Αθλητισμός

Δυναμική επιστροφή για Ολυμπιακό Β. 2-0 την Καβάλα

Η επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ύστερα από μια ολόκληρη σεζόν αγωνιστικής απραξίας, συνοδεύτηκε με νίκη επί της Καβάλας με 2-0, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League. Στο 3’ ο Μπολάτι και στο 92’ ο Γενγκά ήταν οι σκόρερ των «ερυθρολεύκων» στο παιχνίδι. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε δυναμικό «παρών» στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου και στο τέλος χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Βαζάκα για την επιτυχία τους.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα ωραίο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, σημειώνοντας ένα γκολ και χάνοντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο τέρμα, «καθαρίζοντας» το ματς από το α’ μέρος. Στην επανάληψη μόλις στο 51’ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γκότοβου, η Καβάλα είχε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, όμως ο Θοδωρής Γκίτκος και η «ερυθρόλευκη» άμυνα δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να φτάσουν στη ισοφάριση. Λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης ο Γενγκά με σουτ έκανε το 2-0, για να «κλειδώσει» η νίκη για τον Ολυμπιακό.

Καλύτερος στο πρώτο

μέρος ο Ολυμπιακός

Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Βαζάκας. Ο Γκίτκος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Καρράς, Γόγολος, Γκότοβος και Κατσιαρός. Ο Πινδώνης ήταν ο αμυντικός ο χαφ, με τον Μπολάτι να παίζει στον άξονα. Στις δύο πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Ντεβάλις (δεξιά) και Γενγκά (αριστερά), ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ανιέτε και Μπακαγιόκο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και παρότι στο 1΄ η Καβάλα με κεφαλιά του Μοκάκε απείλησε το τέρμα του Γκίτκου (η μπάλα πέρασε άουτ), μόλις στο 3’ το βολιώτικο συγκρότημα άνοιξε το σκορ. Ο Γενγκά επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά και Ματίας Μπολάτι πηδώντας μέσα από έναν όμιλο παικτών στη μεγάλη περιοχή με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αποστολίδη, γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» με την ψυχολογία ανεβασμένη αναπτύσσονταν εξαιρετικά τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα μέχρι το 20’, διάστημα όπου ήλεγξαν απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού. Σε δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 8’ μετά από σέντρα του Ντεβάλις ο Πινδώνης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με τη μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αποστολίδη.

Στο 13’ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 2-0. Ο Ντεβάλις έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Ανιέτε, με τον Ισπανό να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Καβάλας. Βγήκε τετ α τετ με τον Αποστολίδη, πλάσαρε, ο τερματοφύλακας απέκρουσε προς στιγμή, επιχείρησε νέο πλασέ με τη μπάλα να κατευθύνεται προς τα δίχτυα. Όμως ο Παγώνης με υπερπροσπάθεια πρόλαβε και απομάκρυνε τη μπάλα, πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Μετά το 20’ η Καβάλα ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 27’ έχασε  σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Ντιέ να εκτελεί φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Γκίτκου. Στην επαναφορά της μπάλας ο Ποσίνκοβιτς μέσα από τη περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 39’ ο Μοκάκε προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Γκίτκο, το σουτ, ωστόσο, που επιχείρησε έξω από την περιοχή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Ο Γκίτκος στο 40’ είπε «όχι» στον Ποσίνκοβιτς, όταν ο Κροάτης επιθετικός σούταρε μέσα από την μικρή περιοχή, με τον έμπειρο πορτιέρο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Ολυμπιακού Βόλου να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Μπακαγιόκο να πασάρει στον Ντεβάλις, με τον Αργεντινό να βρίσκει τον Ανιέτε. Ο Ισπανός επιθετικός σούταρε, η μπάλα βρήκε το χέρι του Μαραγκού, με τον διαιτητή Κοτσιαύτη να μην καταλογίζει το πέναλτι.

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε με φορείο ο Ντεβάλις. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του.

