Τοπικά

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πορταριά

ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο του ΚΚΕ και τη «λευκή» του ΣΥΡΙΖΑ, τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πορταριά. Η Τράπεζα Πειραιώς έκανε γνωστό στο Δήμο Βόλου ότι η επενδυτική επιτροπή αξιολόγησε θετικά το έργο και το προεπέλεξε ως επιλέξιμο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA.

Το έργο θα κατασκευαστεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Το οικόπεδο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το έργο βρίσκεται εντός ορίων οικισμού του Δήμου Πορταριάς και χρησιμοποιείται έως σήμερα ως ανοικτός χώρος στάθμευσης. Πιο συγκεκριμένα ο υφιστάμενος χώρος αναπτύσσει ανοικτούς χώρους στάθμευσης 1132,52μ2 βόρειο τμήμα και 658,39μ2 δυτικό τμήμα, ενώ στο νότιο άκρο του αναπτύσσεται παιδική χαρά 289,23μ2. Την παραπάνω έκταση διασχίζει δημοτικός δρόμος – καλντερίμι μέσου πλάτους 3,00 μ.

Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου είναι 2080,14 μ2 (εντός σχεδίου περιοχή).

Η συνολική επιφάνεια του προτεινόμενου έργου είναι: Κλειστοί υπόγειοι χώροι στάθμευσης σε δύο στάθμες συνολικού εμβαδού 4.469,74 μ2 ο δε όγκος τους είναι: 12.515,27 μ3. Χώροι υπέργειοι καταστημάτων συνολικής κάλυψης 226,74μ2 (αναλυτικότερα, κλιμακοστάσια εξόδου-εισόδου από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης:28,70μ2 και 31,77μ2, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες – snack bar) 94,82m2 και 71,45m2).

Η συνολική δόμηση των καταστημάτων και των χώρων εισόδου-εξόδου του υπόγειου χώρου στάθμευσης, προς τον ανοιχτό υπαίθριο χώρο (στάθμη +1,00μ), θα είναι συνολικά 274,07μ2.

Τα παραπάνω τετραγωνικά αποτελούν τη δόμηση (κατά ΓΟΚ) του όλου έργου.

Η κατασκευή του συνολικού έργου περιλαμβάνει αναλυτικότερα: Το συνολικό εμβαδόν υπογείων χώρων στάθμευσης θα είναι 4.469,74 μ2, και το σύνολο των θέσεων σε αυτούς είναι 141 επιβατικά οχήματα.

Οι ανοικτές θέσεις στάθμευσης της επιφανείας (στάθμη +1.00) είναι 34 επιβατικά οχήματα. Συνεπώς το σύνολο οχημάτων είναι 175.

 

Με βήματα σημειωτόν

η μεταφορά

των φυλακών

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες το νέο ρυμοτομικό για την ανέγερση του νέου Γενικού Καταστήματος Κράτησης «Θεσσαλία ΙΙ» στην Κασσαβέτεια Βόλου. Έστω με αργά βήματα προχωρεί το θέμα της μεταφοράς των φυλακών από τη Μεταμόρφωση.

Στην Κασσαβέτεια, έχει προγραμματιστεί η ανέγερση του νέου Γενικού Καταστήματος Κράτησης «Θεσσαλία ΙΙ», σε ακίνητο ιδιοκτησίας του υπουργείου Δικαιοσύνης εμβαδού 228.704,68 τ.μ. Για τμήμα του εν λόγω γηπέδου, εκτάσεως 125.400,0 τ.μ., έχει εκδοθεί Απόφαση Νομάρχη Μαγνησίας. Σύμφωνα με αυτή έχει εγκριθεί τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης, στη θέση Κασσαβέτειας της εκτός σχεδίου περιοχής Αϊδινίου του Δήμου Βόλου του Ν. Μαγνησίας, για τον χαρακτηρισμό αυτού ως χώρος ανέγερσης σωφρονιστικού καταστήματος 250 νέων. Επίσης, καθορίστηκαν οι πολεοδομικοί και κτιριοδομικοί όροι, για το παραπάνω έργο, επικυρώθηκε η οριοθέτηση ρέματος, παραπλεύρως του ακινήτου, ενώ με την υπ’ αριθ. 1153/61010/5-4-2012 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, απαλλάχτηκε από την υποχρέωση υποβολής σε Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης, το υπό τροποποίηση – επέκταση Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο του παραπάνω γηπέδου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το