Photo Gallery, Αθλητισμός

Δυνατό τεστ με Λοκομοτίβ

Φιλικό με την βουλγαρική ομάδα δίνει ο Ολυμπιακός Β. στις 8 μ.μ. στο ΕΑΚ


Πορεία διαμαρτυρίας μετά το ματς έχουν προγραμματίσει οι Οργανωμένοι


Ύστερα από 15 μέρες προετοιμασίας οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου θα έχουν την ευκαιρία σήμερα να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, την οποία και αντιμετωπίζουν σε φιλικό παιχνίδι στο ΕΑΚ του Βόλου. Το ματς θα αρχίσει στις 8 μ.μ. και αναμένεται οι φίλαθλοι των «ερυθρολεύκων» να δώσουν δυναμικό «παρών». Στον Ολυμπιακό προτάθηκαν οι Ισπανοί επιθετικοί Χέσους Περέρα και Χοσέ Βερντού Νικολά Τοτσέ.

Η σημερινή φιλική αναμέτρηση θα αποτελέσει πρόβα τζενεράλε για το βολιώτικο συγκρότημα, εν όψει του πρώτου ευρωπαϊκού παιχνιδιού με τη Ραντ στο Βελιγράδι, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Χθες η ΕΠΟ έφερε στο φως της δημοσιότητας την επιστολή που απέστειλε η ΟΥΕΦΑ στην ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την οποία ζητά άμεση και έγγραφη ενημέρωση από την ΕΠΟ για την πορεία των ερευνών αναφορικά με τον φάκελο των «στημένων» αγώνων. Σ’ αυτήν γίνεται αναφορά στον Ολυμπιακό Βόλου και το θέμα της συμμετοχής του στο Europa League, με αφορμή την δίωξη και την προφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου. Η ΟΥΕΦΑ ζητά από την ΕΠΟ να δράσει ταχύτατα, όσον αφορά την επιβολή ποινών στις ομάδες που θα αποδειχθεί ότι εμπλέκονται σε «συστημένα» παιχνίδια, προκειμένου στη συνέχεια η ΟΥΕΦΑ να αποφασίσει ανάλογα (για τις ομάδες που μετέχουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα).

Η υπόθεση προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, κ. Ανδρέας Φάκος μαζί με τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, κ. Μανώλη Αντωνακάκη, μέχρι την Παρασκευή θα έχουν μελετήσει πλήρως τη δικογραφία και στην περίπτωση που κρίνουν ότι υπάρχουν ΠΑΕ που εμπλέκονται σε «συστημένα» παιχνίδια, τότε θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις στις ομάδες αυτές.

Στη συνέχεια, την εκδίκαση της υπόθεσης και εφόσον ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις, θα αναλάβει να εκδικάσει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Όλη αυτή η διαδικασία θα πάρει κάποιες μέρες, με αποτέλεσμα το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τη Ραντ στο Βελιγράδι να διεξαχθεί – εκτός απρόοπτου – κανονικά. Κι αυτό γιατί πολύ δύσκολα θα εκδικαστεί η υπόθεση μέχρι την μεθεπόμενη Πέμπτη 14 Ιουλίου, όσο και αν η ΕΠΟ θέλει να «τρέξει» τις διαδικασίες.

Στον Ολυμπιακό παρακολουθούν τις εξελίξεις, δεν παύουν ωστόσο, να εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως η ομάδα δεν θα υποστεί πειθαρχικές κυρώσεις, από τη στιγμή που δεν εμπλέκεται σε «στημένα» παιχνίδια.

Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη θα συζητηθεί στο συμβούλιο πλημμελειοδικών το αίτημα για άρση του περιορισμού  απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα των κ.κ. Γιώργου Τόρη, Γιώργου Βαρούτσικου, Γιώργου Πράτου και Τάκη Γιαννόπουλου, προκειμένου να ακολουθήσουν την αποστολή της ομάδας στο Βελιγράδι για το παιχνίδι με τη Ραντ. Στο συμβούλιο θα παραστεί ο συνήγορος τους, κ. Θανάσης Χαρμάνης.

*Την συμφωνία με την εταιρία Τουριστικά ακίνητα για την ανανέωση της σύμβασης του Πανθεσσαλικού σταδίου, επισημοποίησε η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Τόρης, ταξίδεψε στην Αθήνα ως γνωστόν, προκειμένου να υπογράψει την σχετική σύμβαση, πράγμα που έγινε και ο Ολυμπιακός θα χρησιμοποιεί το Πανθεσσαλικό, ως έδρα και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Προτάθηκαν δύο

Ισπανοί επιθετικοί

Δύο Ισπανοί επιθετικοί προτάθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Ολυμπιακό Βόλου, τις περιπτώσεις των οποίων εξετάζει η διοίκηση της ΠΑΕ. Πρόκειται για τους Χέσους Περέρα και Χοσέ Βερντού Νικολά Τοτσέ. Ο πρώτος είναι 31 ετών, αγωνίζεται ως σέντερ φορ και πέρυσι έπαιξε στην Έλτσε. Έχει φορέσει επίσης στο παρελθόν τη φανέλα της Μαγιόρκα, της Αλμπαθέτε, της Βίγκο και της Βαγεκάνο.

