Photo Gallery, Τοπικά

Δράσεις φιλανθρωπίας στα σχολεία


 

Είναι συγκινητική η ανταπόκριση που δείχνουν οι μαθητές, οι οποίοι κινητοποιούνται στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης

 

Συγκεντρώνουν τρόφιμα, ρούχα, είδη υγιεινής για άπορες οικογένειες – Ιδρύματα

 


 

Με μπαζάρ και συγκεντρώσεις τροφίμων, ρούχων, σχολικών ειδών μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί προσπαθούν να ανακουφίσουν τις εκατοντάδες άπορες οικογένειες στο Νομό Μαγνησίας δίνοντάς τους ένα μικρό χαμόγελο εν όψει των Χριστουγέννων. Αυτές τις ημέρες οι δράσεις φιλανθρωπίας στα σχολεία βρίσκονται στην κορύφωσή τους.

Οι μαθητές μαζί με τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς διαθέτουν τρόφιμα και χρήματα σε ιδρύματα της πόλης, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο αλλά και ατομικά σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Και είναι συγκινητική η ανταπόκριση που δείχνουν οι μαθητές, οι οποίοι διοργανώνουν μπαζάρ με δικές τους χειροτεχνίες, συλλέγουν τρόφιμα και γενικότερα κινητοποιούνται στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης.

Στο 21ο Δημοτικό Βόλου στήθηκε χθες μπαζάρ από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στους μαθητές του σχολείου μίλησαν και στελέχη από το «Χαμόγελο του Παιδιού» που αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της κρίσης στα παιδιά. Συγκεκριμένα τονίστηκε πως τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί δραματικά τα αιτήματα οικογενειών που ζητούν από το «Χαμόγελο του Παιδιού» βοήθεια, είτε είναι σχολικά είδη, είτε ακόμη και τρόφιμα.

Μάλιστα επισημάνθηκε πως πριν μερικά χρόνια τέτοιες ανάγκες προέκυπταν κυρίως από τις αλλοδαπές οικογένειες, ενώ πλέον το πρόβλημα είναι έντονο και στις ελληνικές οικογένειες.

Τα στελέχη συνιστούν στους γονείς ψυχραιμία, αναπροσαρμογή των αναγκών και να προσφέρουν στα παιδιά τους περισσότερο συναίσθημα, αγάπη και φροντίδα.

Στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές συγκέντρωσαν τρόφιμα, όπως μακαρόνια, λάδι, γάλατα, και θα τα δώσουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Επίσης ο σύλλογος γονέων ετοίμασε δέματα με διάφορα τρόφιμα για να τα διαθέσει σε οικογένειες μαθητών του σχολείου, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Χθες ο σύλλογος γονέων μαζί με τους μαθητές του 9ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, όπου πρόσφεραν γραφική ύλη, διάφορα σχολικά είδη, όπως τετράδια, μολύβια, καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, όπως σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα και ό,τι άλλο χρειάζονται.

 

Τοποθέτηση

λογοθεραπεύτριας

Ενισχύεται με εκπαιδευτικό προσωπικό η ειδική αγωγή στο Νομό Μαγνησίας. Χθες συνεδρίασε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, όπου προεδρεύει ο Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου και αποφάσισε την τοποθέτηση μιας λογοθεραπεύτριας στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου που θα διδάσκει εκεί για έντεκα ώρες την εβδομάδα.

«Τα ειδικά σχολεία στο Νομό έχουν συμπληρωθεί από εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ υπάρχει κάλυψη σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες. Το μόνο που εκκρεμεί είναι η τοποθέτηση δύο συνοδών σχολικών λεωφορείων για το Ειδικό Δημοτικό Αγριάς και Αλμυρού. Υπάρχουν ήδη οδηγοί και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, της οποίας είναι αρμοδιότητα το όλο θέμα, κάνουμε ενέργειες για να βρούμε συνοδούς» είπε ο κ. Παπαϊωάννου.

 

Δεν αντικαθίστανται

οι αναπληρωτές

Συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας με στόχο να καλυφθεί το κενό καθηγητή πληροφορικής στο Δημοτικό Σκιάθου, το οποίο λειτουργεί με το ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα.

Στο σχολείο τοποθετήθηκε αναπληρώτρια μέσω ΕΣΠΑ, η οποία όμως πήρε άδεια κύησης και θα επιστρέψει το Φεβρουάριο.

Το ενδιαφέρον είναι πως, όπως τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, η αναπληρώτρια αυτή δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλον αναπληρωτή, αφού από φέτος δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία από το υπουργείο Παιδείας.

 

Το στεγαστικό

Σύσκεψη για το στεγαστικό ζήτημα των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και της δημοτικής επιτροπής παιδείας.

Στη σύσκεψη θα τεθούν τα ζητήματα του 27ου Δημοτικού στις Αλυκές, καθώς και των 3ου και 9ου Δημοτικών στη Νέα Ιωνία. Για το 9ο Νέας Ιωνίας η Διεύθυνση προτείνει την ανέγερση νέου διδακτηρίου κοντά στον περιφερειακό δρόμο ή την προσθήκη αιθουσών.

 

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το