Photo Gallery, Τοπικά

Εγκαινιάστηκε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στο «Γεωργούλα»

Ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Γκίνης υπογράμμισε πως δεν μετεγκαθίσταται η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, απαντώντας ουσιαστικά στα σενάρια των τελευταίων ημερών

Παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Κωνσταντίνου Γκίνη τελέστηκαν χθες στο στρατόπεδο Γεωργούλα τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Φρουράς Βόλου, το οποίο θα εξυπηρετεί με δωρεάν υπηρεσίες 25 και πλέον νήπια, στο πλαίσιο της στήριξης των οικογενειών σε μια περίοδο που τα εισοδήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων πλήττονται λόγω της κρίσης. Ο κ. Γκίνης υπογράμμισε πως δεν μετεγκαθίσταται η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, απαντώντας ουσιαστικά στα σενάρια των τελευταίων ημερών.

Στο χώρο των εγκαινίων βρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι τοπικών πολιτικών, στρατιωτικών και εκκλησιαστικών αρχών, καθώς και γυναίκες με τα παιδιά τους που θα φοιτήσουν στο Σταθμό.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός ονομάζεται «Μικροί Αργοναύτες», ενώ το κτίριο που στεγάζεται έχει εμβαδόν 350 τετραγωνικά μέτρα διαθέτοντας αίθουσες απασχόλησης και ύπνου νηπίων και βρεφών, ιατρείο, γραφείο διεύθυνσης, γραφείο προσωπικού, κουζίνα, τραπεζαρία νηπίων, πλυντήρια-σιδερωτήρια. Επίσης, σε εξέλιξη είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η δημιουργία παιδικής χαράς.

Το κτίριο στέγασης του Σταθμού ανακατασκευάστηκε πλήρως, με παρεμβάσεις στο υδραυλικό και ηλεκτρικό δίκτυο, αλλά και στην τοιχοποιία οι οποίες άρχισαν το Νοέμβριο του 2011, μετά την υποβολή της τεχνικοοικονομικής μελέτης στο ΓΕΣ, ενώ το κόστος της ανακατασκευής ανήλθε στα 83.000 ευρώ, ποσό που κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα λόγω και της συνεισφοράς των αξιωματικών και υπαξιωματικών.

Για τη φετινή σχολική χρονιά ο αριθμός των εγγεγραμμένων νηπίων ανέρχεται σε 25, ηλικίας 2,5 έως 5 ετών, με δυνατότητα προσαύξησης 10%, τον Ιανουάριο του 2013. Το απασχολούμενο προσωπικό ανέρχεται σε επτά άτομα, αποτελούμενο από τη διευθύντρια, την ταγματάρχη, δύο νηπιαγωγούς, τη διαχειρίστρια, το μάγειρα και μία καθαρίστρια.

Όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη φοίτηση των νηπίων, έχουν ικανοποιηθεί.

Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος, κ. Κώστας Γκίνης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην τέλεση των εγκαινίων του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο στρατόπεδο Γεωργούλα, όπου πριν 26 χρόνια υπηρετούσε ως υπολοχαγός.

Στη συνέχεια είπε πως «η αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών στο Στρατό έχει καταστήσει αδήριτη ανάγκη τη βελτίωση των υποδομών στήριξής τους. Στο πλαίσιο αυτό υιοθετήθηκε μια σειρά από μέτρα, όπως η δημιουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών, μια προσπάθεια που άρχισε πριν δέκα χρόνια. Πλέον λειτουργούν 20 Βρεφικοί Σταθμοί, ενώ η επιτυχία του θεσμού σε συνδυασμό με την όξυνση της κρίσης, οδήγησαν στην επέκταση των πρωτοβουλιών ενδυνάμωσης της θέσης του προσωπικού. Έτσι διαμορφώνονται νέα στρατιωτικά οικήματα αξιωματικών, μονίμων υπαξιωματικών, επαγγελματιών οπλιτών, ώστε να αντιμετωπιστεί η δυσχερής δημοσιονομική κατάσταση αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού. Η μέριμνα για το προσωπικό δεν είναι αυτοσκοπός ούτε φιλανθρωπία προς τα στελέχη μας, αλλά υπηρεσιακή υποχρέωση, ώστε να δίνουμε τις δυνατότητες στα στελέχη μας και τις οικογένειές τους να εκτελούν το έργο τους στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του έργου του στρατού μας και να είναι έτοιμοι για να μάχονται και να επιτυγχάνουν τη νίκη. Θεωρώ δεδομένο ότι το προσωπικό του Βρεφονηπιακού Σταθμού θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του και θα παρέχει όλα εκείνα που απαιτούνται για την εκπλήρωση της αποστολής του».

Από την πλευρά του ο διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών κ. Χρήστος Σίμος τόνισε πως στο πλαίσιο της ευρύτερης δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης, η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών παραδίδοντας αυτό το έργο συμβάλλει στην οικονομική ανακούφιση των οικογενειών των στελεχών της φρουράς των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται. Πρωτίστως, όμως, προσφέρεται ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας στα ίδια τα παιδιά τα οποία θα αναπτύξουν την προσωπικότητα και τις ικανότητές τους και θα προετοιμαστούν για το σχολικό περιβάλλον που θα ακολουθήσει.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της οικογένειας για τη σφυρηλάτηση της κοινωνικής συνοχής σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Δεν μετεγκαθίσταται

Ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Γκίνης ρωτήθηκε και για το ζήτημα της ενδεχόμενης μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στην 111 Π.Μ της Νέας Αγχιάλου, στο πλαίσιο της δημιουργίας πολυδύναμων κέντρων, όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατα δημοσιεύματα.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, καθώς το κόστος είναι πολύ μεγάλο για τη μετεγκατάσταση.

Μάλιστα, για το θέμα αυτό τον ρώτησαν και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, όπου επίσης έδωσε την ίδια απάντηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το