Photo Gallery, Τοπικά

Δράση κατά του παρεμπορίου στο Βόλο

Συνάντηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου για το θέμα του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες

Η βούληση των τοπικών αρχών να εντείνουν την κοινή προσπάθεια για τον περιορισμό του παρεμπορίου στην πόλη του Βόλου, επαναβεβαιώθηκε σε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, με τη συμμετοχή και του Δήμου Βόλου. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο αστυνομικός διευθυντής Απ. Αλαμάνας και το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Χ. Τσαμπάζης. Συμμετείχαν επίσης ο λιμενάρχης Βόλου Χρ. Κανάκης, ο Κ. Μαγαλιός εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Β. Πανταζής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκτιμήθηκαν ως ιδιαίτερα ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των ελέγχων για το παρεμπόριο, στην κεντρική αγορά της πόλης και το παραλιακό μέτωπο, που διενεργούν κάθε μήνα μικτά κλιμάκια των συναρμοδίων υπηρεσιών, υλοποιώντας σχετική απόφαση ευρείας σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν να συνεργαστούν για την εντατικοποίηση των ελέγχων και κάθε άλλης δράσης που θα υπηρετεί τον κοινό σκοπό. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα κλιμάκια με αύξηση του αριθμού των ανδρών από 6 σε 9 – δύο άτομα της ΕΛ.ΑΣ., τρία της Λιμενικής Αστυνομίας και 4 της Δημοτικής Αστυνομίας. Επικεφαλής θα τίθεται κατά περίπτωση είτε η ΕΛ.ΑΣ. είτε το Λιμεναρχείο. Ιδιαίτερη έμφαση, δε, θα δοθεί στο παραλιακό μέτωπο από την Αγριά έως τη Νέα Αγχίαλο, όπως και στην εμπορική αγορά του Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του, πριν από ένα μήνα, προς τον τότε αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας Δ. Κατσίκα, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινώτης είχε τονίσει την ανάγκη να υπάρξει πλέον, άμεσα, ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποφασιστική πάταξη του παρεμπορίου στην «πηγή» του, πριν το πρόβλημα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος δεν μπορεί να υπάρξει αν, παράλληλα με τη δράση του μικτού κλιμακίου, δεν υπάρξει και οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των πηγών του παρεμπορίου, δηλαδή των αποθηκευτικών χώρων στους οποίους αποθηκεύονται τα προϊόντα, καθώς και των κεντρικών διακινητών τους».

Τέλος, στο περιθώριο της συνάντησης οι κ.κ. Αλαμάνας και Τσαμπάζης συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί, το αμέσως επόμενο διάστημα στο Δημαρχείο του Βόλου, συνάντηση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον κεντρικό ιστό της πόλης, προκειμένου Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία να συντονίσουν τη δράση τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το