Τοπικά

Εικοσιτετράωρη απεργία αύριο στο Πανεπιστήμιο

ΠΑΝΕΠΣΙΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν αύριο Παρασκευή οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ την ίδια ημέρα το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το οποίο θα καταλήξει στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο», όπου στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων, που ήδη έχουν αρχίσει δικαστικό αγώνα κατά των διαθεσιμοτήτων.

Χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων, όπου συζητήθηκε η επόμενη ημέρα μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων. Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με άλλες φορές και δεν παρευρέθηκαν πάνω από 50 άτομα.

Ερμηνεύοντας την όλη κατάσταση ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σοφοκλής Δρίτσας τόνισε πως «οι εργαζόμενοι πλέον είναι κουρασμένοι από τις οκτώ εβδομάδες κινητοποιήσεων, ενώ έχουν υποστεί και σημαντική οικονομική ζημιά λόγω της απεργίας. Δεν είναι και μικρό πράγμα να ξέρουν ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες δεν πρόκειται να πληρωθούν. Μάλιστα μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων για τις διαθεσιμότητες, ο καθένας πλέον εργαζόμενος κινείται ατομικά υποβάλλοντας ατομική αίτηση θεραπείας στο τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «στόχος πλέον είναι η οικονομική στήριξη του δικαστικού αγώνα που ξεκινούν οι εργαζόμενοι. Ήδη πέντε εργαζόμενοι τεχνικής ειδικότητας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, βρήκαν δικηγόρο και κινούνται νομικά. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις οι συνάδελφοι θα πρέπει να στηριχτούν, γι’ αυτό και ο σύλλογος ξεκίνησε οικονομική εκστρατεία. Η αρχή γίνεται με τη συναυλία αύριο Παρασκευή και θα συνεχιστούν οι προσπάθειες».

 

Σε καλό σημείο

τα κτιριακά

Συνεδρίασε χθες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, έγινε αναφορά και για το ζήτημα της εξέλιξης των τεχνικών έργων.

Ο πρύτανης κ. Γιάννης Μεσσήνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών λέγοντας πως εντός των ημερών θα βγει η οικονομική άδεια για την ανακαίνιση του κτιρίου Ματσάγγου και έτσι ο εργολάβος θα μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες. Είναι μια σημαντική εξέλιξη, καθώς κάναμε πολλές προσπάθειες για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το έργο, σε συνεργασία και με την Τράπεζα Πειραιώς.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κτιρίου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Φυτώριο, όπου ήδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Ο κ. Μεσσήνης υπογράμμισε πως σε αντίθεση με τα κεντρικά ΑΕΙ, στο Βόλο, το Πανεπιστήμιο προσπαθεί να ανασυνταχθεί μετά τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων και σταδιακά αυτό το καταφέρνει.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί ξεκινάει στο συγκρότημα Τσαλαπάτα το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μεταλλικών Υλικών από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το