Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Δύο εργολαβίες αποκατάστασης ζημιών

Το  εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο Μαγνησίας
Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο Μαγνησίας

Την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να ξεκινήσουν από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας οι δυο εργολαβίες για την αποκατάσταση ζημιών σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου του Νομού, τα οποία χαρακτηρίζονται επικίνδυνα. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο εργολαβιών ανέρχεται στις 400.000 ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις θα αφορούν ασφαλτικά και τεχνικά έργα.

Αύριο Παρασκευή θα γίνει ο προγραμματισμός για τις προτεραιότητες που θα δοθούν μετά την καταγραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες των επικίνδυνων σημείων και εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργολαβιών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.

Τα σημεία που κρίνονται επικίνδυνα στο οδικό δίκτυο του Νομού μετά τις αυτοψίες που έγιναν, βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Λαυρεντίου, στη Μακρυράχη μετά το Καράβωμα, στο κομμάτι Πορταριά – Μακρινίτσα όπου έχουν διαπιστωθεί μεγάλες ρηγματώσεις στο οδόστρωμα και σε τμήμα του δρόμου Δράκεια – Χάνια, όπου το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει σε ένα σημείο.

Όπως προαναφέρθηκε, οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων θα υλοποιηθούν μέσω δυο εργολαβιών, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 22 Απριλίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 400.000 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

 

Στηθαία ασφαλείας

Στο μεταξύ, ξεκινά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η τοποθέτηση στηθαίων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Μαγνησίας, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Στηθαία ασφαλείας στο οδικό δίκτυο Π.Ε. Μαγνησίας» προϋπολογισμού 150.000,00 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους ΚΑΠ, ενώ η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός «με τα έργα αυτά βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

Συγκεκριμένα πρόκειται να τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας  & θα επιδιορθωθούν κυρίως στα ακόλουθα οδικά τμήματα :

α) στο Εθνικό & Επαρχιακό οδικό δίκτυο Πηλίου.

β) στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο  Κανάλια – Κεραμίδι

Τα τεύχη δημοπράτησης συντάχθηκαν από την Δ.Τ.Ε Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων και ανάδοχος μετά από διαγωνισμό αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση Σπ. Τσιρνόβας & ΣΙΑ Ε.Ε με ποσό σύμβασης  87.804,88 ευρώ με ΦΠΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το