Αθλητισμός

Εβδομάδα εξελίξεων για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

 Σ7 Φ1 ΤΕΤΡ

Σημαντική εβδομάδα θα είναι για τον Ολυμπιακό Βόλου, αυτή που αρχίζει σήμερα, καθώς μια σειρά από σοβαρά θέματα θα απασχολήσουν τη βολιώτικη ΠΑΕ. Πρώτον, την Παρασκευή 5 Ιουλίου λήγει η προθεσμία που έχει θέσει ο πρόεδρος, κ. Δημήτρης Καραγιάννης, για όποιον επιθυμεί να καταθέσει πρόταση αγοράς της ΠΑΕ. Δεύτερον, μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό ποιοι παίκτες θα μείνουν στην ομάδα και τη νέα χρονιά από το υπάρχον ρόστερ. Τρίτον, σήμερα το πρωί πρόκειται να υπάρξει συνάντηση του κ. Δημήτρη Καραγιάννη με τους κ.κ. Παύλο Μαβίδη (πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και Γιώργο Γίδαρη (πολιτικό μηχανικό) με θέμα συζήτησης το ΕΑΚ και κατά πόσο είναι εφικτή η επιστροφή του Ολυμπιακού στη φυσική του έδρα.

Να πάρουμε, όμως, ένα-ένα τα θέματα χρονικά. Σήμερα στις 10 το πρωί υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Δημήτρη Καραγιάννη, με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Παύλο Μαβίδη και τον αρμόδιο πολιτικό μηχανικό του Δήμου Βόλου, κ. Γιώργο Γίδαρη, με θέμα συζήτησης το ΕΑΚ και κατά πόσο το αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου για επιστροφή στη φυσική του έδρα μπορεί να υλοποιηθεί.

Ο κ. Καραγιάννης στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Τρίτη, είχε τονίσει πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα ζητήσει από το Δήμο Βόλου το ΕΑΚ για αγωνιστική έδρα εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, λέγοντας πως η ΠΑΕ αναλαμβάνει τις εργασίες που απαιτούνται στο στάδιο, προκειμένου  το ΕΑΚ να πάρει άδεια λειτουργίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Από τον Δήμο Βόλου ζητεί να αναλάβει μόνο τον χλοοτάπητα και την συντήρησή του.

Ο κ. Μαβίδης με δηλώσεις του υποστήριξε πως το ΕΑΚ δεν έχει στατική επάρκεια και τόνισε, πως καμία κερκίδα του σταδίου δεν μπορεί να φιλοξενήσει φιλάθλους. Υποστήριξε επίσης, πως δεν υπάρχουν στο Δήμο χρήματα για τις εργασίες που απαιτούνται στο ΕΑΚ, με τη δημοτική αρχή να έχει άλλες προτεραιότητες.

Ο κ. Καραγιάννης θα ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΑΚ, καθώς πέρα από το πρόβλημα στατικότητας που υπάρχει (το πιο σημαντικό) θα πρέπει να γίνουν και εργασίες, στα αποδυτήρια, στα δημοσιογραφικά θεωρεία και σε άλλους χώρους, προκειμένου το στάδιο να λειτουργήσει και πάλι και να φιλοξενήσει παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου στη Football League.

Εάν οι εργασίες είναι δαπανηρές και χρονοβόρες, ίσως αυτό λειτουργήσει ανασταλτικά στο να προχωρήσει η ΠΑΕ στις κινήσεις για την επιστροφή του Ολυμπιακού στη φυσική του έδρα.

Η σημερινή συνάντηση θα κρίνει πολλά, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και θα φανούν και οι προθέσεις τόσο του Δήμου, όσο και της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου για το θέμα που ΕΑΚ, το οποίο έχει έρθει στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες και απασχολεί έντονα και τους φιλάθλους της ομάδας.

 

Ξεκαθαρίζει ποιοι θα παραμείνουν

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό ποιοι παίκτες από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό της ομάδας θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά να φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα. Αν λάβουμε υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ, κ. Δημήτρη Καραγιάννη, δεν θα είναι περισσότεροι από έξι παίκτες αυτοί που θα παραμείνουν στον σύλλογο.

Θυμίζουμε πως ήδη αποτελούν επίσημα παρελθόν οι Μπακαγιόκο, Χατζηπαντελίδης, Ανιέτε, Πινδώνης, Ναντάγια, Ογκουνσότο και Πετκάκης, ενώ δεν θα ανανεωθεί σίγουρα η συνεργασία με τους Γόγολο και Τσιάτσιο. Από εκεί και πέρα έχουν λήξει επίσης τα συμβόλαια των Γκίτκου, Σολάκη, Κατσιαρού, Παλαιολόγου, Ρόκα και Μπρέσκα.

