Τοπικά

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη Χαλυβουργία

Η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στον ένα χρόνο από την έναρξη του μεγαλειώδους αγώνα των Χαλυβουργών του Ασπρόπυργου. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: Ο αγώνας των Χαλυβουργών έδωσε πολλά θετικά αποτελέσματα για τους ίδιους τους χαλυβουργούς και για το σύνολο της εργατικής τάξης. Ανέδειξε τη δύναμη και την αξία του ενωμένου ταξικού αγώνα, έσπασε το φόβο, τον τσαμπουκά της εργοδοσίας, χτύπησε τη μοιρολατρία, προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στο λεγόμενο ρεαλισμό, στη λογική του συμβιβασμού που καλλιεργεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Ανέπτυξε τις καλύτερες αρετές της εργατικής τάξης, όπως την ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση, που εκφράστηκε και στην περιοχή μας από εκατοντάδες εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα με δεκάδες πρωτοβουλίες.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν συμπεράσματα, εκτιμήσεις και θα παρουσιαστεί το χρονικό του αγώνα με αφορμή και την έκδοση του βιβλίου «Το χρονικό του ηρωικού αγώνα των Χαλυβουργών».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της Ο.Π. Αττικής και γραμματέας της Ν.Ο. Βιομηχανίας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στις 7 το απόγευμα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το