Κόσμος

Ειρήνη στον κόσμο ζήτησε ο Πάπας

Πάπας

Σε έκκληση για επίλυση του Παλαιστινιακού, έξοδο της «αγαπητής Συρίας» από τον αιματηρό εμφύλιο, διπλωματική λύση στην ένταση στην κορεατική χερσόνησο και ειρήνευση σε όλα τα θερμά μέτωπα ανά την υφήλιο μετέτρεψε ο Πάπας Φραγκίσκος το πρώτο του αναστάσιμο μήνυμα «στην πόλη και στον κόσμο» (urbi et orbi).

Ο νέος Ποντίφικας έδωσε το μήνυμα από το μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου αφού τέλεσε υπαίθρια λειτουργία στην πλατεία με τη συμμετοχή περίπου 250.000 πιστών την Κυριακή, ημέρα του καθολικού Πάσχα.

«Ειρήνη στην Ασία, προπάντων στην χερσόνησο της Κορέας: Μακάρι οι διαφωνίες να ξεπεραστούν και να φυτρώσει ένα ανανεωμένο πνεύμα συμφιλίωσης» είπε ο Φραγκίσκος, μιλώντας στα ιταλικά.

Ο Πάπας καταδίκασε στο μήνυμά του την αχαλίνωτη εκμετάλλευση φυσικών πόρων, καλώντας τους πάντες να γίνουν «φύλακες της κτίσης».

Από το μήνυμα δεν έλειψαν και όχι ιδιαίτερα συχνές αναφορές σε συγκεριμένα προβλήματα όπως το τράφικινγκ. «Ειρήνη σε όλο τον κόσμο, που είναι ακόμη χωρισμένος από την απληστία για το εύκολο κέρδος, τραυματισμένος από τον εγωισμό που απειλεί την ανθρώπινη ζωή και την οικογένεια, τον εγωισμό που συνεχίζεται στο τράφικινγκ ανθρώπων, την πιο εκτεταμένη μορφή δουλείας στον 21ο αιώνα» είπε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το