Photo Gallery, Τοπικά

Δύο νέες περιπτώσεις ρευματοκλοπής στην Αγριά

Δύο ακόμη καταστηματάρχες εντοπίστηκαν στην Αγριά, ενώ το φαινόμενο τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις

Δύο ακόμη καταστηματάρχες εντοπίστηκαν να διαπράττουν ρευματοκλοπή και βρίσκονται αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. Πρόκειται για καταστηματάρχες της Αγριάς, του παραλιακού μετώπου, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τον έλεγχο από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ. Από τα πρώτα στοιχεία φέρεται πως η κλοπή ρεύματος αντιστοιχεί σε 2000 έως 3000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στην Αγριά θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Το τελευταίο 15νθημερο οι έλεγχοι εντόπισαν έως τώρα τέσσερις καταστηματάρχες εστίασης –στο Βόλο και την Αγριά- να προβαίνουν σε ρευματοκλοπή. Φέρονται να είχαν προβεί σε παράνομες παρεμβάσεις στους μετρητές των ρολογιών κατανάλωσης ρεύματος με προφανή σκοπό να μην καταγράφεται με ακρίβεια η κατανάλωση. Οι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, που διενεργούν αυτούς τους ελέγχους, μόλις διαπιστώνουν ρευματοκλοπή καλούν την Αστυνομία.

Η ρευματοκλοπή, κυρίως από ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης έχει πάρει διαστάσεις. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι εντατικοί και οι έλεγχοι από τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, θυγατρικής της ΔΕΗ) για τον περιορισμό της ρευματοκλοπής.

Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων μετέβη χθες το πρωί σε παραλιακά καταστήματα της Αγριάς. Διαπίστωσε ότι δύο ιδιοκτήτες είχαν προβεί σε παράνομες παρεμβάσεις στους μετρητές των ρολογιών κατανάλωσης ρεύματος με προφανή σκοπό να μην καταγράφεται με ακρίβεια η κατανάλωση. Οι υπάλληλοι της Εταιρίας κάλεσαν την Αστυνομία και οι δύο καταστηματάρχες συνελήφθησαν.

Υπενθυμίζεται, όπως έχει ήδη αναφερθεί, ότι η ρευματοκλοπή γίνεται με δύο τρόπους: Παρέμβασης στους μετρητές για να γράφεται λιγότερη κατανάλωση και να πληρώνεται μικρότερο αντίτιμο, και σύνδεσης καλωδίων σε παροχές που πληρώνουν άλλοι.

Ήδη η Εταιρία παρακολουθεί συστηματικά τις παροχές και όταν διαπιστώνεται κάτι ύποπτο γίνονται έλεγχοι. Ιδιαίτερα σημασία δίνεται όταν τα ρολόγια κατανάλωσης κινούνται με αργό ρυθμό και εφ’ όσον διαπιστώνεται ότι το ακίνητο που ηλεκτροδοτείται λειτουργεί. Γίνεται σύγκριση με παλαιότερες καταναλώσεις προκειμένου να υπάρχει εικόνα της μέσης κατανάλωσης και του αντιτίμου. Επίσης όταν τα ρολόγια «τρέχουν» και η κατανάλωση θεωρείται υπερβολική.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι οι παραβάσεις μετρητών, οι παράνομες επανασυνδέσεις και οι αποδεδειγμένες ρευματοκλοπές συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά.

Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν στρέφονται μόνο κατά του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά σε βάρος όλων των καταναλωτών και του κοινωνικού συνόλου.

Πέραν αυτού – και πιο σημαντικό – είναι ότι οι παραβιάσεις μετρητών εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας όχι μόνο τους παρανομούντες αλλά και τους ανυποψίαστους πολίτες.

Κατόπιν των ανωτέρω ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε μετρητές για να διαφυλάξει όχι μόνο τα συμφέροντά του, αλλά πρωτίστως τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα και τηρώντας τις υποχρεώσεις του.

Οι έλεγχοι, στην παρούσα φάση, αφορούν σε «κραυγαλέες» περιπτώσεις και όπου υπάρχουν ενδείξεις παράνομων ενεργειών. Η εταιρία εκδίδει καθημερινά πρόγραμμα ελέγχων. Διενεργούνται αρκετοί έλεγχοι, ανάλογα με την δυσκολία της κάθε περίπτωσης. Αρχικό μέλημα, σύμφωνα με στελέχη, είναι να εξασφαλίζεται η ασφάλεια χρηστών ηλεκτρικού ρεύματος για να μην προκληθούν ατυχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολλές καταγγελίες για ρευματοκλοπή και παράνομων συνδέσεων εξ αιτίας κομμένης παροχής λόγω οφειλών.

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το