Photo Gallery, Τοπικά

Εκδήλωση για τις επιπτώσεις από ιδιωτικοποίηση των νερών

Θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Πορταριά
Θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Πορταριά

Μετά την επιτυχή εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο στις 16 Φεβρουαρίου με θέμα την ιδιωτικοποίηση των νερών, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Κατοίκων Πορταριάς για το νερό, η ενημέρωση θα συνεχιστεί στην Πορταριά, όπου αύριο Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 6:30 μ.μ. στην καφετέρια «ΑΝΤΙΚΟ» (στο 2ο πάρκιν), θα γίνει εκδήλωση με θέμα: «Οι επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση της Ύδρευσης και της Άρδευσης».

Στην εκδήλωση θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «Το νερό φέρνει χρήμα» και θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα σχετικά με την ύδρευση και την άρδευση των χωριών του Πηλίου.

Από τους διοργανωτές υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, αποφασίστηκε η μεταφορά στη ΔΕΥΑΜΒ των τελών και δικαιωμάτων άρδευσης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής και των τοπικών αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, οι οποίοι με παρέμβασή τους στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ζήτησαν την αναβολή της συζήτησης, μέχρις ότου υλοποιηθεί η από 24/2/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύγκληση ΔΣ, με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των νερών. Επισημάνθηκε στο δήμαρχο ότι για μια ακόμη φορά, αγνοούνται οι τοπικές κοινωνίες και ότι τέτοιες ενέργειες  επιβαρύνουν το ήδη πολύ τεταμένο κλίμα στα χωριά σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η καταγραφή και η υδρομέτρηση των γεωτρήσεων στην περιοχή των Λεχωνίων προχωρούν κανονικά, στο πλαίσιο της πολιτικής του απόλυτου ελέγχου των νερών από το κράτος, στην πορεία προς την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της άρδευσης.

Τα παραπάνω θέματα, όπως και η επισκευή και θέση σε κανονική λειτουργία των αυλακιών άρδευσης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και η υπόθεση των προστίμων σε όσους δεν συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης στα χωριά του πρώην Δήμου Πορταριάς, θα αποτελέσουν αντικείμενο της συζήτησης στην εκδήλωση αυτή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το