Ο δεύτερος είναι 29 ετών και προέρχεται από δύο εξαιρετικές χρονιές με την φανέλα της Καρταγένα. Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε σημείωσε 16 γκολ σε 34 παιχνίδια, ενώ την περίοδο 2009-10 σε 40 ματς είχε πετύχει 21 γκολ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ συλλέγουν πληροφορίες για την αξία του ποδοσφαιριστή.

Άλλωστε και τους δύο τους γνωρίζει πολύ καλά ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάβι Γκράθια.

 

Δοκιμάζει ενδεκάδα

Όσον αφορά το σημερινό φιλικό με την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, ο Χάβι Γκράθια αναμένεται να δοκιμάσει το σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει στο παιχνίδι με τη Ραντ, αν και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα αγωνιστούν σήμερα οι Χαβιέ Ουμπίντες και Στέφαν Νταρμπιόν, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Και οι δύο, πάντως, θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα στηριχθούν, ως επί το πλείστον, στην περσινή ομάδα για τα παιχνίδια με τη Ραντ. Από τους τρεις παίκτες που έχουν αποκτηθεί (Νταρμπιόν, Κάσχιο, Ομπέρτ) δύσκολα κάποιος από απ’ αυτούς θα ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, πάντως, αναμένεται να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του στο σημερινό φιλικό, ενώ σκοπεύει να εφαρμόσει την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στην αναμέτρηση με τη Ραντ (πιθανότερη διάταξη το 4-1-4-1).

Στο μεταξύ, στο Βόλο βρίσκεται από χθες η αποστολή της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, εν όψει της σημερινής φιλικής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο προπονητής της βουλγαρικής ομάδας, Ντράγκαν Κανατλαρόφσκι, έχει στη διάθεσή του 19 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι Ντίνο Σέρεμετ, Φλοριάν Λουτσία (τερματοφύλακες), Τζέρεμι Ροντρίγκεζ, Γιούνες Μπεντζελιούν, Μαρτίν Καβντάνσκα, Πλάμεν Κρακχούνοφ, Άνγκελ Γιόζεφ, Ατάνας Φίνινγκ (αμυντικοί), Βαλερί Γκεοργκίεφ, Λιούμπομιρ Βιτάνοφ, Χρίστο Ζλατίνσκι, Γκαμπόρ Έρος, Ντίαρ Κότσεφ, Σερτζίνιο, Γιόρνταν Τοντόροφ, Ζντράβκο Λαζάροφ, Νέναντ Λούκιτς, Ντάριο Ζαχόρα, Μπασίλ Ντε Καρβάλιο (μέσοι και επιθετικοί).

 

Μηχανοκίνητη πορεία

σήμερα των Οργανωμένων

Μετά το τέλος του σημερινού παιχνιδιού οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου ετοιμάζουν μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη το δημαρχείο του Βόλου. Το μήνυμα των οργανωμένων οπαδών των «ερυθρολεύκων» είναι «κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό Βόλου».

Μάλιστα, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύνδεσμοι φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου τονίζουν πως «να μη σκεφτεί κανείς να βλάψει τον Ολυμπιακό Βόλου για δεύτερη φορά μέσα σε μία 10ετία. Το πάθημα μας έγινε μάθημα. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πρόκειται να ξαναγίνει το εξιλαστήριο θύμα της «ποδοσφαιρικής αναμόρφωσης». Ο αγνός φίλαθλος κόσμος του Βόλου επαγρυπνά και θα προστατεύσει με κάθε τρόπο την ομάδα μας. Κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλιώς θα δείτε την Ελλάδα κομμένη στα δύο και το λιμάνι του Βόλου αποκλεισμένο για μήνες».

 

Εκδρομή στο

Βελιγράδι οι

Austrian Boys

Το Δ.Σ. των Austrian Boys ενημερώνει όλους τους φιλάθλους ότι θα διοργανώσει εκδρομή για τον αγώνα του Ολυμπιακού στις 14 Ιουλίου στο Βελιγράδι με τη Ραντ.

Οι τιμές της εκδρομής είναι οι ακόλουθες:

1. Ογδόντα πέντε ευρώ με διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, συμπεριλαμβανομένου και πρωινού. Αναχώρηση το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2011.

2. Σαράντα πέντε ευρώ αυθημερόν εκδρομή, η αναχώρηση θα γίνει την Πέμπτη το πρωί και η επιστροφή αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το