Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Εκατοντάδες περιστατικά στα εξωτερικά ιατρεία έχουν ακυρωθεί

Σε αναστάτωση και χθες το Νοσοκομείο

Συνεχίστηκε και χθες η αναστάτωση στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς τα περισσότερα εξωτερικά ιατρεία δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ οι γιατροί και οι εργαζόμενοι έκαναν για ακόμη μια μέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του διοικητή. Παράλληλα, χθες βρέθηκε στο Νοσοκομείο και το κλιμάκιο της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, που διενεργεί την Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος του διοικητή. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει γύρω στα 15 άτομα.

Εβδομάδα έντονων κινητοποιήσεων ήταν η περασμένη για το Νοσοκομείο, καθώς οι γιατροί και οι εργαζόμενοι συστηματικά προέβαιναν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του διοικητή, ζητώντας την απομάκρυνσή του.

Παράλληλα, οι κινητοποιήσεις επηρέασαν και τον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, ιδίως στο κομμάτι των εξωτερικών ιατρείων, από τα οποία οι γιατροί έχουν αποφασίσει αποχή, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της απομάκρυνσης του διοικητή.

Η ταλαιπωρία των ασθενών είναι μεγάλη. Χθες και προχθές κάποια εξωτερικά ιατρεία έγιναν, αλλά η γενική αίσθηση, ότι οι γιατροί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αποθαρρύνει τους συμπολίτες να μεταβούν στο Νοσοκομείο και να δουν, αν τελικά μπορούν να εξεταστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθημερινά και σε κανονικές συνθήκες στα εξωτερικά ιατρεία εξετάζονται μέχρι και 250 άτομα. Εδώ και πέντε ημέρες, αντί για 1.250 άτομα, ζήτημα είναι να έχουν εξεταστεί πάνω από 200 άτομα.

Από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας επισημαίνεται πως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα εξεταστεί ξανά το ζήτημα των κινητοποιήσεων στα εξωτερικά ιατρεία. Πάντως τονίζεται πως η ταλαιπωρία στα εξωτερικά ιατρεία αυτές τις ημέρες δεν μπορεί να συγκριθεί με τους κινδύνους της απουσίας γιατρών ειδικοτήτων από τα Επείγοντα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσάρεστες καταστάσεις. Και αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να λυθούν από τη Διοίκηση.

Σαράντα περίπου γιατροί και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το γραφείο του διοικητή για να διαμαρτυρηθούν, χωρίς όμως φωνές και συνθήματα. Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη η ΕΔΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά άτομα έχουν καταθέσει. Η ΕΔΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη. Παράλληλα, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι περιμένουν κάποιες εξελίξεις από το υπουργείο Υγείας για το ζήτημα που τους «καίει» και έχουν ανοικτή επικοινωνία με διάφορους παράγοντες.

Λειτουργεί ο αξονικός

Λειτουργεί από χθες τις 10 το πρωί ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Βόλου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, η βλάβη αποκαταστάθηκε και έτσι θα σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών να διακομίζονται τα Σαββατοκύριακα ή το βράδυ μιας καθημερινής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξέταση. Σημειώνεται πως τον τελευταίο μήνα, που δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος, δεκάδες ήταν τα περιστατικά που διακομίστηκαν.

Οι Φίλοι του Νοσοκομείου

Σε προσφορά βασικών ειδών, που χρειάζονται οι εξωτερικοί ασθενείς, προχώρησαν πριν λίγες ημέρες «Οι Φίλοι του Νοσοκομείου». Πιο συγκεκριμένα, πρόσφεραν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεκαπέντε κουβέρτες και τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί ένα αμαξίδιο που παρέλαβε ο σύλλογος από το Σύλλογο Παραπληγικών Στερεάς Ελλάδας που εδρεύει στη Λαμία, μετά από συλλογή πλαστικών πωμάτων που πραγματοποιείται.

Σχετικά με την ένταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο, «Οι Φίλοι του Νοσοκομείου» τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση πως  «ο σύλλογος μας για λόγους αρχής δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαμάχη με οποιονδήποτε φορέα που σχετίζεται με το Νοσοκομείο, μιας και είναι γνωστό ότι οι συγκρούσεις μόνο θετικό έργο δεν προσφέρουν. Διαπιστώνοντας, όμως τη συνεχιζόμενη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του διοικητή και του προσωπικού τού Νοσοκομείου (γιατρών και νοσηλευτών) θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση η δημόσια υγεία δεν μπορεί να είναι έρμαιο των αντιπαραθέσεων διοικητή και συνδικαλιστικών οργάνων του Νοσοκομείου, καθόσον αυτοί που τελικά βλάπτονται δεν είναι άλλοι από τους πολίτες της Μαγνησίας που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γυναίκα κατέγραφε με το κινητό της γονείς με προβλήματα όρασης και τα ανήλικα παιδιά τους

Σε συνολική φυλάκιση 11 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης μία γυναίκα,…

8 Οκτωβρίου 2024

Ακραίο μπούλινγκ σε 12χρονη μαθήτρια – Πέταξαν ναζιστικά τρικάκια σε γυμνάσιο

Σοκάρει νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας στην Ανάβυσσο καθώς μαθητές φέρονται να πέταξαν τρικάκια με ναζιστικό…

8 Οκτωβρίου 2024

Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΚΟΕ Κυριάκο Γιαννόπουλο

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον πρόεδρο της Κολυμβητικής…

8 Οκτωβρίου 2024

Στη φυλακή ο 40χρονος που έβαλε φωτιά στο σπίτι όπου διέμενε με την οικογένειά του

Ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και 11 μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας στον 40χρονο άνδρα,…

8 Οκτωβρίου 2024

Στον Βόλο το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Η Δημητριάς » και η Κωπηλατική Ομοσπονδία…

8 Οκτωβρίου 2024

Τελετή υποδοχής πρωτοετών φοιτητών/φοιτητριών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Παν. Θεσσαλίας και απονομής βραβείου στη μνήμη Δημητρίου Ν. Αποστολάκου

Τελετή υποδοχής πρωτοετών φοιτητών/φοιτητριών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Παν. Θεσσαλίας και απονομή βραβείου στη μνήμη…

8 Οκτωβρίου 2024