Photo Gallery, Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία στην Περιφερειακή Ενότητα

Από το σύλλογο «Η Αλληλεγγύη» με τη συμμετοχή εργαζομένων

Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς κινήθηκε η χθεσινή προσέλευση εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη». Επρόκειτο για την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε εντός του 2013 και από τον τοπικό σύλλογο εκφράζεται η πεποίθηση ότι ακόμη περισσότεροι συμπολίτες θα προσφέρουν φέτος το πολύτιμο αγαθό που λέγεται αίμα.

Η Κινητή Μονάδα του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου είχε σταθμεύσει στον αύλειο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας από τις 9 το πρωί και παρέμεινε εκεί μέχρι τη μία το μεσημέρι.

Αρκετές δεκάδες εργαζομένων πρόσφεραν αίμα, δίνοντας τον τόνο της συμμετοχής για τη φετινή χρονιά.

«Κάθε χρόνο η έναρξη των πρωτοβουλιών για την εθελοντική αιμοδοσία γίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα. Ευελπιστούμε και η φετινή χρονιά να έχει τα ίδια με τα περυσινά θετικά αποτελέσματα. Ήδη, με τις εκδηλώσεις που διοργανώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και τα μετάλλια προσφοράς με τα οποία τιμήσαμε τους εθελοντές, ο κόσμος ευαισθητοποιήθηκε ακόμη περισσότερο και δείχνει ότι θέλει να προσφέρει. Ο κόσμος τελικά ανταποκρίθηκε για την εθελοντική αιμοδοσία, ενώ αρκετοί ζήτησαν περαιτέρω λεπτομέρειες για τη δράση του συλλόγου μας. Ήδη οι ελλείψεις σε αίμα στο Νοσοκομείο καλύπτονται και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα χειρουργεία. Βέβαια, είμαστε σε επαγρύπνηση και ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι το αίμα που θα δώσει, θα αναπληρωθεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά».

Την ερχόμενη Τετάρτη η «Αλληλεγγύη» θα πραγματοποιήσει την επόμενη αιμοδοσία στο Μηχανουργείο της ΔΕΥΑΜΒ επί του περιφερειακού δρόμου, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Κάθε μήνα η «Αλληλεγγύη» διαθέτει στο «Αχιλλοπούλειο» γύρω στις 120-150 φιάλες αίματος.

Ο κ. Βασίλης Νικολάου εργαζόταν για πολλά χρόνια στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Χθες ήταν από τους πρώτους που πρόσφεραν αίμα. «Συνολικά έχω προσφέρει αίμα πάνω από 180 φορές και αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί βοηθάω τους συνανθρώπους που το χρειάζονται. Εξάλλου, το αίμα μέσα σε πέντε λεπτά αναπληρώνεται» είπε ο ίδιος.

Είναι εθελοντής εδώ και πολλά χρόνια και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι δεν έχει χάσει εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας. «Το κάνω με χαρά και περιμένω πως και πως, πότε θα γίνει η επόμενη εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας» υπογράμμισε με νόημα.

Την περασμένη Κυριακή η «Αλληλεγγύη» τίμησε τους εθελοντές που έχουν προσφέρει τα τελευταία χρόνια πάνω από δέκα φιάλες αίματος και πάνω από 25 φιάλες.

Συνολικά 190 άτομα πρόσφεραν αίμα, διαθέτοντας δέκα και πλέον φιάλες αίματος.

Στους ανθρώπους αυτούς απονεμήθηκε μετάλλιο για την επιβράβευση της προσπάθειάς τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το