Ελλάδα, Πρώτο Θέμα (old)

Εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία στα ΑΕΙ

ΑΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσει η κλήση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, κάλεσε στο γραφείο της τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνη και του ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος, για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυρία Κουτζαμάνη υπογράμμισε απευθυνόμενη στον κ. Πελεγρίνη ότι θα έχει ακόμα και ποινικές ευθύνες, αν δεν πράξει τα δέοντα για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Νωρίτερα, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με αντικείμενο τη συνέχιση της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Με εντολή της κ. Φάκου, η διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας ανέλαβε να διερευνήσει αν η κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζεται, παρά την επίδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία κηρύχθηκε παράνομη.
Ερευνώμενο αδίκημα, βάση της εισαγγελικής εντολής, είναι η παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το