Κατηγορίες: Τοπικά

Δύο συγκεντρώσεις στο Βόλο για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο το απόγευμα της Κυριακής 17 Νοεμβρίου, για να τιμηθεί η επέτειος των 40 χρόνων από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 5 το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο Βόλου και την εκπαιδευτική κοινότητα και η δεύτερη, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στις 6 μ.μ., από το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΒ τονίζει ότι η μνημονιακή σκλαβιά πλακώνει τη χώρα και τον λαό της, η ανεργία καλπάζει, η φτώχεια και η εξαθλίωση μεγαλώνουν, οι ληστρικές περικοπές των μισθών και την απαξίωση των Συλλογικών Συμβάσεων επιχειρείται να «παγιωθούν», η δημόσια Υγεία και Παιδεία διαλύονται, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, η δημοκρατία και οι θεσμοί τους βιάζονται, το «αυγό του φασιστικού φιδιού» αρχίζει να επωάζεται επικίνδυνα!

«Σε όλα αυτά απαντάμε με τη δύναμη της εργατικής πάλης, έχοντας για φωτεινό Σύμβολο και Ορόσημο, το ζωντανό μήνυμα των Αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Τα συνθήματα ψωμί – παιδεία – ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, που έδιναν το περιεχόμενο του αγώνα τους στις τότε συνθήκες, παραμένουν σήμερα το ίδιο ή και περισσότερο ακόμη επίκαιρα», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας θα έχει και ο Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών, που επισημαίνει ότι το λαϊκό κίνημα είναι αναγκαίο να βαδίσει στον δρόμο του Νοέμβρη, συμμετέχοντας στις συνελεύσεις των συλλόγων, σωματείων παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους αμεσοδημοκρατικά. Η απάντηση βρίσκεται στο δρόμο των συλλογικών ανυποχώρητων αγώνων, απαλλαγμένοι από ατομικισμούς και αδιαφορία.

Το ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ, που καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τις λαϊκές οικογένειες της πόλης μας στη συγκέντρωση, στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου, τονίζει ότι ο Νοέμβρης του 1973 είναι ο Νοέμβρης της πάλης ενάντια στο κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του. Είναι ο Νοέμβρης της εξέγερσης, της μαζικής λαϊκής αντίστασης και πάλης, του τσακίσματος της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού. Είναι ο Νοέμβρης των συνθημάτων «Έξω αι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ».

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι τα συνθήματα που πρέπει να ακουστούν για άλλη μια φορά σήμερα, είναι αποδέσμευση από την Ε.Ε., καμία διαπραγμάτευση, μονομερή διαγραφή του χρέους σε μια Ελλάδα της εργατικής – λαϊκής εξουσίας με κατάργηση των μονοπωλίων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ζήτησε από οδηγό Uber να του βρει πληρωμένο δολοφόνο για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του

Ανδρας από την Κένυα συνελήφθη στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι προσπάθησε να…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Ανεξέλεγκτα τα ποτά «μπόμπες» στις γιορτές – Εργαστήριο νόθευσης

Μπροστά σε εκατοντάδες μπουκάλια αλκοόλ και πολλά λίτρα άγνωστης προέλευσης αλκοολούχου, διάφανου υγρού βρέθηκαν οι…

26 Δεκεμβρίου 2023

Δύο φωτιές στα Φαναράκια – Σε σκάφος στην παραλία και σε δένδρο στον Αγ. Κωνσταντίνο

Σε δύο συμβάντα κλήθηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στη διάρκεια της εκδήλωσης για…

26 Δεκεμβρίου 2023

Φωτιά σε δένδρα στη Ζαγορά

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε δένδρα στην περιοχήτης Ζαγοράς. Η Π.Υ. Βόλου ενημερώθηκε στι 17.45…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο – Έπαιξαν μπουζούκι και τραγούδησαν «δεν πάω πουθενά»

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, στην κηδεία του Βασίλη Καρρά, στον Ιερό Ναό…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σούνακ α λα «Μόνος στο Σπίτι» στη Downing Street – Το βίντεο ανήμερα των Χριστουγέννων

Σαν άλλος… Κέβιν Μακάλιστερ από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι» εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός,…

26 Δεκεμβρίου 2023