Τοπικά

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλμυρού

Εγκρίθηκε την προηγούμενη Παρασκευή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας ο προϋπολογισμός του 2013 για το Δήμο Αλμυρού, συνολικού ύψους 15,6 εκ. ευρώ

 

Εγκρίθηκε την προηγούμενη Παρασκευή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ο προϋπολογισμός του 2013 για το Δήμο Αλμυρού, συνολικού ύψους 15,6 εκ. ευρώ. Μετά την προαναφερόμενη εξέλιξη πρωταρχικός στόχος για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών- Διοικητικών και Προγραμματισμού του Δήμου Αλμυρού κ. Ηλία Τσαμπίρα είναι να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες η Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να εγκριθεί μια σειρά πιστώσεων, οι οποίες περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2013 ο κ. Τσαμπίρας, και στις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, τόνισε πως «συνάδει με την οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, αποτυπώνει με ευκρίνεια το πραγματικό μέγεθος των υποχρεώσεων του Δήμου και δεν εμφανίζει υπερεκτιμημένα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν. Για πρώτη φορά συντάχθηκε με βάση τα εισπραχθέντα έσοδά του, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια οι προϋπολογισμοί συντάσσονταν με βάση τα βεβαιωθέντα έσοδα».

Αναλύοντας τα αριθμητικά δεδομένα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλμυρού τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός του 2013 έρχεται να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία και το επενδυτικό πρόγραμμα του Δήμου, σύμφωνα με το αναλυτικό Ετήσιο Πρόγραμμα δράσης που με το αντίστοιχο Τεχνικό Πρόγραμμα, εξειδικεύουν το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου». Αναλύοντας τα επιμέρους δεδομένα, επισήμανε ότι σε αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται τα μεγάλα έργα του Δήμου, τα οποία έχουν εγκριθεί και βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης».

Να αναφερθεί ότι σε αυτά τα έργα περιλαμβάνονται η λιμνοδεξαμενή Ξηριά, η οποία δημοπρατήθηκε, συνολικού ύψους 21.500.000 ευρώ, τα δίκτυα αποχέτευσης Σούρπης – Αγ. Τριάδας ύψους 11.000.000 ευρώ, η βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Αλμυρού και των πέριξ αυτής δρόμων ύψους 5.000.000 ευρώ, της οποίας τα τεύχη δημοπράτησης θα αποσταλούν στο ΚΑΠΕ εντός Φεβρουαρίου και η προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου ύψους 3.300.000 ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού για το 2013 του Δήμου Αλμυρού ανέρχεται στα 15,6 εκ. ευρώ και την προηγούμενη Παρασκευή εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας.

Εντός των επόμενων ημερών προγραμματίζεται η σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμυρού, προκειμένου όπως ανέφερε ο κ. Τσαμπίρας «να εγκριθεί μια σειρά πιστώσεων, οι οποίες περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό. Μετά την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τώρα προέχει να προχωρήσουμε στην έγκριση ορισμένων πιστώσεων, που περιλαμβάνονται σε αυτόν, ώστε να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η λειτουργία του Δήμου».

Ο ίδιος, προσέθεσε ότι «τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε συναντήσεις με τους προϊστάμενους των τμημάτων, ώστε να ενημερωθεί σχετικά με τα έσοδα του Δήμου. Πρόκειται για μια προσπάθεια, η οποία θα γίνει βήμα- βήμα, γιατί ο προϋπολογισμός έχει συνταχθεί με βάση αυτά και μόνο με την είσπραξή τους μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το