Photo Gallery, Τοπικά

Εκκίνηση προεκλογικού αγώνα από το ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Γενική Συνέλευση χθες στο Μεταξουργείο

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του «Μεταξουργείου» η Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας,  με θέμα την πρόσφατη πολιτική απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση αυτή αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για όλη στην περίοδο της μάχης ενάντια στο «μονόδρομο» των μνημονίων. Είναι, δηλαδή, μια πρόταση που αφορά στην περίοδο μέχρι τις εκλογές, τις ίδιες τις εκλογές, αλλά και τη μετεκλογική περίοδο.

Την απόφαση εισηγήθηκε το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης ο οποίος αποσαφήνισε με ακρίβεια τα κεντρικά σημεία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά αναφέρουμε σημεία στα οποία ο εισηγητής στάθηκε ιδιαίτερα. «Άμεση απεμπλοκή από το μνημόνιο, ανατροπή της πολιτικής που μας βυθίζει στην ύφεση και οδηγεί την κοινωνία στην καταστροφή. Ακύρωση του μνημονίου και των μέτρων που απορρέουν από αυτό. Η τρόικα να απομακρυνθεί από τη χώρα.

– Ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με ισχυρή λαϊκή εντολή θα καταγγείλει το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, θα καταργήσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που απορρέουν από αυτά, καθώς και τις δανειακές συμβάσεις και τις δεσμεύσεις τους.

-Ανατροπή της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν.

-Ανατροπή της λιτότητας – αναδιανομή του πλούτου – εξεύρεση νέων πόρων. Για την κρίση να πληρώσουν οι πλούσιοι και αυτοί που τη δημιούργησαν.

-Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς μνημόνια λιτότητας και χωρίς εκποίηση του δημόσιου πλούτου.

-Δημόσιο χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό κοινωνικό-δημοκρατικό έλεγχο. Εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών.

-Υπεράσπιση δημόσιων αγαθών Υγείας – Παιδείας – Κοινωνικής Ασφάλισης».

Ταυτόχρονα πρότεινε άμεσα μέτρα επιβίωσης του λαού. Συγκεκριμένα πρότεινε: «Αύξηση μισθών και συντάξεων. Μέτρα για την ανεργία και τους/τις άνεργους/ες. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Αποκατάσταση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση όλης της αντεργατικής νομοθεσίας των τελευταίων χρόνων, κατάργηση των άτυπων, μερικών και ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μείωση των έμμεσων φόρων, κατάργηση των χαρατσιών, μείωση της φορολόγησης των χαμηλών εισοδημάτων. Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης. Έλεγχος της ακρίβειας και των ολιγοπωλιακών πρακτικών στην αγορά. Προστασία των δανειζομένων (εργαζομένων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων και αγροτών) από τις τράπεζες». Διεξήχθη πλούσιος διάλογος με τοποθετήσεις των μελών της συνέλευσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρείου (Κ. Βογιατζής) το λόγο έλαβαν και τοποθετήθηκαν 18 μέλη της Συνέλευσης, χωρίς να υπολογίζονται εκείνοι που υπέβαλαν ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε ο εισηγητής. Οι τοποθετήσεις των μελών της συνέλευσης κάλυψαν το σύνολο των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία οι πολιτικές των μνημονίων αναδεικνύοντας και τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών στην Μαγνησία. Η πολιτική διαδικασία ουσιαστικά σήμανε και την έναρξη της προεκλογικής δουλειάς του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το