Αθλητισμός

Δ. Καραγιάννης: Ο Ολυμπιακός Β. έκανε μεταγραφές ουσίας

 

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα παρουσίασε χθες η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Domotel Xenia Βόλου. Ο σύλλογος απέκτησε οκτώ ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τους Ηλία Σολάκη, Μάριο Μπρέσκα, Πάτρικ Ογκουνσότο, Θανάση Κωστούλα, Δημήτρη Πετκάκη, Εγκούτου Ολίσε, Κώστα Καπετάνο και Χρήστο Χατζηπαντελίδη.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, ενώ ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Καραγιάννης πριν την παρουσίαση των νέων αποκτημάτων τόνισε για μια ακόμη φορά πως ο μοναδικός στόχος του Ολυμπιακού Βόλου είναι η άνοδος. Επίσης, υποστήριξε πως ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές, καθώς δεν θα αποκτηθεί κάποιος άλλος ελεύθερος παίκτης, μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου που λήγει η προθεσμία που έδωσε στις ομάδες η ΕΠΟ:

«Δεν θέλαμε στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) παρουσίαση των νέων παικτών που απέκτησε ο Ολυμπιακός, να κάνουμε μία φιέστα. Αυτή θα γίνει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, τότε που η ομάδα θα έχει ανέβει Σούπερ Λιγκ. Η διοίκηση της ΠΑΕ θεωρεί όλους τους παίκτες εξίσου σημαντικούς και τους καινούργιους και αυτούς που υπήρχαν στην ομάδα. Επίσης, θεωρεί επίσης σημαντικό πως στο ρόστερ θα πρέπει να υπάρχουν και νέοι ποδοσφαιριστές.

Δεν ήταν απλή διαδικασία για μας η περίοδος των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες με τις ομάδες που ανήκαν οι παίκτες, καθώς και με μάνατζερ. Στο τέλος, όμως, τα καταφέραμε, όλοι οι στόχοι που είχαμε θέσει, όσον αφορά τους παίκτες επιτεύχθηκαν και αποκτήσαμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Θέλω να προτρέψω τους παλιούς και νέους παίκτες να γίνουν φίλοι και να ακούν τις συμβουλές του προπονητή τους, τον οποίο και ευχαριστώ για τη συμμετοχή στις μεταγραφές.

Δόθηκαν πολλά χρήματα για τις μεταγραφές και θα ήθελα να απευθυνθώ στους φιλάθλους, στους οπαδούς και να τους ζητήσω να είναι κόσμιοι στη συμπεριφορά τους, γιατί η ΠΑΕ δεν μπορεί να αντέξει χρηματικά πρόστιμα. Θα φροντίσουμε όλοι μαζί να βρεθούν εκτός γηπέδου, εκείνοι που δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα.

Ολοκληρώσαμε το ρόστερ εγκαίρως, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη, όπως φάνηκε και στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Οι παίκτες που συνθέτουν το ρόστερ του Ολυμπιακού χρειάζονται μια μικρή πίστωση χρόνου για να «δέσουν» ως ομάδα. Κάναμε μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, όσο και αν ήταν εντυπωσιακές οι μεταγραφές. Πήραμε παίκτες, όπως είχαμε εξαγγείλει στις θέσεις που είχε ανάγκη η ομάδα».

Ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως δεν θα γίνει κάποια άλλη μεταγραφή ελεύθερου ποδοσφαιριστή μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, καθώς η ομάδα είναι υπερπλήρης και επανέλαβε πως ο στόχος της επανόδου στη Σούπερ Λιγκ θα επιτευχθεί.

Στη συνέχεια παρουσίασε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, με τους παίκτες να αποθεώνονται από τους φιλάθλους που έδωσαν το «παρών» στη σημερινή εκδήλωση.

Κωστούλας: Βήμα-βήμα

θα πετύχουμε το στόχο

Τον καλύτερό του εαυτό υποσχέθηκε να δώσει ο Θανάσης Κωστούλας, προκειμένου να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει τον στόχο της ανόδου, τονίζοντας σχετικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου που με έφερε στη ομάδα. Από την πλευρά μου, αυτό που έχω να υποσχεθώ στους φιλάθλους είναι πως θα κάνω ότι είναι δυνατό για να βοηθήσω ομάδα.

Χωρίς υπερβολή έχω μείνει έκπληκτος από την οργάνωση που συνάντησα στον Ολυμπιακό. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό και πραγματικά γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει ο σύλλογος στη Σούπερ Λιγκ».

Σε ερώτηση αν πιστεύει πως ο Ολυμπιακός διαθέτει το καλύτερο έμψυχο δυναμικό της κατηγορίας, απάντησε: «Το αν μια ομάδα διαθέτει καλό ρόστερ αποδεικνύεται μέσα στο γήπεδο. Εμείς θα προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να έχουμε την εικόνα που πρέπει για να κερδίζουμε τα ματς. Θεωρητικά το ρόστερ είναι πολύ καλό. Βήμα-βήμα θα κοιτάξουμε να φτάσουμε ψηλά και στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ».

Για το αν προσαρμόστηκε εύκολα στον Ολυμπιακό: «Μπήκα πολύ εύκολα στο κλίμα της ομάδας. Σίγουρα μου λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Νομίζω, ωστόσο, ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αποκτήσω καλύτερο ρυθμό. Η απουσία μου ήταν πολύ μεγάλη, καθώς είχα μείνει σχεδόν ένα χρόνο χωρίς παιχνίδια στα πόδια μου».

