Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Εικαστική παρέμβαση στα Παλιά

Σε εικαστική παρέμβαση στον κοινόχρηστο χώρο των Ψυγείων Μουστακαλή, στην περιοχή των Παλαιών, προχώρησαν χθες μαθητές του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου
Σε εικαστική παρέμβαση στον κοινόχρηστο χώρο των Ψυγείων Μουστακαλή, στην περιοχή των Παλαιών, προχώρησαν χθες μαθητές του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου

 

Σε εικαστική παρέμβαση στον κοινόχρηστο χώρο των Ψυγείων Μουστακαλή, στην περιοχή των Παλαιών, προχώρησαν χθες μαθητές του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ομάδας που έχει ενεργοποιηθεί από πέρυσι στο σχολείο.

Οι μαθητές με τη συνδρομή των καθηγητών ζωγραφίζουν στους τοίχους από την είσοδο του αύλειου χώρου, ενώ ο Δήμος Βόλου παρείχε τα υλικά. Η προσπάθεια ξεκίνησε χθες το απόγευμα και θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή. Οι μαθητές αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη θέρμη την όλη πρωτοβουλία, μολονότι το πρωί εργάζονται και θα μπορούσαν να ξεκουράζονται, πριν μεταβούν στο σχολείο για το μάθημα.

Η υποδιευθύντρια του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου κ. Γεωργία Γιαννούλη υπογράμμισε ότι «φέτος στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το σχολείο μας ανέλαβε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Περιβάλλον και Τέχνη». Είναι ουσιαστικά συνέχεια του περυσινού μας προγράμματος «πινελομάνια» σε μια προσπάθεια να ομορφύνουμε την πόλη. Επιλέξαμε έναν χώρο που βρίσκεται κάτω από τα ΚΤΕΛ, στα παλιά Ψυγεία Μουστακαλή που έχει παραχωρηθεί σε μια σχολή χορού. Για πέντε ημέρες θα προσπαθήσουμε να ομορφύνουμε τον περιβάλλοντα χώρο αυτής της σχολής. Το θέμα μας έχει σχέση με το χορό και όλες τις δραστηριότητες που γίνονται στη σχολή, δηλαδή χορός, καποέιρα, πολεμικές τέχνες. Τελειώνοντας την εργασία τους το πρωί, οι μαθητές έρχονται εδώ στην περιοχή των Παλαιών και από τις 4.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ, ζωγραφίζουν. Έτσι θυσιάζουν και τον προσωπικό ελεύθερο χρόνος τους για να προσφέρουν».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «έγινε η επιλογή αυτού χώρου, καθώς ήταν μια υποβαθμισμένη περιοχή. Υπάρχει η στήριξη από το Δήμο Βόλου που μέσω της προέδρου της Επιτροπής Δημοτικής Παιδείας κ. Μπαρτζώκα, μας έδωσε τα χρώματα».

Από την πλευρά της η μαθήτρια του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου κ. Ευαγγελία Μπεκιάρη, εργαζόμενη και μητέρα τριών παιδιών, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τη συμμετοχή στην όλη περιβαλλοντική και πολιτιστική δράση.

Ακόμη ανέφερε πως «το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και έχει δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Είναι μια ξεχωριστή δράση και ξεφεύγουμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας δίνοντας την ευκαιρία να γνωρίσουμε και σημεία της πόλης που είναι υποβαθμισμένα και χρειάζονται μια αισθητική και γενικότερη αναβάθμιση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το