.

Οι φιλοξενούμενοι φρόντιζαν να αμύνονται σωστά και να προσπαθούν να παίζουν με αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Ανρί Καμαρά.

Το πρώτο 15λεπτο κύλησε χωρίς τους δύο μονομάχους να μπορούν να βρουν τα πατήματά τους, με τον Ολυμπιακό να έχει δύο επιθετικές προσπάθειες, χωρίς όμως να χάσει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ. Στο 10’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουμπίντες ο Σανκαρέ έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπρέσκα επιχείρησε τη σέντρα, ο Σανκαρέ έπιασε την κεφαλιά δίχως ο Σολάκης να μπορέσει να πιάσει το γυριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο και στο διάστημα 15’-45’, με τις καλές επιθετικές προσπάθειες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο Ατρόμητος ήλεγχε το παιχνίδι, καθώς δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά. Στο 19’ ένα μακρινό σουτ του Ντολεζάι έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοί έχασαν πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Καμαρά σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Γιακούποβιτς να αποκρούει σωτήρια.

Στο 25’ σέντρα του Μόνχε από τα αριστερά ο Μόνχε έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση με τη μπάλα να περνά μακριά από τα δοκάρια του Ιτάνζ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να προβληματίζει με το στατικό παιχνίδι, με τον Ατρόμητο να κρατά άνετα μακριά από την περιοχή τους «ερυθρόλευκους».

Στο 41’ ο Μόνχε έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σολάκης προσπάθησε να πιάσει το σουτ, με τη μπάλα να χτυπά στο σώμα του Ουμπίντες, για να διώξουν στη συνέχεια οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων.

Δεν μπόρεσε

να αλλάξει

την εικόνα ούτε

στο β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, περιορίζοντας τον Ατρόμητο στο μισό γήπεδο. Παρόλα αυτά στο διάστημα 46’-65’ οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να είναι φλύαροι επιθετικά, χωρίς να δημιουργήσουν κάποια σπουδαία φάση μπροστά στην εστία του Ιτάντζ.

Στο 49’ ο Ουμπίντες εκτέλεσε φάουλ, με τους Σολάκη και Σανκαρέ να μη μπορούν να βρουν τη μπάλα. Στο 53’ σουτ του Σολάκη μπλόκαρε ο Ιτάντζ, ενώ στο 60’ ο Ουμπίντες έβγαλε τη σέντρα, με τον Σολάκη να πιάνει αδύναμη κεφαλιά και τον Ιτάντζ να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 55’ ο Κατσαβάκης πέρασε στο παιχνίδι τον Μαρτίν στη θέση του Ρόκα, αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας σε 4-4-2. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστά επιθετικά και να μη δημιουργεί ευκαιρίες. Ο προπονητής του Ολυμπιακού βλέποντας την ομάδα να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη, έριξε στο 65’ τον Ακόστα στη θέση του Μπρέσκα, με τον Ισπανό να περνά στην αριστερή πλευρά και τον Μόνχε στον άξονα.

Όμως αντί ο Ολυμπιακός να γίνει πιο επικίνδυνος επιθετικά, ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει. Ο Δώνης φρόντισε μετά το 55’ να ενισχύσει το κέντρο με την είσοδο στο ματς του Τάτου αντί του Μπρίτο. Στο 67’ ο Καμαρά μπήκε από πλάγια αριστερά, όμως ο Γιακούποβιτς πρόλαβε του έκλεισε το οπτικό πεδίο και μπλόκαρε τη μπάλα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο παιχνίδι (αλλά και του αγώνα) σημειώθηκε στο 72’. Σε μια αντεπίθεση των φιλοξενουμένων η μπάλα έφτασε στον Αναστασάκο, ο οποίος είχε περάσει δύο λεπτά νωρίτερα στο ματς στη θέση του Καμαρά, με τον επιθετικό της ομάδας του Περιστερίου να σουτάρει και τη μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Το παιχνίδι άνοιξε στο τελευταίο τέταρτο, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού στην προσπάθειά τους να παίξουν πιο επιθετικά άφηναν κενούς χώρους, με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.

Ο Μάκης Κατσαβάκης στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε το τελευταίο του «χαρτί» βάζοντας το παιχνίδι τον Νέμεθ, όμως ούτε αυτή η αλλαγή άλλαξε την εικόνα της ομάδας. Μάλιστα στο 89’ ο Αναστασάκος έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει γκολ. Ο επιθετικός του Ατρομήτου μπήκε στην περιοχή, σούταρε με τον Γιακούποβιτς να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει υποψία ευκαιρίας, με τον Ατρόμητο να παίρνει πανάξια την πρόκριση στον τελικό της 30ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός Β.-Ατρόμητος 0-0

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

19. Σανκαρέ

3. Ντολεζάι

13. Άλβαρεζ

21. Ρόκας

(20. Ακόστα 65’)

8. Ουμπίντες

26. Μόνχε

10. Μπρέσκα

(9. Μαρτίν 55’)

77. Σολάκης

(29. Νέμεθ 78’)

1. Ιτάντζ

32. Σκόνδρας

2. Νάστος

26. Ολιβέιρα

3. Μελισσάς

6. Νεμπεγλέρας

17. Σαρμιέντο

(5. Σαμπού 83’)

19. Σφακιανάκης

11. Μπρίτο

(22. Τάτος 58’)

20. Σαγκανόφσκι

7. Καμαρά

(8. Αναστασάκος 70’)

Σκόρερ:-

Κίτρινες: 45’ Άλβαρεζ, 62’ Σανκαρέ-51’ Ολιβέιρα, 74’ Νεμπεγλέρας, 94’ Νάστος

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Καρσιώτης (Κορινθίας)

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ουγγαρία: Συγγνώμη, είπε και παραιτήθηκε η πρόεδρος μετά τον σάλο για την απονομή χάριτος σε κατάδικο για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Η πρόεδρος της Ουγγαρίας Καταλίν Νόβακ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της μετά τις αυξανόμενες πιέσεις…

10 Φεβρουαρίου 2024

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ξόδεψε 122.000 λίρες σε γυναικεία εσώρουχα μέσα σε ένα έτος, γράφουν τα βρετανικά μέσα

Αποκαλυπτικά είναι τα βρετανικά δημοσιεύματα σε Daily Mail, The Sun και Daily Star αναφορικά με…

10 Φεβρουαρίου 2024

Προβληματισμός στο Επιστημονικό Συνέδριο των Ποινικολόγων στα Τρίκαλα

Με την παραβατικότητα των ανηλίκων και τις αλλαγές στο ποινικό δίκαιο στο επίκεντρο Σε βαρύ…

10 Φεβρουαρίου 2024

Απαγόρευση συγκέντρωσης από την ΕΛΑΣ στη συλλογικότητα «Καμία Ανοχή»

Με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύθηκε η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή στις…

10 Φεβρουαρίου 2024

ΕΛΑΣ: 17χρονος χάκερ απειλούσε μέσω διαδικτύου ανήλικο και τους γονείς του

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ανήλικος, ηλικίας 17 ετών, για παράνομη πρόσβαση σε…

10 Φεβρουαρίου 2024

Στις φυλακές οδηγείται το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνομωσίας Πυρήνων της φωτιάς»

Στις φυλακές οδηγείται το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνομωσίας Πυρήνων της φωτιάς». Το Αυτόφωρο Μονομελές…

10 Φεβρουαρίου 2024