Ελλάδα, Πρώτο Θέμα (old)

Εισαγγελέας για Άκη: Έχασε τον λογαριασμό από τις μίζες

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Κατατρόπωσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο η Εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της, εκφράζοντας την άποψή πως ο πρώην Υπουργός διέπραξε τα αδικήματα που του αποδίδονται.

«Πήρε τόσες μίζες κύριε πρόεδρε, που ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να υπολογίζει. Πήρε μίζες σε βαλίτσες, σε τσάντες, από λογαριασμούς σε λογαριασμούς, από εταιρείες σε εταιρείες, από άτομο σε άτομο, χέρι με χέρι, κυκλοφορούσαν οι μίζες και επενδύονταν σε ακίνητα και σε πολυτελή ζωή», είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός μίλησε για πακτωλό χρημάτων, για «λογαριασμούς που εντοπίστηκαν στο ελάχιστον μπροστά σε αυτό που ο πρώην Υπουργός είχε παράνομα αποκτήσει», ενώ τον χαρακτήρισε προκλητικό και αλαζόνα.

«Μπροστά στις συντριπτικές αποδείξεις επέλεξε να μιλάει για σκευωρία. Μας κατήγγειλε πώς τον πηγαίνουμε ως πρόβατο προς τη σφαγή. Αλλά όπως είπε ο Σαρτρ ‘’ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του’’. Δεν άκουσε ούτε τις παρακλήσεις των συγκατηγουμένων του, δεν πτοήθηκε για τα στοιχεία που βοούν σε βάρος του. Με αυτό τον τρόπο επέλεξε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, στάση που υπήρξε προκλητική».

Η εισαγγελέας συνεχίζοντας την αγόρευσή της, τόνισε πως το αίτημα του κατηγορουμένου για κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ ήταν εντυπωσιακό, καθώς, όπως είπε, οι μίζες δόθηκαν μόνο προς τον ίδιο.

«Η επιμονή του γι’ αυτό δεν ήταν τυχαία, καθόλου τυχαία. Από τις χρηματορροές που αποτελούν το σοβαρότερο στοιχείο για  την ενοχή του, από τις χρηματορροές των μιζών προκύπτει πώς μίζες μόνο προς τον ίδιο δόθηκαν. Μόνο σε αυτόν», είπε η εισαγγελέας προσθέτοντας: Προσπάθησε να κάνει διάχυση ευθυνών, ότι δηλαδή όλοι τα παίρνουν. Ότι αυτός είναι εξιλαστήριο θύμα. Δεν τα παίρνουν όλοι κ. πρόεδρε, δεν τα παίρνουν. Υπάρχουν και πολιτικοί έντιμοι. Κι αν κάποιοι διεφθαρμένοι διέφυγαν και δεν έφτασαν στη δικαιοσύνη αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι τα παίρνουν κι ότι αυτός που κάθεται στο εδώλιο αδικείται. Ισότητα στην παρανομία δεν υπάρχει».

Η Εισαγγελέας τόνισε ακόμη πως «πρέπει να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια, για να αποτραπεί ο κίνδυνος φθοράς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Να μην πέσει η υπόθεση Τσοχατζόπουλου δίκην φωτοβολίδας» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ο πρώην Υπουργός ήταν σημείο αναφοράς για έναν ολόκληρο λαό, ο παρολίγον πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος όμως επέδειξε αλαζονεία και περιφρόνηση στους θεσμούς».

Την σκυτάλη για να αγορεύσει έλαβε στη συνέχεια ο αναπληρωτής Εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος στον Ακη Τσοχατζόπουλο είπε: «Βρίσκεστε εδώ γιατί έχετε διαπράξει ένα ατιμωτικό έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού».

Και ο κ. Παναγιωτόπουλος στην αγόρευσή του έκανε λόγο για αλαζονική και αυθάδη συμπεριφορά του πρώην Υπουργού απέναντι στην κοινωνία και απέναντι στους νόμους της πατρίδας του «τα συμφέροντα της οποίας είχε δώσει όρκο ότι θα προστατεύει».

«Είναι πολλά τα ανομήματά του», πρόσθεσε.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στη δωροδοκία των πολιτικών, κάλεσε τους δικαστές να αποφασίσουν λαμβάνοντας υπ’ όψιν το συναίσθημα του λαού.

«Η δωροδοκία πολιτικών βρίσκει εμπόδιο τη Δικαιοσύνη, η οποία θα ρίξει βαρύ τον πέλεκυ σε όσους αποδειχθεί ότι ασέλγησαν σε βάρος του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το