Με δέκα παίκτες από

το 51’ οι «ερυθρόλευκοι»

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μία αναγκαστική αλλαγή, καθώς στη θέση του τραυματία Ντεβάλις πέρασε ο Στογιάνοφ. Ο Γιώργος Βαζάκας άλλαξε το σύστημα της ομάδας, μετατρέποντάς το σε 4-1-4-1, με τον Στογιάνοφ να παίζει μπροστά από τους δύο στόπερ, τον Ανιέτε να περνά στη δεξιά πλευρά και τον Μπακαγιόκο μόνο στην κορυφή.

Όλα αυτά μέχρι το 51’, καθώς στο λεπτό εκείνο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γκότοβος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μείνει με δέκα παίκτες και τον Γιώργο Βαζάκα να διαφοροποιεί τα αγωνιστικά του πλάνα. Ο Στογιάνοφ πέρασε στόπερ δίπλα στο Γόγολο, ενώ στο 67’ πέρασε στο παιχνίδι και ο Παλαιολόγος στη θέση του Μπακαγιόκο, με τον Ολυμπιακό να προσέξει την άμυνά του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» κλείστηκαν πίσω.

Η μπάλα ανεβοκατέβαινε από τη μία εστία στην άλλη και παρότι ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα αυτό δεν ήταν ορατό μέσα στο γήπεδο. Είναι γεγονός πως η Καβάλα ανέπτυξε μεγαλύτερη επιθετική πρωτοβουλία, με την είσοδο στο παιχνίδι και του Δημήτρη Πλιάγκα, ωστόσο, η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου λειτούργησε σωστά, ενώ και ο Γκίτκος όταν χρειάστηκε να επέμβει έδειξε τη μεγάλη του κλάση, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Το ματς είχε ρυθμό στο δεύτερο μέρος, όχι όμως και φάσεις. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, πάντως, η Καβάλα σε δύο περιπτώσεις απείλησε σοβαρά το τέρμα του Ολυμπιακού με ισοφάριση. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των «Αργοναυτών» χάθηκε στο 83’ όταν ο Ποσίνκοβιτς μέσα από την μικρή περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Γκίτκο να αποκρούει σωτήρια, κρατώντας το μηδέν. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ενσαλίβα βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Για να φτάσουμε στο 92’ όταν η μπάλα στρώθηκε στον Γιανίκ Γενγκά, με τον Κονγκολέζο να σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού της Καβάλας, ξεγέλασε τον Αποστολίδη και …αναπαύτηκε στο βάθος της εστίας του, για να γίνει έτσι το 2-0.

Με τη λήξη του αγώνα χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν τους παίκτες του Γιώργου Βαζάκα για τη νίκη που σημείωσαν, αποχωρώντας ικανοποιημένοι από το Πανθεσσαλικό.

Ολυμπιακός Β.-Καβάλα 2-0

1. Γκίτκος

27. Καρράς

14. Κατσιαρός

4. Γόγολος

13. Γκότοβος

8. Πινδώνης

23. Μπολάτι

11. Ντεβάλις

(34. Στογιάνοφ 46’)

77. Γενγκά

20. Ανιέτε

(15. Γαλάνης 88’)

18. Μπακαγιόκο

(19. Παλαιολόγος 67’)

 

1. Αποστολίδης

6. Γελαδάρης

2. Τριποτσέρης

3. Παγώνης

16. Μαραγκός

77 Ντιέ

10. Ενσαλίβα

7. Χλωρός

17. Ντος Σάντος

(91. Κούμπρογλου 77’)

8. Μοκάκε

(11. Πλιάγκας 62’)

9. Ποσίνκοβιτς

 

Σκόρερ: 3’ Μπολάτι, 92’ Γενγκά

Κίτρινες: Γκότοβος, Γενγκά-Τριποτσέρης, Ντιέ, Μαραγκός

Κόκκινη: 51’ Γκότοβος (2η κίτρινη)
Διαιτητής: Κοτσιαύτης (Άρτα)

Βοηθοί: Ζυγούρης (Αιτωλοακαρνανία), Γεωργάρας (Άρτας)

Τέταρτος διαιτητής: Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το