Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Δωρεάν φρούτα στους μαθητές των Δημοτικών

Η κάθε συσκευασία περιλαμβάνει από ένα μήλο και πορτοκάλι, τέσσερα αχλάδια, καθώς και τέσσερις φρουτοσαλάτες
Η κάθε συσκευασία περιλαμβάνει από ένα μήλο και πορτοκάλι, τέσσερα αχλάδια, καθώς και τέσσερις φρουτοσαλάτες

 

Μήλο, πορτοκάλι, αχλάδια και τέσσερις φρουτοσαλάτες περιελάμβανε το κάθε κουτί με φρούτα που παρέλαβαν οι μαθητές των Δημοτικών της Μαγνησίας στο πλαίσιο της προώθησης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και του υπουργείου Παιδείας του σχεδίου για την κατανάλωση φρούτων στα σχολεία.

Η Μαγνησία είναι μεταξύ των νομών πανελλαδικά που μετέχουν στο πρόγραμμα. Την περασμένη εβδομάδα και για τρεις ημέρες φορτηγά-ψυγεία μετέφεραν στα σχολεία σε όλο το Νομό παλέτες με φρούτα και μοιράστηκαν στους μαθητές. Κάθε παλέτα είχε τον αριθμό του Δημοτικού και τις ποσότητες με τα κουτιά που αντιστοιχούν στον κάθε μαθητή.

Τα παιδιά έδειξαν να είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένα από την προσφορά που τους έγινε. Εξάλλου, το πρόγραμμα έχει στόχο να φέρει πιο κοντά τους μαθητές με τη μεσογειακή και υγιεινή διατροφή.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου, που λήγουν και τα μαθήματα στα Δημοτικά Σχολεία, θα μοιραστούν και άλλες ποσότητες με φρούτα. Πιο αναλυτικά, η κάθε συσκευασία περιλαμβάνει από ένα μήλο και πορτοκάλι, τέσσερα αχλάδια, καθώς και τέσσερις φρουτοσαλάτες.

Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας κ. Θανάσης Τασιός σημείωσε: «Λάβαμε ένα e-mail με το οποίο ενημερωθήκαμε για την ημέρα παραλαβής των φρούτων. Όντως, την ημέρα που αναμέναμε, έφτασε ένα φορτηγό-ψυγείο στο σχολείο. Οι υπάλληλοι έβγαλαν την παλέτα στην αυλή και η επιτροπή με τους εκπαιδευτικούς που έχει οριστεί από το σχολείο μας, έκανε έναν πρώτο έλεγχο. Ακολούθησε η διανομή των φρούτων στους μαθητές, που έδειξαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Οι ποσότητες ήταν ικανοποιητικές, ενώ και η συσκευασία με τα κουτιά που περιέχονταν, ήταν ιδιαίτερα προσεγμένες. Πλέον αναμένουμε νέα ειδοποίηση για να παραλάβουμε την επόμενη παρτίδα. Στο Νομό Μαγνησίας μοιράζονται φρούτα σε 11 Δημοτικά και 12.412 μαθητές συνολικά.

Το «Σχέδιο Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων στα Σχολεία» ξεκίνησε την εφαρμογή του το Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, ενώ αφορά στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από τους εξής Νομούς: Ηπείρου (Δ/νσεις Π.Ε.: Άρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας), Θεσσαλίας (Δ/νσεις Π.Ε Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων), Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης (Δ/νσεις Π.Ε.: Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης), Δυτ. Μακεδονίας (Δ/νσεις Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας), Βορείου Αιγαίου (Δ/νσεις Π.Ε.: Λέσβου, Σάμου, Χίου), Δυτικής Ελλάδας (Δ/νσεις Π.Ε.: Αιτωλ/νίας, Αχαΐας, Ηλείας), Ιονίων Νήσων (Δ/νσεις Π.Ε. Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφ/νίας, Λευκάδας), Κρήτης (Δ/νσεις Π.Ε.: Ηρακλείου, Λασιθίου Ρεθύμνης, Χανίων), Νοτίου Αιγαίου (Δ/νσεις Π.Ε.: Δωδεκανήσου, Κυκλάδων), 3 Πελοποννήσου (Δ/νσεις Π.Ε.: Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Λακωνίας) και στις Περιφερειακές Ενότητες: Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Το «Σχέδιο Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων στα Σχολεία» υλοποιείται με ευθύνη των οικείων περιφερειακών διευθυντών Εκπ/σης, των προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε., των διευθυντών Π.Ε., των αρμοδίων σχολικών συμβούλων Δημ. Εκπ/σης, των διευθυντών και του διδακτικού προσωπικού των Δημοτικών Σχολείων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το