Τοπικά

Δυναμικό αγωνιστικό ραντεβού στη ΔΕΘ από το ΕΚΒ

ΕΚΒ-ΠΟΡΕΙΑ

Κάλεσμα δυναμικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η ΓΣΕΕ την ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου), στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής: «Από το μεγάλο αυτό εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει, δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Μετά από τριάμισι χρόνια εφαρμογής των αποτυχημένων εκ του αποτελέσματος, μνημονιακών πολιτικών, η οικονομία βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και η Κυβέρνηση περιορίζεται στο να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην τρόικα και κάκιστες στη χώρα. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν, οι εκτιμήσεις διαψεύδονται, οι άνθρωποι υποφέρουν.

Η πραγματικότητα, που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη της χώρας, παντού στην ελληνική επικράτεια και ιδίως εδώ στην περιοχή μας, είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η φτωχοποίηση, η λιτότητα, ο εκφοβισμός, οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες και οι φοροεπιδρομές.

Το χειρότερο όλων είναι διαρκείς παρεμβάσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά μας Δικαιώματα, μέσα από την κατάργηση και τις συνεχείς «παρακάμψεις» δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών.

Ο στόχος πλέον είναι ξεκάθαρος. Η εσωτερική υποτίμηση με την ισοπέδωση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας. Κάθε έννοιας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η άγρια δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα μεταβάλλει την οικονομική κρίση σε ανθρωπιστική. Μία πολιτική που απλά… «δεν τους βγαίνει»!

Και το γεγονός ότι «δεν τους βγαίνει» αποδεικνύεται πλέον από:

– Την ανεργία, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ξεπερνά το 27% (27,4%).

– Την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, με την εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης (μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, «μπλοκάκια» κ.λπ.).

– Την αποδόμηση του Συστήματος των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που έχει ως αποτέλεσμα τη μεσοσταθμική μείωση των μισθών κατά 30%, με αντίστοιχες αρνητικές επιπτώσεις στις εισφορές.

– Τη ραγδαία αύξηση της «μαύρης εργασίας» που εκτιμάται σε 42%.

– Τη διαχρονική αδυναμία πάταξης της εισφοροδιαφυγής και τη διόγκωση της εισφοροαποφυγής, ως συνέπεια και της αποδυνάμωσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

– Την αποτυχία είσπραξης των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που υπολογίζονται σε 11 δισ. €.

Στο «όνομα» της μείωσης του χρέους προωθείται το ξεπούλημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος, ώστε να εξευμενισθούν οι «αγορές» και να υφαρπάξουν οι κερδοσκόποι και οι δανειστές τις πιο παραγωγικές και κερδοφόρες δραστηριότητες του κράτους.  Στο «όνομα» της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας καταργούν τις συλλογικές μας συμβάσεις και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συλλογική διαπραγμάτευση.

Στο «όνομα» του συμμαζέματος των δημόσιων οικονομικών απολύουν και βάζουν σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Στην ουσία αποδυναμώνουν και ξηλώνουν το κράτος πρόνοιας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.  Στο «όνομα» των τραπεζών και των τραπεζιτών ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ!!!

Σε αυτά όλα και σε αυτά που μας ετοιμάζουν ακόμη εάν τους αφήσουμε, πρέπει να ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ. Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις καταργήσεις και τους περιορισμούς, θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν αυτές τις αντεργατικές, αντικοινωνικές και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ν’ ακυρώσουν τις καταστροφικές επιταγές των Μνημονίων και το ξεπούλημα της χώρας μας. Η μετάβασή μας στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πούλμαν, που θα ξεκινήσουν στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου. Οι δηλώσεις συμμετοχής, πρέπει να γίνουν εγκαίρως και μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, για να προσδιορισθεί ο ακριβής αριθμός συναδέλφων και η ανάλογη μίσθωση πούλμαν, στο τηλέφωνο της Γραμματείας του Ε.Κ.: 24210-24735. Για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, η μετάβαση δεν θα είναι εξασφαλισμένη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το