Photo Gallery, Πολιτισμός

Εκστρατεία για το βιβλίο και ενίσχυση βιβλιοθηκών ιδρυμάτων

«Book Night» για τη διάδοση της ανάγνωσης χθες στο Βόλο

Από τη χθεσινή εκδήλωση με τη συμμετοχή συγγραφέων και αναγνωστών

 

 

Χθες το απόγευμα στο κατάστημα Public, στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη διάδοση της ανάγνωσης, οργανώθηκε το 1ο Book Night, παρουσία συγγραφέων και συνοδεία μουσικής.

 

Ρεπορτάζ:

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΝΤΖΑ

 

Η κ. Κάλια Μυλωνάκη, υπεύθυνη της εταιρείας επικοινωνίας των Public δήλωσε σχετικά: «Διοργανώνουμε το Book Night στο πλαίσιο της εκστρατείας της διάδοσης του βιβλίου και της ανάγνωσης. Αποτελεί διεθνή θεσμό που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, καλώντας τους φίλους του βιβλίου και όχι μόνο, να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά, συνεισφέροντας με τη δωρεά βιβλίων για την ενίσχυση του σκοπού επιλεγμένων οργανισμών και ιδρυμάτων».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Κάποιο βιβλίο μιλάει για σένα; To έχεις διαβάσει;», υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, τα Public χάρισαν μια όμορφη βραδιά με τη συμμετοχή συγγραφέων, εικαστικών και μουσικών με στόχο την ανάδειξη του βιβλίου σε έναν μοναδικό σύντροφο.

Η συγγραφέας Άννα Ανδριανού παρουσίασε το βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη «Τι σου είναι η αγάπη τελικά», ενώ παρουσιάστηκε και το δικό της βιβλίο με τίτλο «Για πάντα».  «Πιστεύω ότι η διάδοση του βιβλίου είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στις μέρες μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε βιβλίο σε οδηγεί να ανακαλύψεις έναν καινούργιο κόσμο, εκπαιδεύει την ψυχή και την ανακουφίζει από πολλά. Μέσα από την ανάγνωση μπορούμε να ανακαλύψουμε πολλά δικά μας πράγματα, να διασχίσουμε μια πορεία αυτογνωσίας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να διαβάζουμε, όχι τόσο με σκοπό τη μόρφωση όσο για την ψυχαγωγία μας».

Ποια όμως είναι η θέση των Ελλήνων στο σύνολό τους απέναντι στην ανάγνωση; «Στην Ελλάδα πρέπει σιγά – σιγά όλοι οι συγγραφείς να βοηθήσουμε να συμφιλιωθεί ο Έλληνας με το βιβλίο και χαίρομαι ιδιαίτερα που το Public έχει ξεκινήσει μια μορφή «σταυροφορίας» για τη διάδοση του βιβλίου και της ανάγνωσης» πρόσθεσε η ίδια.

Μια νέα εκστρατεία φιλαναγνωσίας έχει ξεκινήσει και πολλοί χθες  ανταποκρίθηκαν. Δωρεές βιβλίων και άλλες θεματικές δράσεις είχαν την τιμητική τους.

Χθες το απόγευμα στα καταστήματα Public μικροί και μεγάλοι φίλοι του βιβλίου έφεραν ένα ή περισσότερα, τα οποία θα δοθούν για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών του Ορφανοτροφείου Βόλου, της Στέγης Ανηλίκων Βόλου, του ξενώνα του Ιδρύματος «Φλόγα» και των φυλακών Λαρίσης.

Στο σκοπό αυτό συνέβαλαν επίσης οι συγγραφείς: Μάνος Ελευθερίου, Αλκιόνη Παπαδάκη και Πασχάλης Τσαρούχας, ενώ πρόσωπα της πόλης διάβασαν αποσπάσματα από το έργο του Κώστα Ακρίβου. Την εκδήλωση συντόνιζε ο Σωτήρης Πολύζος, ενώ τη βραδιά επένδυσαν μουσικά οι Αποστόλης Μόσιος & Red Wine Band.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το