Τοπικά

ΕΚΒ- ΑΔΕΔΥ: «Αντιστεκόμαστε δεν θα γίνουμε αριθμοί»

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πλ. Ελευθερίας η συγκέντρωση του ΕΚΒ, του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμιων σωματείων στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν για σήμερα ΓΣΕΕ κι ΑΔΕΔΥ. Για μια ακόμη φορά, ωστόσο, τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία δεν ήταν ικανοποιητικά τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

ΑΠΕΡΓΙΑΧαιρετισμούς απηύθυναν από το Εργατικό Κέντρο Βόλου ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημ. Βασιλείου, ο Οργανωτικός Γραμματέας κ. Β. Χατζιάρας, από το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ο κ. Φιλ. Κωνσταντινίδης καθώς και ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων από το εργοστάσιο ΑΓΕΤ Ηρακλής κ. Θ. Μούτος.

Ομιλίες

Την ανάγκη να σημάνει παλλαϊκός, πανεργατικός συναγερμός, επισήμανε ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου, που προέτρεψε τους συγκεντρωμένους «να μην περιμένουν η φωτιά να κάψει πρώτα το σπίτι του γείτονα, γιατί μετά είναι σίγουρο πως θα κάψει και το δικό τους». Επισήμανε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να αντισταθούμε και όπως τόνισε «άλλη αδράνεια, άλλη υποχωρητικότητα, άλλη αδιαφορία, θα γίνει μπούμερανγκ που θα γυρίσει επάνω μας και δυστυχώς πάω στα παιδιά μας».

Ο Οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΒ Βαγ. Χαντζιάρας δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να μετατρέπεται σε αποικία χρέους και υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να αποτελέσουμε το ανθρωποκτόνο πείραμα, που οδηγεί έναν ολάκερο Λαό στην εξαθλίωση και στη στέρηση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων του». Ο κ. Χαντζιάρας ανέφερε ότι ο αγώνας αυτός αφορά ολόκληρη την κοινωνία συμπληρώνοντας ότι, όποιος δεν μοιραστεί τώρα τον αγώνα αυτόν, θα μοιραστεί αύριο την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Στην ομιλία του ο Φιλ. Κωνσταντινίδης κάλεσε σε συστράτευση και σε ενότητα τους πολίτες προκειμένου να δοθεί μαζικά ο αγώνας. «Βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση. Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ άνοιξε το δρόμο και για άλλες απολύσεις. Οι κυβερνήσει επιμένουν στην ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων και στην ίδια αδιέξοδη πολιτική κι εμείς πρέπει να αντισταθούμε», ανέφερε.
Τέλος ο Θ. Μούτος κάλεσε τους εργαζόμενους να σηκωθούν από τον καναπέ και να αγωνιστούν, για ν’ αλλάξουν τη μοίρα τους και αυτή της χώρας.

Διαμαρτυρία στα γραφεία της Ζέττας Μακρή
Μετά το τέλος των ομιλιών έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου. Ψήφισμα επιδόθηκε στην Περιφερειακής Μαγνησίας, ενώ πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το γραφείο της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή, στην οδό Ιωλκού – Κωνσταντά, όπου αντιπροσωπεία εργαζομένων επέδωσαν σχετικό υπόμνημα, με τα οπί ζητείται να μπει «φρένο» στις απολύσεις.

Ανεξάρτητη πορεία
Ανεξάρτητη πορεία στους δρόμους του Βόλου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, το ΕΕΚ και άλλες συλλογικότητες. Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας, ταυτόχρονα με την πορεία ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ, αλλά δεν κατέληξε στο γραφείο της υφυπουργού Υγείας, αλλά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου έκαναν κατάληψη οι καθηγητές της ΕΛΜΕ.

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση αυτή είναι αποφασισμένη να στηρίξει τις απαιτήσει των διεθνών τοκογλύφων, καταστρέφοντας κοινωνικές κατακτήσεις και τον πλούτο της χώρας. «Δεν υπάρχει λύση στην κρίση, μέσα στο σύστημα του καπιταλισμού. Σε αυτόν τον αγώνα νικητής θα είναι αυτός που θα δώσει διέξοδο στην πολιτική και κοινωνική κατάρρευση του συστήματος».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το