Photo Gallery, Τοπικά

Εκμίσθωση πλαζ Αλυκών και Πεδίον Άρεως

Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία της πλαζ Αλυκών πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας ως εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό εγγυητική επιστολή 3.000 ευρώ

Με τις ενστάσεις των μειοψηφιών, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία να προχωρήσει στην εκμίσθωση της πλαζ των Αλυκών για οχτώ χρόνια, με αντίτιμο 35.000 ευρώ το χρόνο.

Η πλαζ θα εκμισθωθεί σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες.

Η εκμισθούμενη έκταση 14.717,19 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει δύο ισόγεια κτίσματα εμβαδού 25,49 τ.μ. και 35,26 τ.μ., καθώς και βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, W.C.).

Το τμήμα του αιγιαλού παραχωρείται κατά χρήση, άνευ ανταλλάγματος.

Η δημοπρασία θα είναι φανερή, πλειοδοτική και προφορική και θα διεξαχθεί στο δημαρχιακό κατάστημα Βόλου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.

Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι οκταετής.

Ειδικότερα, η μίσθωση θα λήξει την 31η Μαρτίου 2020, οπότε και ο μισθωτής υποχρεούται να αποδώσει το μίσθιο και να εγκαταλείψει την παραχωρηθείσα έκταση.

Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας ως εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό εγγυητική επιστολή 3.000 ευρώ.

Ενστάσεις για τη λειτουργία νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στην πλαζ εξέφρασε ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας Γ. Μουλάς, για να διευκρινίσει η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου ότι προβλέπεται μπαρ – αναψυκτήριο που θα λειτουργεί πρωινές και απογευματινές ώρες.

Οποιαδήποτε ανακαίνιση, μετατροπή, επέκταση των υφιστάμενων στην παραχωρούμενη έκταση κτιριακών εγκαταστάσεων και χρήσεων ή κατασκευή νέου κτηρίου θα είναι επιτρεπτή μόνο μετά από ρητή έγγραφη συναίνεση των αρμόδιων οργάνων του Δήμου Βόλου (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου).

Όλες οι προβλεπόμενες άδειες από κάθε αρχή, θα εκδίδονται με μέριμνα, ευθύνη και δαπάνες του μισθωτή, στο όνομά του.

Οποιαδήποτε δαπάνη σχετική με ανακαίνιση, μετατροπή, επέκταση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων της «ΠΛΑΖ ΑΛΥΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ» ή νέα κατασκευή (μελέτες, εκτέλεση εργασιών, κ.λπ.), θα γίνεται με ευθύνη, μέριμνα και δαπάνες του μισθωτή, παραμένουσα σε κάθε περίπτωση προς όφελος του μισθίου.

Περαιτέρω, ο μισθωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να διατηρεί και να συντηρεί τα κτίρια, τις υποδομές και τον τυχόν παραχωρούμενο εξοπλισμό της «ΠΛΑΖ ΑΛΥΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ» σε άριστη λειτουργική κατάσταση, καθώς και να αποκαθιστά με δική του μέριμνα και δαπάνες κάθε τυχόν ζημία που θα προξενηθεί σε αυτά από οποιαδήποτε αιτία, σε όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.

Ο μισθωτής, επίσης, αναλαμβάνει την υποχρέωση να πυρασφαλίσει, με δικές του δαπάνες, τα κτίρια, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της «ΠΛΑΖ ΑΛΥΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ».

Οι αντηλιακές ομπρέλες μαζί με τις αντίστοιχες ξαπλώστρες θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις εντεταλμένων οργάνων του Δήμου, ώστε η μέγιστη κάλυψη χρήσης να μην υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό 50% του παραχωρούμενου χώρου αιγιαλού, περαιτέρω δε να εξασφαλίζεται η ύπαρξη οριζόντιων και κάθετων διαδρόμων τουλάχιστον ενός (1,00) μέτρου και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής πλάτους τουλάχιστον δύο (2,00) μέτρων, για την ελεύθερη κίνηση των λουομένων.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι τις συγκεκριμένες δραστηριότητες έπρεπε να τις αναλαμβάνει ο Δήμος Βόλου και να μην τις παραχωρεί σε ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι από τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής απουσίαζαν τα μέλη της ομάδας «Δρόμοι Συνεργασίας».

Στο Πεδίον Άρεως

Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία και η εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στο Πεδίον Άρεως. Αρνητικά ψήφισε η παράταξη του ΚΚΕ.

Το εκμισθούμενο ακίνητο, με εμβαδόν ορόφου 31,95 τ.μ., ισογείου (αποθήκη – λουτρά) 39,16 τ.μ. και με εξωτερικό υπαίθριο χώρο 75 τ.μ., βρίσκεται εντός του πάρκου Πεδίου ΄Αρεως που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναψυκτήριο ή ουζερί ή καφενείο ή ως κατάστημα διοργάνωσης κοινωνικών ή επαγγελματικών εκδηλώσεων.

Η δημοπρασία θα είναι φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα Βόλου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Μαΐου ημέρα Τρίτη και ώρα 12.30 μ.μ.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε οκτώ έτη και το μίσθωμα ορίστηκε στις 5.000 ευρώ το χρόνο.

Ναυαγοσώστες μέσω… εταιρείας

Με ιδιώτη θα συνεργαστεί ο Δήμος Βόλου για να καλύψει τις ανάγκες του σε ναυαγοσώστες στις παραλίες της δικαιοδοσίας του. Ο Δήμος προχωρεί σε διαγωνισμό, καθώς απαγορεύονται οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα κοστίσει 90.000 ευρώ.

Ο ιδιώτης που θα αναλάβει το έργο θα πρέπει να διαθέτει το προσωπικό, τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και την ανάλογη εμπειρία που είναι απαραίτητα για την καλή εκτέλεσή του.

Αναλυτικά οι υποχρεώσεις της ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Βόλου αφορούν:

* την κάλυψη δύο ναυαγοσωστικών βάθρων στην παραλία των Αλυκών,

* την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία της Δημοτικής Πλαζ Παγασών,

* την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία του Αναύρου,

* την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία της Νέας Αγχιάλου,

* την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία του Καρνάγιου.

Τα βάθρα αυτά θα επανδρωθούν με κατ’ επάγγελμα ναυαγοσώστες, οι οποίοι θα κατέχουν πτυχίο σχολής αναγνωρισμένης από το ΥΕΝ και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Τα βάθρα θα λειτουργούν καθημερινά από 10:30 π.μ. έως 5:30 μ.μ. και κάθε ναυαγοσώστης θα ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα τριακοσίων μέτρων εκατέρωθεν του βάθρου.

Στην απόφαση για ανάθεση του έργου σε ιδιώτη «λευκό» ψήφισε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και αρνητικά η παράταξη του ΚΚΕ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το