Photo Gallery, Τοπικά

Εγκληματική οργάνωση με διαρρήξεις και ναρκωτικά

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις διαρρήξεων στην πόλη της Λάρισας, ενώ η λεία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 51.000 ευρώ

 

Εγκληματική οργάνωση, όπως την χαρακτηρίζει η Αστυνομία, που διέπραττε διαρρήξεις και διακινούσε ναρκωτικά, εξαρθρώθηκε στη Λάρισα. Συνελήφθησαν επτά άτομα, από τα οποία δύο φέρονται ως ηγετικά στελέχη. Εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις διαρρήξεων. Η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται σε 51.000 ευρώ. Μεγάλος μέρος των κλοπιμαίων, κυρίως χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, βρέθηκαν και θα δοθούν στους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες, ως μέλη της οργάνωσης, είναι ηλικίας 65, 34, 36, 31, 37, 34 και 45 ετών, μεταξύ των οποίων τα δύο αρχηγικά στελέχη της ηλικίας 36 και 34 ετών. Επίσης συνελήφθη άλλος ένας 47χρονος ημεδαπός, ο οποίος αγόρασε από την οργάνωση κλοπιμαία.

Από τη συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε συσταθεί και δραστηριοποιούταν τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2012, λειτουργούσε με κάθετη ιεραρχική δομή και ιδιαίτερη εσωτερική σύνθεση, ενώ τα μέλη της είχαν προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους.

Συγκεκριμένα, τα αρχηγικά στελέχη της οργάνωσης καθόριζαν τις δραστηριότητες της ομάδας και των μελών της και μάλιστα ανέθεταν στον 45χρονο συλληφθέντα τη διάθεση – πώληση των κλοπιμαίων και στον 65χρονο και 31χρονο τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο 37χρονος και ο δεύτερος 34χρονος είχαν ενταχθεί στην οργάνωση προμηθεύοντας ναρκωτικά στον 36χρονο αρχηγό και διαθέτοντας κλοπιμαία στον 45χρονο συλληφθέντα.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων, μεταξύ των οποίων πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ναρκωτικές ουσίες και λαθραία τσιγάρα.

Ειδικότερα, στην κατοχή των μελών της οργάνωσης, αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και σε αυτοκίνητό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 29 κοσμήματα – χρυσαφικά μεγάλης χρηματικής αξίας, έξι φωτογραφικές μηχανές, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 16  κινητά τηλέφωνα κ.ά. Επίσης κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους 37,1 γραμμαρίων, οκτώ ναρκωτικά χάπια, μία ζυγαριά ακριβείας, 16 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ένα κυνηγετικό όπλο, έξι μαχαίρια, τρεις σουγιάδες και ένα σπαθί και το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια και καταστήματα αγοράς χρυσού, κατά τους οποίους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 71 συνολικά κοσμήματα, από τα οποία τα 65 δεν διέθεταν τα απαιτούμενα παραστατικά, ενώ τα έξι είχε πουλήσει ο 36χρονος αρχηγός της οργάνωσης, αφού προηγουμένως τα είχε αφαιρέσει από την οικία 51χρονου ημεδαπού.

Μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων και κυρίως των κλαπέντων χρυσαφικών – κοσμημάτων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις διαρρήξεων στην πόλη της Λάρισας, ενώ η λεία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 51.000 ευρώ.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών της οργάνωσης, καθώς και για την ταυτοποίηση των λοιπών κατασχεθέντων αντικειμένων – τιμαλφών.

Σημειώνεται ότι φωτογραφίες των κατασχεθέντων αντικειμένων – κλοπιμαίων είναι δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ανατρέχουν.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το