Photo Gallery, Τοπικά

Δραπέτευσαν από το Ίδρυμα Αγωγής και λήστεψαν ανήλικους

Οι συλληφθέντες απειλώντας τρεις ανήλικους παθόντες, ηλικίας από 15 έως 16 ετών, για τη σωματική τους ακεραιότητα, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους αφαιρέσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 41 ευρώ.
Οι συλληφθέντες απειλώντας τρεις ανήλικους παθόντες, ηλικίας από 15 έως 16 ετών, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους αφαιρέσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 41 ευρώ

Στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου επέστρεψαν τρεις νεαροί δραπέτες, τρόφιμοι του ιδρύματος, οι οποίοι με απειλή κατάφεραν να ληστέψουν δύο ανήλικους και να κλέψουν ένα δίκυκλο.

Συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς το βράδυ της Κυριακής στο Βόλο, μετά από αναζήτηση και αφού υπήρξε η σχετική ενημέρωση για τη διαφυγή τους από τη διεύθυνση του Ιδρύματος. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας εντόπισαν τους τρεις ημεδαπούς ηλικίας 16, 17 και 18 ετών, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε βάρος ανήλικων και στη συνέχεια προέβησαν στην κλοπή μοτοποδηλάτου.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες απειλώντας τους τρεις ανήλικους παθόντες, ηλικίας από 15 έως 16 ετών, για τη σωματική τους ακεραιότητα, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους αφαιρέσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 41 ευρώ.

Στη συνέχεια, οι τρεις δράστες αφαίρεσαν σταθμευμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο 49χρονου ημεδαπού κι επιχείρησαν να διαφύγουν, όμως συνελήφθησαν από τους προστρέξαντες αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων του Βόλου, όπου κρατούνταν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, των κλοπών και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου για τα περαιτέρω και όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία που διέπει τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων από ανήλικους, έγκλειστους στο Ίδρυμα Αγωγής.

Το δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο αφαίρεσαν οι δράστες, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επίσης αποδόθηκαν και τα 41 ευρώ στους παθόντες.

Η διαφυγή ανηλίκων από το συγκεκριμένο Ίδρυμα είναι ένα πολύ συχνό και διαχρονικό φαινόμενο. Και τούτο, επειδή, δεν υπάρχουν φύλακες, ούτε εξωτερική φρουρά. Υπάρχει ένα ειδικό καθεστώς φιλοξενίας και σωφρονισμού των παιδιών. Ήδη από τη διεύθυνση του Ιδρύματος έχει ζητηθεί επαναπροσδιορισμός της νομοθεσίας σχετικά με τη μεταφορά ανήλικων στο συγκεκριμένο αναμορφωτικό ίδρυμα, που κατηγορούνται ή παραπέμπονται για σοβαρά αδικήματα. Όπως αναφέρθηκε, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται σύντομα να προβεί σε αυτόν τον επανακαθορισμό, καθώς ο προσδιορισμός εκδίκασης των υποθέσεων δεν γίνεται στους 18 μήνες, επειδή παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι αυτό το διάστημα στο Ίδρυμα Αγωγής Βόλου βρίσκονται 33 παιδιά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το