Η διοίκηση έχει έρθει σε επικοινωνία με τους παραπάνω ποδοσφαιριστές, ενώ έγιναν οι πρώτες συζητήσεις με τους Μπρέσκα και Γκίτκο, καθώς οι ιθύνοντες της ΠΑΕ επιθυμούν την παραμονή τους στον Ολυμπιακό, θα πρέπει, ωστόσο, να βρεθεί η «χρυσή» τομή στο οικονομικό.

Ο Μπρέσκα βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο στη Σλοβακία για ολιγοήμερες διακοπές και η επιστροφή του στο Βόλο θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο, όσον αφορά την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό. Ο Σλοβάκος επιθετικός έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα, παίζοντας σε 31 παιχνίδια από τον Ιανουάριο και μετά, όταν και αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ σημείωσε και επτά γκολ. Ο Μπρέσκα έχει «δεθεί» με την ομάδα και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και πιστεύεται πως θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα, έτσι ώστε να συνεχίσει να φορά και τη νέα χρονιά την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στην Ισπανία βρίσκεται από προχθές και ο Μάνουελ Ρόκα, όπου θα περάσει τις διακοπές του και στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ευχήθηκε στους φίλους του καλό καλοκαίρι και εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Δεν ανέφερε, ωστόσο, πως συνεχίζει στον Ολυμπιακό και όπως όλα δείχνουν και ο Ισπανός πορτιέρο θα αποτελέσει και αυτός παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους».

Ο Παναγιώτης Κατσιαρός, ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία να μείνει στην ομάδα και τη νέα χρονιά αναμένεται να έχει συνάντηση με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ τις προσεχείς μέρες. Δύσκολα θα ανανεωθεί η συνεργασία με τον Παλαιολόγο (θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν).

 

Στον Ολυμπιακό από άλλο πόστο ο Σολάκης;

Πρόταση να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από άλλο πόστο στην ομάδα και όχι αυτό του ποδοσφαιριστή δέχθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ο Ηλίας Σολάκης. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ θέλουν να συνεργαστούν τη νέα χρονιά με τον Σολάκη, καθώς πιστεύουν πως μπορεί να βοηθήσει και να προσφέρει στην ομάδα από άλλη θέση.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια με την φανέλα το Ολυμπιακού Βόλου από τον Ιανουάριο και μετά, όταν και αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» (σημείωσε και έξι γκολ) έχει διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο για ένα ακόμη χρόνο και δεν έχει πάρει ακόμη την απόφασή του. Αν δηλαδή θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, εφόσον υπάρξουν κάποιες αξιόλογες προτάσεις ή θα απαντήσει θετικά στην πρόταση που του έγινε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, «κρεμώντας» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Όσον αφορά τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, παραμένει άγνωστο ποιοι από αυτούς θα παραμείνουν και ποιοι θα κληθούν να λύσουν τη συνεργασία τους κοινή συναινέσει. Θυμίζουμε πως οι ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό είναι οι Σταυράκης, Κόμνος, Ναουμίδης, Κωστούλας, Καρράς, Πινδώνης, Καπετάνος, Γουσούλης, Ολίσε, Στογιάνοφ και Γενγκά. Με όλους τους παραπάνω παίκτες η διοίκηση της ΠΑΕ θα έχει συνάντηση τις προσεχείς μέρες.

Ανοιχτό παραμένει και το θέμα του προπονητή, με τον Γιώργο Βαζάκα να περιμένει στο ακουστικό του, προκειμένου να ειδοποιηθεί από τη διοίκηση να έρθει στο Βόλο για να συζητήσει το θέμα της συνέχισης της συνεργασίας. Επιθυμία του Γιώργου Βαζάκα είναι να παραμείνει στον Ολυμπιακό Βόλου, όλα όμως θα εξαρτηθούν από τη βούληση της διοίκησης.

 

Καμία πρόταση αγοράς της ΠΑΕ

Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προτάσεων από υποψήφιους αγοραστές της ΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες δεν είχε κατατεθεί καμία πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και στην περίπτωση που δεν υπάρξει πρόταση αγοράς, ο κ. Καραγιάννης θα συνεχίσει να ηγείται της ΠΑΕ, όπως ο ίδιος είχε τονίσει στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει την περασμένη Τρίτη.

 

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το