Photo Gallery, Τοπικά

Εγκαινιάστηκε το ΚΔΑΠ Βελεστίνου

Την Κυριακή θα γίνει η παράδοση των εργατικών κατοικιών

Παρουσία πολλών παιδιών, γονιών και άλλων κατοίκων τελέστηκαν προχθές Δευτέρα το απόγευμα τα εγκαίνια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) που στεγάζεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στο Βελεστίνο. Στο μεταξύ την ερχόμενη Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, το πρωί θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των εργατικών κατοικιών του Βελεστίνου στους δικαιούχους.

Τα εγκαίνια του ΚΔΑΠ τελέστηκαν στο χώρο του σχολικού διδακτηρίου που κάθε ημέρα το απόγευμα χρησιμοποιείται για την στέγαση της νέας αυτής δομής. Ήδη έχει δημιουργηθεί ένας φιλόξενος χώρος, με πλούσιο παιδαγωγικό υλικό και καταρτισμένους επιστήμονες οι οποίοι έχουν αναλάβει την φροντίδα των παιδιών για την καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Στο ΚΔΑΠ Βελεστίνου που λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες, έχουν εγγραφεί 150 παιδιά τα οποία συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως μουσική, θέατρο, εικαστικά, γυμναστική, παιδική λογοτεχνία, ενώ οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν άλλες υποχρεώσεις, όσο τα παιδιά τους βρίσκονται στο ΚΔΑΠ. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας μεγάλος αριθμός των παιδιών δεν πληρώνει δίδακτρα.

Τα εγκαίνια λειτουργίας του ΚΔΑΠ έγιναν προχθές Δευτέρα παρουσία της δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Ελένης Λαΐτσου η οποία μεταξύ άλλων ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου και τους εργαζόμενους στο ΚΔΑΠ για τη καθοριστική συνεισφορά τους στη δημιουργία νέων υπηρεσιών στους δημότες.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ακόμη πολλοί γονείς, παιδιά, οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ και άλλοι κάτοικοι. Παράλληλα, το ΚΔΑΠ συνεργάζεται με το Κέντρο Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης για την παροχή διαφόρων δραστηριοτήτων στους γονείς και τα παιδιά.

Η κ. Λαΐτσου σε δηλώσεις της τόνισε πως «ο Δήμος Ρήγα Φεραίου δίνοντας προτεραιότητα στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών υπηρεσιών προχώρησε εδώ και μερικούς μήνες στη  λειτουργία μιας ακόμη σημαντικής δομής, που είναι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Σε συνθήκες οικονομικών δυσκολιών βρήκαμε τους πόρους για να λειτουργήσουμε τη συγκεκριμένη δομή η οποία έχει αγκαλιαστεί από τους γονείς και τα παιδιά, ενώ δημιουργήσαμε ένα φιλικό εκπαιδευτικό περιβάλλον παρεμβαίνοντας στις κτιριακές υποδομές. Σε αυτή την περίοδο που ζούμε, η κοινωνία χρειάζεται θύλακες κοινωνικής ηρεμίας, ανάπτυξης της δημιουργικότητας και καλλιέργειας της κοινωνικής συναναστροφής.

Και το ΚΔΑΠ είναι μια τέτοια κυψέλη δημιουργίας και φροντίδας.

Ως Δήμος δίνουμε το παράδειγμα ότι με λίγα μπορούμε να πετύχουμε πολλά, για τον δημότη, την κοινωνία, για τα ίδια τα παιδιά, που είναι το μέλλον του τόπου αυτού».

Τα οφέλη από τη λειτουργία του

Από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου επισημαίνεται πως μόνο οφέλη υπάρχουν από την λειτουργία του ΚΔΑΠ.

Πρώτον, δημιουργήθηκε ένα ζεστό και φιλικό παιδαγωγικό περιβάλλον για την ομαλή συναισθηματική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών τα οποία χαίρονται που αφιερώνουν το χρόνο τους στο ΚΔΑΠ αποκτώντας νέες φιλίες και διασκεδάζοντας.

Δεύτερον, αναπτύσσονται εκπαιδευτικές θεματικές για την ακόμη μεγαλύτερη γνωστική και πνευματική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων παιδιών.

Τρίτον, αυξάνεται ο πολύτιμος χρόνος των γονέων για να διεκπεραιώσουν επαγγελματικές, οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις, καθώς τα παιδιά τους απασχολούνται στο ΚΔΑΠ.

Τέταρτον, μέσα από τη συνεργασία του Δήμου με το Κέντρο Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης πολλαπλασιάζονται οι υπηρεσίες και δράσεις για τη συναισθηματική, ψυχολογική και γνωστική τόνωση των γονέων, ώστε να δημιουργήσουν ακόμη πιο ουσιαστικές σχέσεις με τα παιδιά και την οικογένειά τους.

Πέμπτον, αξιοποιείται δημιουργικά  το σχολικό διδακτήριο δίνοντας το έναυσμα για την γενικότερη πολύπλευρη χρήση των σχολικών διδακτηρίων σε ώρες που δεν διεξάγονται τα μαθήματα του σχολείου.

Έκτον, το κοινωνικό σύνολο γίνεται έμμεσα δέκτης των δημιουργικών πρωτοβουλιών αλλά και των ισορροπημένων σχέσεων που αναπτύσσονται στην κοινωνία.

Οι εργατικές κατοικίες 

Την ερχόμενη Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης των εργατικών κατοικιών του Βελεστίνου στους 40 δικαιούχους.

Η δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου επικοινώνησε χθες το πρωί με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΟΕΚ και ενημερώθηκε για την ημέρα της τελετής παράδοσης. Παράλληλα από το Δήμο Ρήγα Φεραίου ενημερώθηκε και ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός.

Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, ένα όνειρο ετών τελικά γίνεται πραγματικότητα σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το