Ογκουνσότο: Θέλω

να διακριθώ μέσω

του Ολυμπιακού

Η άνοδος του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ θα έρθει μέσα από τη συνολική δουλειά, σύμφωνα με τον Πάτρικ Ογκουνσότο, ο οποίος έχει καταφέρει να σκοράρει και στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό Βόλου και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει το στόχο της, που είναι η άνοδος στη Σούπερ Λιγκ. Γνωρίζω πολύ καλά σε ποια ομάδα ήρθα και βλέπω πως η πίεση είναι μεγάλη.

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος, έχει φιλάθλους που αγαπούν την ομάδα, την στηρίζουν και θέλουμε στα επόμενα παιχνίδια η παρουσία του κόσμου να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Στο παιχνίδι με τον Πιερικό θα είναι πολύ σημαντικό για μας τους ποδοσφαιριστές να έχουμε την συμπαράσταση των φιλάθλων μας, προκειμένου να φτάσουμε στη νίκη».

Για το αν πιστεύει πως μπορεί να βγει φέτος πρώτος σκόρερ της Football League:

«Αυτό που θέλω πρώτα απ’ όλα είναι να κερδίζει η ομάδα. Έχουμε παίκτες που διαθέτουν ικανότητα στο σκοράρισμα και δεν είμαι μόνο εγώ αυτός που σημειώνει τα γκολ. Μέσα από τη συνολική δουλειά θα έρθει η επιτυχία, που για τον Ολυμπιακό είναι η άνοδος και τίποτα άλλο. Η δική μου διάκριση περνά μέσα από τη ομάδα».

Μπρέσκα: Στον

Ολυμπιακό είμαστε

οικογένεια

Η αγάπη του κόσμου του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του είναι αυτή που δίνει ώθηση στον Μάριο Μπρέσκα να δίνει σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερό του εαυτό, όπως τόνισε:

«Έχω πολύ όρεξη κάθε φορά που παίζω ποδόσφαιρο για τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος με αγαπάει και αυτή την αγάπη τους θέλω να την ανταποδίδω. Όλοι στην ομάδα διψούμε να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λιγκ. Ήρθαν έμπειροι και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μια οικογένεια.

Μας περιμένουν πολύ δύσκολα παιχνίδια, στα οποία θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μαζέψουμε τους βαθμούς που χρειάζονται και να ανέβει ο Ολυμπιακός κατηγορία. Τα πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη, αλλά πιστεύω πως είμαστε πολύ καλή ομάδα, παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας.

Αυτό που θέλω να υποσχεθώ είναι πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κερδίσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Έχουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που είναι πολυτέλεια για την Football League».

Συνέχεια των επιτυχιών

θέλει με Πιερικό

Ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο με απογευματινή προπόνηση στο Πανθεσσαλικό η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πιερικό, το δεύτερο συνεχόμενο ματς έδρας για τους «ερυθρόλευκους». Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 15.00 και οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη θα επιδιώξουν να προσθέσουν άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους, προσεγγίζοντας τις ομάδες της κορυφής.

Για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να βρεθεί γρήγορα στις θέσεις ανόδου, θα πρέπει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα. Ήδη στα δύο τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει στο Πανθεσσαλικό, με Εργοτέλη και Απόλλωνα Σμύρνης, έχει καταφέρει να πάρει έξι βαθμούς, δείχνοντας τελείως διαφορετικό πρόσωπο, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς στο Βόλο. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την ενίσχυση της ομάδας στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, οι οποίες από την πρώτη στιγμή βοηθούν τον Ολυμπιακό να ανακάμψει αγωνιστικά και βαθμολογικά.

Ο Πιερικός παρουσιάζεται φορμαρισμένος και σε καμία περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να υποτιμήσουν τον αντίπαλο, ο οποίος παραμένει αήττητος τρεις αγωνιστικές και μάλιστα χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.

Η τεχνική ηγεσία θα στερηθεί των υπηρεσιών των τιμωρημένων Γιανίκ Γενγκά και Δημήτρη Τσιάτσιου (εκτίουν ποινή μιας αγωνιστικής λόγω καρτών) και του Ματίας Μπολάτι, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στην προπόνηση.

Όπως όλα δείχνουν τη θέση του Αργεντινού στη μεσαία γραμμή θα πάρει ο Εγκούτου Ολίσε (αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα) και θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Πινδώνη στα αμυντικά χαφ.

Στο βασικό σχήμα είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει ο Κώστας Καπετάνος, στη θέση του Γενγκά, εκτός κι αν ο Σάββας Παντελίδης προτιμήσει τον Ανιέτε.

Οι υπόλοιποι εννέα παίκτες που θα ξεκινήσουν στο παιχνίδι θα είναι αυτοί που έπαιξαν στο προηγούμενο ματς με τον Απόλλωνα.

Τηλεοπτικό το

ματς με Ηρακλή

Την ερχόμενη Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί εμβόλιμα η 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League, με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στο «Καυταντζόγλειο» με τον Ηρακλή. Χθες η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε επίσημα το πρόγραμμα και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή θα διεξαχθεί στις 18.00 και θα μεταδοθεί «ζωντανά» από το OTE TV.

Χθες ο Ηρακλής, σε παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την Αναγέννηση Γιαννιτσών εκτός έδρας. Αυτή ήταν η 11η φετινή ισοπαλία του «γηραιού» στο πρωτάθλημα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το