Εκμίσθωση 30 παραλιών στη Σκιάθο

Οι τιμές ενοικίασης θα καθοριστούν από την Οικονομική Επιτροπή

 

Στην εκμίσθωση των χώρων σε 30 παραλίες του νησιού για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, τροχήλατων αναψυκτηρίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής αποφάσισε να προχωρήσει ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου στην προχθεσινή του συνεδρίαση. Οι τιμές ενοικίασης θα καθοριστούν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μόλις εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας η σχετική Κανονιστική Απόφαση του Δήμου Σκιάθου.

Με αρκετή καθυστέρηση και μόνο μέχρι το τέλος του 2013 παραχωρήθηκαν φέτος από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου οι παραλίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να έχει φτάσει 9 Μαΐου και ακόμη να μην έχει προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης για την εκμίσθωσή τους. Μετά την προαναφερόμενη εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου συνεδρίασε προχθές με μοναδικό θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη τον προσδιορισμό των αιγιαλών που παραχωρούνται για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, τον καθορισμό των τμημάτων κοινόχρηστων χώρων αιγιαλών για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων – τροχήλατων αναψυκτηρίων –  θαλάσσιων μέσων αναψυχής προς παραχώρηση σε τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης έναντι ανταλλάγματος και συγκεκριμένα στους έχοντες το δικαίωμα άνευ δημοπρασίας (όμοροι) και στους μη δικαιούχους απευθείας παραχώρησης  (αποκλειστικά και μόνο με δημοπρασία).

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη δημοπρασίας το αμέσως προσεχές διάστημα ώστε μέχρι το τέλος Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκμίσθωση 30 συνολικά παραλιών και αφού πρώτα καθοριστούν οι τιμές ενοικίασης από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή.

«Πράγματι η Κτηματική Υπηρεσία καθυστέρησε πολύ τη φετινή χρονιά να προχωρήσει στην παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού στους Δήμους, αλλά και πάλι η παραχώρηση θα είναι μέχρι το τέλος του 2013. Θεωρούμε πως είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν καινούριοι επενδυτές, οι οποίοι θα αποφασίσουν να προχωρήσουν στην εκμίσθωση των παραλιών μόνο για τους τέσσερις ουσιαστικά μήνες της καλοκαιρινής περιόδου» ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Τσολοβίκου – Κανταράκη.

Η ίδια προσέθεσε πως «θα πρέπει άμεσα και μέχρι το τέλος Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπράτησης. Ευελπιστούμε πως δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα και θα ολοκληρωθεί η εκμίσθωση των παραλιών, καθώς ήδη στη Σκιάθο η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και καταφτάνουν πτήσεις τσάρτερ με επισκέπτες από το εξωτερικό. Οι παραλίες δεν είναι σε καλή κατάσταση και δεν πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση για την εκμίσθωσή τους» συμπλήρωσε η κ. Τσολοβίκου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Eντάσεις χωρίς τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή για τη διαγραφή Κασσελάκη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ -για μια ακόμα φορά- καθώς το Σάββατο (08/10/2024) συνεδριάζει…

8 Οκτωβρίου 2024

Η Αγία Άννα παραχώρησε τρεις νεαρούς στην ΠΑΕ Βόλος

Η Αγία Άννα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την παραχώρηση τριών νεαρών παικτών της στην ΠΑΕ…

8 Οκτωβρίου 2024

Τι κερδίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τα νέα μέτρα – «Απεγκλωβίζονται χιλιάδες μεταβιβάσεις», λέει ο Κυρανάκης

Για ευνοϊκά μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων έκανε λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη…

8 Οκτωβρίου 2024

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Όλα τα βήματα για την ανάληψη υπηρεσίας

Μετά την ανακοίνωση των προσλήψεων 8.763 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας κατευθύνει τους ενδιαφερόμενους για όλα…

8 Οκτωβρίου 2024

Ηλιόπουλος: Θα προστατέψουμε τα ιδανικά της ΑΕΚ με όλες μας τις δυνάμεις

Στα γραφεία της ΕΠΟ βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Μάριος Ηλιόπουλος. Ο ιδιοκτήτης της…

8 Οκτωβρίου 2024

Σάλος με βίντεο που δείχνουν ΜΑΤ να χτυπούν πολίτες μετά την πορεία για την Παλαιστίνη στην Αθήνα

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει άνδρα των ΜΑΤ να σπρώχνει και να χτυπάει γυναίκα…

8 Οκτωβρίου 2024