Photo Gallery, Τοπικά

Δύσκολοι καιροί για δικηγόρους…

Την πίτα του τοπικού συλλόγου των δικηγόρων ευλόγησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

«Μοναδικό φάρμακο στις δύσκολες εποχές είναι η δράση και οι άνθρωποι που αγαπάμε. Η δράση θα φέρει αποτελέσματα και η αγάπη θα γιατρέψει πληγές» τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αναστάσιος Βολιώτης.

Η ετήσια εκδήλωση του τοπικού δικηγορικού συλλόγου έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο «Παρκ». Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας κάθε φορά πως η Δικαιοσύνη είναι ένα μεγάλο αγαθό και οι συνλειτουργοί της, που είναι οι δικηγόροι, πρέπει να σταθούν δίπλα στο λαό και να το βοηθήσουν.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου σημείωσε με έμφαση ότι «το 2013 εισερχόμαστε φαινομενικά με αρνητικές προδιαγραφές, αλλά κατ’ ουσία με θετικούς οιωνούς» δίνοντας και ένα στίγμα αισιοδοξίας στους συναδέλφους του. «Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια του Θεού» τόνισε.

Η βραδιά είχε και συγκινητικό στιγμιότυπο, όταν ο κ. Βολιώτης -αιφνιδίασε τόσο τους συνεργάτες του, όπως είπε χαρακτηριστικά, όσο και τον ίδιο- τίμησε τον κ. Δημήτρη Δημητρόπουλο, επί χρόνια γραμματέα του συλλόγου. Εδώ και ένα χρόνο είναι συνταξιούχος. Ο κ. Δημητρόπουλος ήταν στην εκδήλωση του συλλόγου αιφνιδιάστηκε, ευχάριστα, αφού -όπως είπε- το μόνο που έκανε ήταν η δουλειά του.

Ο κ. Βολιώτης υπογράμμισε πως από το 2005, οπότε και ανέλαβε την προεδρία του Συλλόγου, άρχισε να συνεργάζεται στενά με τον κ. Δημητρόπουλο, άρχισε τη συνεργασία μαζί του και σύντομα διαπίστωσε πως επρόκειτο για έναν πολύτιμο και απαραίτητο συνεργάτη. Εξήρε την εργατικότητά του και την πίστη του σε αυτό που έκανε. Του δώρισε τον Α’ τόμο της ιστορίας του Δικηγορικού Συλλόγου, που εκδόθηκε πρόσφατα. Και μάλιστα, όπως είπε, είναι ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο δωρίζεται ο τόμος αυτός που αποτελεί μία εξαιρετική δουλειά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Βόλου κ. Σκοτινιώτης, ο οποίος είναι δικηγόρος και μέλος του συλλόγου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλτσογιάννης, επίσης δικηγόρος, η εισαγγελέας Λάρισας (πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου) κ. Νίκη Μπόλλη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Αναγνώστου.

Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας αντιστοιχούσε σε ένα στυλό, συμβολικό δώρο για δικηγόρο που συνοδευόταν με τις ευχές να «υπογράφει πολλά και καλά δικόγραφα».

Οι δικηγόροι χόρεψαν και διασκέδασαν με τις μουσικές επιλογές του dj του ξενοδοχείου «Παρκ». Η ατμόσφαιρα ήταν χαρούμενη και αισιόδοξη, αν και ένας μεγάλος αριθμός δικηγόρων έλαμψε διά της… απουσίας τους.

Εδώ και χρόνια ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνει εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας που έχει γίνει θεσμός και αποτελεί ένα κοινωνικό γεγονός για πολλούς, υποδηλώνοντας την παρουσία του επιστημονικού κλάδου στην πόλη.

Βέβαια στα τραπέζια, οι συζητήσεις αφορούσαν κυρίως στη δύσκολη εποχή που ζούνε πλέον και οι δικηγόροι, τις αλλαγές που ήρθαν στο επάγγελμά τους και στη φορολόγησή τους με τα μνημόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και δυόμιση χρόνια οι δικηγόροι βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις με αποχές και όλο αυτό έχει φέρει τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου σε οικονομική δυσχέρεια.

Οι δικηγόροι δε ειδικά του Βόλου συμμετείχαν με καθολική συμμετοχή σε όλες τις αποχές που είχαν αποφασιστεί από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Η οικονομική κρίση της ελληνικής κοινωνίας έχει αποτυπωθεί ιδιαίτερα στους δικηγόρους, πολλοί από τους οποίους -όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου- δεν είχαν ούτε μία παράσταση στα δικαστήρια τη χρονιά που πέρασε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το