Photo Gallery, Τοπικά

Δουλειά για τον άνεργο πατέρα τους

Και φέτος τα ΕΛΤΑ έδωσαν τη δυνατότητα στα παιδιά της χώρας να στείλουν το χριστουγεννιάτικο γράμμα στον Αη-Βασίλη με την ελπίδα η ευχή τους να εκπληρωθεί

Λιγότερα ήταν φέτος τα γράμματα που έστειλαν τα παιδιά στον Αι-Βασίλη μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων με την ελπίδα ο αγαπημένος τους Άγιος να τους εκπληρώσει το όνειρο. Η κρίση αποτυπώθηκε στις προσδοκίες των παιδιών, καθώς υπήρξαν και περιπτώσεις που η ευχή ήταν η εύρεση εργασίας για άνεργο πατέρα.

Με διεύθυνση την Καισαρεία, τη Λαπωνία ή ό,τι άλλο έχει στη φαντασία του το κάθε παιδί, τα χριστουγεννιάτικα γράμματα ανέδειξαν για ακόμη χρονιά τις ελπίδες, τις ανησυχίες, αλλά και τα όνειρα των παιδιών.

Και φέτος τα ΕΛΤΑ έδωσαν τη δυνατότητα στα παιδιά της χώρας να στείλουν το χριστουγεννιάτικο γράμμα στον Αη-Βασίλη με την ελπίδα η ευχή τους να εκπληρωθεί. Και η ευχή τους αφορούσε οτιδήποτε, από ένα παιχνίδι μέχρι να αποκτήσουν ένα αδελφάκι.

Από την 1η Δεκεμβρίου έξω από το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Βόλο είχε τοποθετηθεί ένα γραμματοκιβώτιο σε κόκκινο χρώμα και με τη φιγούρα του αγαπημένου Αγίου των παιδιών, όπου οι ενδιαφερόμενοι έριχναν το γράμμα τους. Κάθε μέρα τα γράμματα αποστέλλονταν στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΤΑ, όπου ανοίγονταν από τους υπαλλήλους και διαβάζονταν.

Χθες ήταν η τελευταία ημέρα για την προθεσμία αποστολής χριστουγεννιάτικων γραμμάτων που ξεκίνησε εδώ και περίπου ένα μήνα

Σε περίπου δεκαπέντε ημέρες τα ΕΛΤΑ θα αρχίσουν να απαντούν στα γράμματα που έλαβαν και τα οποία έχουν γραμμένες τις διευθύνσεις των σπιτιών. Εκτός από ένα μικρό δώρο, θα υπάρχει και ένα μικρό κείμενο από το γνωστό συγγραφέα-παραμυθά  Τριβιζά.

Ο διευθυντής του ΕΛΤΑ Βόλου κ. Κώστας Καπάτος σημείωσε πως από πέρυσι λιγότερα παιδιά έστειλαν χριστουγεννιάτικα γράμματα. Η μείωση αγγίζει ίσως και το 50% και η αιτία σχετίζεται ενδεχομένως και με την απογοήτευση που υπάρχει στον κόσμο λόγω της κρίσης. Μάλιστα το πνεύμα της οικονομικής κρίσης είναι αποτυπωμένο στα γράμματα των μαθητών και των παιδιών, αφού κάποια ζήτησαν να βρει εργασία ο πατέρας τους.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο πνεύμα της όλης πρωτοβουλίας των ΕΛΤΑ υπογράμμισε πως «προσπαθούμε κάθε χρόνο να κρατήσουμε τα παιδιά έξω από την κρίση και να ζήσουν το παραμύθι του Αη-Βασίλη. Από την 1η Δεκεμβρίου τοποθετήσαμε το κόκκινο γραμματοκιβώτιο που τα παιδιά μπορούσαν να στείλουν τα γράμματα ατελώς στην Αθήνα. Στα γράμματα όσων παιδιών, μπήκαν οι διευθύνσεις, η κεντρική υπηρεσία θα μπορέσει να απαντήσει με μια κάρτα και ένα δωράκι. Από τα προηγούμενα χρόνια, αυτά που ζητούν τα παιδιά, είναι ένα παιχνίδι, ένα αδελφάκι, ένα σπίτι, ακόμη και να βρει εργασία ο πατέρας τους. Εξάλλου τα παιδιά ζουν τα προβλήματα, όταν ο γονιός τους δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τους αγοράσει ένα παιχνίδι.

Χθες Δευτέρα τελευταία ημέρα της όλης πρωτοβουλίας, στο κόκκινο γραμματοκιβώτιο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 γράμματα παιδιών με προορισμό τον Αη-Βασίλη.

Εκτιμάται ότι συνολικά γύρω στα 600 γράμματα εστάλησαν από τη Μαγνησία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το