Τοπικά

Εγκαινιάστηκε η πλατεία Περίβλεπτου

Μία σύγχρονων προδιαγραφών, ανακαινισμένη και εμπλουτισμένη με πολλές δραστηριότητες πλατεία, απέκτησαν και επίσημα οι κάτοικοι του Περίβλεπτου, καθώς προχθές Κυριακή του Θωμά τελέστηκαν τα εγκαίνια
Μία σύγχρονων προδιαγραφών, ανακαινισμένη και εμπλουτισμένη με πολλές δραστηριότητες πλατεία, απέκτησαν και επίσημα οι κάτοικοι του Περίβλεπτου, καθώς προχθές Κυριακή του Θωμά τελέστηκαν τα εγκαίνια

 

Μία σύγχρονων προδιαγραφών, ανακαινισμένη και εμπλουτισμένη με πολλές δραστηριότητες πλατεία, απέκτησαν και επίσημα οι κάτοικοι του Περίβλεπτου, καθώς χθες Κυριακή του Θωμά τελέστηκαν τα εγκαίνια της ανάπλασης της πλατείας του συγκεκριμένου δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Την τέλεση των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ το «παρών» έδωσαν η Δημοτική Αρχή, οι βουλευτές κ.κ. Ζέτα Μακρή και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κίτσιος, Μπατζιάκας και Μποντός, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος της Β’ ΒΙΠΕ καθώς και άλλοι πολίτες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο και συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι του Περίβλεπτου, οι οποίοι  περιηγήθηκαν στον ανακαινισμένο χώρο της πλατείας.

Παιδική χαρά, σιντριβάνι, νέο δάπεδο, καινούρια τοιχία, πλούσια φύτευση, επαρκής φωτισμός, νέα παγκάκια κοσμούν μεταξύ άλλων την πλατεία, που έγινε πιο προσβάσιμη, φιλική και ελκυστική για τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες.

Το έργο είχε προϋπολογισμό 265.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και υλοποιήθηκε μέσω εργολαβίας από το Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκφώνησαν χαιρετισμό η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές κ.κ. Ζέτα Μακρή και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περιβλέπτου κ. Γάτος.

Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας στην είσοδο της πλατείας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το σύλλογο Σαρακατσαναίων που χόρεψε παραδοσιακά τραγούδια.

Η κ. Λαΐτσου δήλωσε πως «εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας, γιατί το Περίβλεπτο αποκτά μια πλατεία-στολίδι, ένα κεντρικό σημείο αναφοράς το οποίο θα χαίρονται οι κάτοικοι, θα μπορούν να διασκεδάζουν και να περνούν όμορφα στις ώρες της αναψυχής τους.

Παράλληλα η ανάπλαση της πλατείας αναβαθμίζει το δημόσιο χώρο, εμπλουτίζει με την παρουσία της το αστικό περιβάλλον και δημιουργεί νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου  αμέσως ανταποκρίθηκε στο αίτημα των δημοτών για αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και προχώρησε στη σημαντική αυτή παρέμβαση.

Αποτελεί θεμελιώδη αρχή της σημερινής Δημοτικής Αρχής η στήριξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου.

Με σχέδιο, με επιμονή και συστηματικότητα ακολουθήσαμε από την αρχή όλα τα απαιτούμενα βήματα για να κάνουμε πραγματικότητα το σημερινό έργο.

Από τον Αύγουστο 2011 ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί αυτόνομα, με τις δικές του υπηρεσίες να υλοποιεί έργα. Η μελέτη εκπονήθηκε στο τέλος του 2011, ενώ το έργο εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου που ανήκει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής τον Ιούλιο 2012. Ακολούθησε η δημοπράτηση, η συμβασιοποίηση του έργου και η έναρξη των εργασιών.

Και πολύ σύντομα φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα αποδεικνύοντας πως ως Δήμος μπορούμε να ξεκινούμε από την αρχή ένα έργο ανάπτυξης και να το φτάνουμε στο τέλος του με επιτυχία».

Επίσης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την πραγματοποίηση του έργου, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι δύο περιφερειακοί δρόμοι στο Στεφανοβίκειο, η ανάπλαση της πλατείας του Ρολογιού στο Βελεστίνο που ολοκληρώνεται, η ανέγερση του Κέντρου Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» στο Βελεστίνο, η ανακατασκευή της Υπέρειας Κρήνης, η κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης που θα λύσει οριστικά το ζήτημα του νερού στο Στεφανοβίκειο, η ανακατασκευή του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καναλίων, το Περιφερειακό Ιατρείο Καναλίων, η κατασκευή του Κόμβου του Βελεστίνου, που χρόνιζε δεκαετίες, είναι μερικά μόνο από τα έργα που έχουν ξεκινήσει στην περιοχή μας δίνοντας προστιθέμενη αξία.

Έργα ανάπτυξης και προόδου για την τοπική κοινωνία που παράλληλα δημιουργούν και θέσεις εργασίας.

Στην κρίση, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου απαντά με έργο και αποτελεσματικότητα. Σε όλα τα επίπεδα. Από την καθημερινότητα και την κοινωνική πρόνοια, μέχρι τις υποδομές ανάπτυξης. Κοιτάμε μπροστά, σχεδιάζουμε, αξιοποιούμε πόρους και με πνεύμα συνεργασίας προχωρούμε δημιουργικά».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το