Photo Gallery, Τοπικά

Δράσεις για την αέρια ρύπανση

Σε επικίνδυνα όρια έφτασε το διήμερο 11 και 12 Ιανουαρίου 2013 η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων

Χωρίς να «εναντιωθούν» ανοιχτά με τη Δημοτική Αρχή για το θέμα των οίκων ανοχής, τα μέλη της Δημοτικής Ενότητας Βόλου, που συνεδρίασαν χθες, συμφώνησαν με τη «διασπορά» τους στις Δημοτικές Ενότητες, αλλά με την προϋπόθεση να γίνει η μεταφορά σε δύο χρόνια και όχι σε 8 μήνες. Επίσης, ζήτησαν να αυξηθούν οι άδειες για το Δήμο Βόλου και να μην περιοριστούν στις πέντε. Τη χθεσινή συνεδρίαση απασχόλησε και το θέμα της αέριας ρύπανσης και αποφασίστηκε να σταλεί υπόμνημα στο υπουργείο Περιβάλλοντος για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού, προκειμένου να μην επιβαρύνεται η πόλη από την βαριά κυκλοφορία. Ταυτόχρονα, να υπάρξει παρέμβαση προς την κυβέρνηση για ακύρωση ή μείωση του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και να υπάρξει άμεση πίεση προς την εταιρεία φυσικού αερίου για επέκταση του δικτύου προς Ν. Ιωνία και άλλες περιοχές.

Ακόμη, προτάθηκε να υπάρξει  συντονισμός όλων των υπηρεσιών για έλεγχο της υλοτόμησης αλλά και έλεγχοι σε αποθήκες για τη νομιμότητα πώλησης ξύλων.

Η Δημοτική Κοινότητα Βόλου, που συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά με πρόεδρο τον Γιώργο Μπατζιάκα, παρουσία του αντιδήμαρχου Βόλου, Ν. Ιωνίας και Αισωνίας Χαράλαμπου Τσαμπάζη, ασχολήθηκε και με το θέμα των λαϊκών αγορών. Εξετάστηκαν καταγγελίες και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τις χημικές τουαλέτες, ενώ τονίστηκε ότι δεν είναι δυνατόν να δέχονται οι τέντες των επαγγελματικών πάγκων στα κάγκελα των κατοικιών.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και μέχρι το πρόβλημα να λυθεί οριστικά με τη δημιουργία στεγασμένης λαϊκής αγοράς, η Δημοτική Κοινότητα Βόλου αποφάσισε να προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο να εξεταστεί η λύση λυόμενων τουαλετών που θα συνδέονται με την αποχέτευση και θα τοποθετούνται μόνο τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των λαϊκών.

100αρι κτύπησε η ρύπανση στο Βόλο

Σε επικίνδυνα όρια έφτασε το διήμερο 11 και 12 Ιανουαρίου 2013 η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της πόλης, λόγω της καύσης ξύλων και άλλων υλικών αγγίζοντας τα 100 μικρογραμμάρια PM10 ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Ήταν η πρώτη φορά σε όλο αυτό το διάστημα που έχει επανέλθει το πρόβλημα της ρύπανσης, που η τιμή συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων σύμφωνα με το σταθμό μέτρησης της Περιφερειακής Ενότητας άγγιξε τα 100 μικρογραμμάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, από τις δώδεκα τελευταίες ημέρες (11 Ιανουαρίου – 22 Ιανουαρίου) στις έξι σημειώθηκε υπέρβαση από το επιτρεπτό όριο στη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων.

Τα στοιχεία έχουν ως εξής: 11 Ιανουαρίου 98 μg/m3, 12 Ιανουαρίου 100 μg/m3, 13 Ιανουαρίου 66 μg/m3, 14 Ιανουαρίου 52 μg/m3, 15 Ιανουαρίου 21 μg/m3, 16 Ιανουαρίου 31 μg/m3, Ιανουαρίου 24 μg/m3, 18 Ιανουαρίου 17 μg/m3, 19 Ιανουαρίου 19 μg/m3, 20 Ιανουαρίου 87 μg/m3, 21 Ιανουαρίου 2013 57 μg/m3 και 22 Ιανουαρίου 50 μg/m3.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το