Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού

 

Στην οδό Βενιζέλου Νέας Ιωνίας
Στην οδό Βενιζέλου Νέας Ιωνίας

Εργασίες επέκτασης και εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού στην οδό Βενιζέλου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας, συνολικής δαπάνης 57.000 ευρώ, ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός προθεσμίας τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Σ.Αργύρης – Σ.Μπούρας – Α.Τσέλλος Ο.Ε.».

Το έργο αφορά, συγκεκριμένα, την επέκταση με υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, από τη διασταύρωση της με την οδό Εθνικών Αγώνων μέχρι το ύψος του Υποσταθμού της ΔΕΗ, συνολικού μήκους περίπου 850 μέτρων. Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, θα γίνει αποξήλωση των στύλων φωτισμού που βρίσκονται στην πλευρά απέναντι από το στρατόπεδο, έτσι ώστε να απευλευθερωθεί το πεζοδρόμιο μπροστά από τις κατοικίες, ενώ στο πεζοδρόμιο του στρατοπέδου θα τοποθετηθούν 28 νέοι ιστοί φωτιστικών, σε αντικατάσταση των παλαιών.

Με την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το έργο υπογειοποίησης των καλωδίων, που είχε ξεκινήσει από τον τέως Δήμο Νέας Ιωνίας, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί ο δημοτικός φωτισμός σε μία ιδιαίτερα νευραλγική, λόγω κυκλοφοριακού φόρτου αλλά και πυκνής δόμησης, περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας. Σημειώνεται ότι το έργο θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το