Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Βόλο

Χθες στο Δημαρχείο Βόλου με ομιλητή τον Βασ. Μεταξά

 

Εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ διοργάνωσε η Ν.Ε. Μαγνησίας του κόμματος χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Ομιλητής ο κ. Βασ. Μεταξάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας και της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση περιελάμβανε αναφορές και βίντεο από την 94χρονη ιστορική διαδρομή και δράση του ΚΚΕ, καθώς και πολιτιστικό πρόγραμμα με απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια.

Ο ομιλητής τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «με την εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματός μας τιμάμε όλες τις γενιές των αγωνιστών κομμουνιστών και κομμουνιστριών που με τη στάση τους, το παράδειγμά τους, την προσφορά τους έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις, έδωσαν μέχρι και το υπέρτατο αγαθό που μπορεί να δώσει ο άνθρωπος, την ίδια τους τη ζωή, για την υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού, για την απαλλαγή τους από το ζυγό της ταξικής εκμετάλλευσης.

Ολόκληρη η ιστορία του ΚΚΕ, συνέχισε, αποδεικνύει περίτρανα ότι η εργατική τάξη είναι η πρωτοπόρα τάξη, η πρωτοπόρα δύναμη, έχει και την ικανότητα και τη δυνατότητα να μπει μπροστά για την οργάνωση όλης της κοινωνίας, της οικονομίας της, της ανάπτυξής της, του κράτους της, προς όφελος της πλειοψηφίας. Είναι απόδειξη ότι η εργατική τάξη και τα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα μπορούν να μεγαλουργήσουν στο δρόμο της πάλης τους, να αναδείξουν τις πιο μεγάλες αρετές τους, την ανιδιοτελή προσφορά, την ταξική αλληλεγγύη, την πρωτοβουλία, την οργάνωση και αντιμετώπιση των πιο δύσκολων προβλημάτων.

Όμως δεν φτάνει αυτό φυσικά, η διαθήκη που μας αφήνει αυτή η 94χρονη πορεία του Κόμματός μας. Όπως σωστά έχει γραφτεί στα τραγούδια μας, «δεν είναι μια απλή διαθήκη. Είναι χρέος βαρύ, σπουδαία παρακαταθήκη…».

Το Κόμμα μας, σε όλη την 94χρονη διαδρομή του έχει περάσει από κύματα και κύματα. Από το ξεκίνημα έδωσε μάχες σοβαρές, τόσο με το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς της αστικής τάξης, όσο και με τη γραμμή του συμβιβασμού της εργατικής τάξης, τον οπορτουνισμό που έχει αποδειχτεί πως αποτελεί την πιο σημαντική εφεδρεία του κεφαλαίου ενάντια στην επαναστατική πάλη και ενάντια στο Κόμμα της. Το ΚΚΕ, παρά τα λάθη και τις παρεκκλίσεις, λάθη και παρεκκλίσεις που ποτέ δεν έκρυψε, έκανε ανοιχτά προς την εργατική τάξη και το λαό την αυτοκριτική του για να διορθώνεται πάντα από την πείρα και τα συμπεράσματα που βγαίνουν, καθοδηγούμενο από την ιδεολογία του μαρξισμού-λενινισμού, μέσα σε αυτά τα 94 χρόνια ποτέ δεν έχασε την ιστορική του συνέχεια.

Ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, έντονης διαπάλης με τον οπορτουνισμό στο εσωτερικό του, ποτέ δεν υπέγραψε δήλωση μετάνοιας στο αστικό σύστημα, ποτέ δεν αναθεμάτισε την ταξική πάλη και την αντικειμενική της κατάληξη: την σοσιαλιστική επανάσταση και τη δικτατορία του προλεταριάτου, ποτέ δεν αφόρισε τον πρωτοπόρο ρόλο της εργατικής τάξης στην ταξική πάλη, ποτέ δεν λοιδόρησε και δεν αναθεμάτισε το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, ενώ έβγαλε συμπεράσματα από τα λάθη που οδήγησαν στο προσωρινό πισωγύρισμα με τις ανατροπές τη δεκαετία του ’90 στην ΕΣΣΔ και στις υπόλοιπες σοσιαλιστικές χώρες…», κατέληξε.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μαρινάκης για τα χαλιά στο υπουργείο Τουρισμού: Να προσέχουμε ακόμα και το 1 ευρώ, όλοι είμαστε περαστικοί από τα υπουργεία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αγορά χαλιών στο υπουργείο Τουρισμού για το γραφείο της υπουργού…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ποδοσφαιριστής της Νίκης ο Εντ Κάρλος

Ο Εντ Κάρλος ανήκει και επίσημα στην "οικογένεια" της Νίκης, με τους "κυανόλευκους" να ανακοινώνουν…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Τη νέα του εμφάνιση παρουσίασε ο Πύρασος

Την εμφάνιση της περιόδου 2024-25 παρουσίασε ο Πύρασος. Στην ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρονται μεταξύ άλλων…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Παν. Λιαδέλης: Περισσότερες από 100 υποψηφιότητες, μερικές ημέρες από την παρουσίαση της παράταξής μας και συνεχίζουμε

Πρωτοφανής για τα Επιμελητηριακά δεδομένα της περιοχής, είναι η ανταπόκριση και η στήριξη της Επιχειρηματικής…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Διάρρηξη και σε τρίτο υπουργείο: Έκλεψαν οθόνες υπολογιστών και μία… καφετιέρα

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις διαρρήξεις πραγματοποίησαν οι άγνωστοι δράστες που τις προηγούμενες ημέρες…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Πανόπουλος: Στόχος του Σαρακηνού ο πρωταθλητισμός

Ο προπονητής του Σαρακηνού Βασίλης Πανόπουλος έκανε την κάτωθι δήλωση ενόψει της έναρξης της Α'…

20 Σεπτεμβρίου 2024