Photo Gallery, Τοπικά

Δύο μήνες χωρίς γιατρό Γλώσσα και Κλήμα Σκοπέλου

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι - Έντονη αντίδραση του Δήμου Σκοπέλου

Χωρίς γιατρό παραμένουν τους δύο τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της Γλώσσας και του Κλήματος Σκοπέλου, με τις δεσμεύσεις των αρμοδίων προς τη Δημοτική Αρχή του νησιού σχετικά με την άμεση κάλυψη της κενής θέσης να μην τηρούνται. Επικοινωνία με το διοικητή του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλο θα επιδιώξει άμεσα ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής. Αδυναμία κάλυψης της κενής θέσης λόγω εφημεριών και διακομιδών δηλώνει η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας του νησιού. Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Γλώσσας και του Κλήματος, οι οποίοι ζητούν την άμεση στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου με γιατρό.

Δύο ολόκληρους μήνες έχουν να δουν γιατρό οι κάτοικοι της Γλώσσας και του Κλήματος, καθώς ο αντίστοιχος που υπηρετούσε στο Περιφερειακό Ιατρείο έφυγε από το νησί για λόγους αδιευκρίνιστους, σύμφωνα πάντα με τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου.

Ο γιατρός επισκεπτόταν τη Γλώσσα κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη και το Κλήμα κάθε Τετάρτη εξετάζοντας τους ασθενείς και γράφοντας συνταγές για την αγορά και τη λήψη φαρμάκων.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου αμέσως μετά την αποχώρηση του γιατρού από το νησί απευθύνθηκε σε όλους τους αρμόδιους ζητώντας την κατά το συντομότερο δυνατό κάλυψη της κενής θέσης.

Εξασφάλισε δεσμεύσεις σχετικά με την άμεση στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου με γιατρό, οι οποίες, ωστόσο, δεν έχουν μέχρι σήμερα τουλάχιστον τηρηθεί, καθώς η θέση παραμένει κενή.

Στο μεταξύ, εξοργισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της Γλώσσας και του Κλήματος, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν είναι μόνο η συνταγογράφηση φαρμάκων, αλλά το κυριότερο η εξέταση των ασθενών και κυρίως των παιδιών και των ηλικιωμένων.

Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης και κοινά αποδεκτής λύσης η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου ζήτησε τη συνδρομή και τη στήριξη του Κέντρου Υγείας του νησιού.

Με αίτημά της προς τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας πρότεινε ένας γιατρός να επισκέπτεται ορισμένες μέρες την εβδομάδα τη Γλώσσα και το Κλήμα, προκειμένου να εξετάζει τους ασθενείς και να συνταγογραφεί φάρμακα.

Για το λόγο αυτό παραχώρησε στο Κέντρο Υγείας και το όχημα της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι», έτσι ώστε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου να διευκολύνεται στις μετακινήσεις του.

Ωστόσο, η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου δηλώνει αδυναμία ικανοποίησης του αιτήματος, υποστηρίζοντας ότι λόγω εφημεριών και διακομιδών είναι αδύνατον γιατρός να επισκέπτεται τη Γλώσσα και το Κλήμα για την εξέταση των ασθενών και τη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Ο δήμαρχος του νησιού κ. Γ. Μιχελής θα επιδιώξει νέα συνάντηση εντός των αμέσως προσεχών ημερών με το διευθυντή του Κέντρου Υγείας του νησιού κ. Τριανταφύλλου, προκειμένου να τον πείσει σχετικά με την επιτακτική, πλέον, ανάγκη της διάθεσης γιατρού για τη Γλώσσα και το Κλήμα.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του νησιού θα επιδιώξει επικοινωνία με το διοικητή του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλο, από τον οποίο θα ζητήσει την παρέμβασή του για την άμεση κάλυψη της κενής θέσης στο Περιφερειακό Ιατρείο.

«Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο» επισημαίνει ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής «καθώς οι κάτοικοι της Γλώσσας και του Κλήματος και κυρίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι παραμένουν δύο μήνες τώρα χωρίς γιατρό. Εξασφαλίσαμε δεσμεύσεις από τους αρμόδιους για την άμεση κάλυψη της κενής θέσης, αλλά εξέλιξη δεν προκύπτει. Οι κάτοικοι της Γλώσσας και του Κλήματος είναι εξοργισμένοι και με τα δίκια τους. Δεν είναι τόσο η συνταγογράφηση φαρμάκων, όσο η εξέταση των ασθενών, κυρίως των παιδιών και των ηλικιωμένων. Το Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να βοηθήσει, καθώς επικαλείται εφημερίες και διακομιδές, παρά το γεγονός ότι του παραχωρήσαμε το αυτοκίνητο της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι». Δεν έχει τη δυνατότητα. Θα επικοινωνήσω και με το διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ζαχαρόπουλο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Οι άνθρωποι πρέπει να εξεταστούν» καταλήγει ο δήμαρχος Σκοπέλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το