Τοπικά

Δολιοφθορές και κλοπή καλωδίων σε εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ

ΔΕΥΑΜΒ

Σε μηνύσεις κατ’ αγνώστων για περιστατικά δολιοφθορών και κλοπής καλωδίων στις εγκαταστάσεις προχώρησε η ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση της Επιχείρησης. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν επανειλημμένα περιστατικά δολιοφθορών και κλοπής καλωδίων σε εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα:

Την Κυριακή 8.9.2012 ευρέθηκαν κατεστραμμένες οι συσκευές χλωρίωσης του νερού στις εγκαταστάσεις της Πηγής Μάνας Πορταριάς, μετά από παραβίαση της πόρτας του οικίσκου στον οποίο ήταν τοποθετημένες. Θα υποβληθεί μήνυση κατ’ αγνώστων, πολλώ μάλλον που τέτοιες παράνομες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας, τη συγκεκριμένη μέρα, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στις πηγές της Μάνας συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κίνησης Πολιτών Πορταριάς για το νερό, «με αφορμή κυρίως τη χλωρίωση του πόσιμου νερού».

Τη Δευτέρα 9.9.13 κόπηκαν και εκλάπησαν τα καλώδια τροφοδοσίας του φρεατίου φόρτισης του ΥΗΣ στη θέση Τρατσέρα – Σαρακηνού. Ο ΥΗΣ έμεινε μία μέρα εκτός λειτουργίας. Υπεβλήθη μήνυση κατ’ αγνώστων στο Περιφερειακό Α.Τ. Ανακασιάς.

Την Τετάρτη 11.9.13 κόπηκε και εκλάπη καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος προς το αντλιοστάσιο που συγκεντρώνει μια συστάδα των πηγών Ξηράκια, μήκους 150m με αποτέλεσμα να μειωθεί η τροφοδοσία προς το Βόλο κατά 90m2/h. Η άμεση αποκατάσταση του προβλήματος δεν είναι εύκολη λόγω της απόστασης των πηγών από το Βόλο. Θα υποβληθεί μήνυση κατ’ αγνώστων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το